به گزارش روزنامه «القدس العربی» به نقل از الشروق، البرهان افزود که حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریست آمریکا به خودی خود هدف نیست و منافع مستقیمی برای واشنگتن در بر نخواهد داشت، بلکه این اقدام مانعی بود که باید برداشته میشد، تا ما بتوانیم چشماندازهای همکاری را بررسی و از ابزارها و امکاناتی که در اختیار داریم و آمریکا به آنها نیاز دارد، به خوبی استفاده و بهرهبرداری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه آمریکا به طور رایگان در جایی هزینه نمیکند، اضافه کرد: ما باید توانمندیها و امکانات کشور خود را ارزیابی کنیم و آنچه در این اقدام به سود ما و واشنگتن خواهد بود، به دقت بررسی و شناسایی نماییم.
رییس شورای حاکمیت سودان گفت: به هیچ وجه نمیخواهیم که مانند کشوری سطح پایین با ما برخورد شود، زیرا سودان دارای زمینی بکر، آب زلال و موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد است. کشور ما از نظر تنوع طبیعی و جانوری و آب و هوایی و نیز گونههای مختلف جمعیتی، قلب جهان است.
البرهان در پاسخ به سوالی در مورد نگرانی آنها از هرگونه تأثیر دولت جدید آمریکا بر پرونده حذف سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیست، گفت: آمریکا یک کشور ایالتی است … و من ارتباطی با این موضوع نمی بینم و این رابطه با اسرائیل است نه با آمریکا.
در ۲۳ اکتبر، کاخ سفید اعلام کرد که رئیس جمهوری «دونالد ترامپ» به کنگره اعلام کرده که قصد دارد نام سودان را از لیست کشورهای حامی تروریسم حذف کند.
آمریکا در سال ۱۹۹۳ سودان را به علت میزبانی «اسامه بن لادن» رهبر وقت شکبه «القاعده» در فهرست کشورهای حامی گروههای تروریستی قرار داد.
سودان در ۲۳ اکتبر پس از شرط آمریکا برای حذف این کشور از لیست حامیان تروریسم، موافقت خود را برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرد، ولی موضوع انعقاد توافق در این زمینه را به پارلمان بعدی در این کشور واگذار کرد تا پس از مصر (۱۹۷۹)، اردن (۱۹۹۴) و امارات و بحرین (۲۰۲۰) پنجمین کشور عربی باشد که موافق عادیسازی باشد.
احزاب مختلف سیاسی سودان از جمله احزاب ائتلاف حاکم در این کشور، عادیسازی رابطه با رژیم صهیونیستی را به طور قاطع محکوم کردهاند.
نظر شما