کامران باقریلنکرانی روز دوشنبه در نشست خبری نهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان که از راه دور برگزار شد با بیان اینکه بسیاری از بانوان همزمان همسر و مادر هم هستند افزود: آنان در چند جبهه ایثار میکنند که باید این موضوع را مدنظر داشت.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، بخش مهمی از این سمینار به آثار کووید ١٩ بر سلامت زنان و بخشی هم به موضوع بیماریهای اسکلتی و عضلانی زنان اختصاص داده شده است.
لنکرانی با بیان اینکه نهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان به میزبانی شیراز روزهای ١٢ و ١٣ آذرماه به صورت مجازی برگزار میشود افزود: آمارهای جهانی نشان میدهد که درگیری کرونا در جوامع مختلف بین زنان و مردان تفاوتی چندانی ندارد.مرگ و میر در مردان در مجموع بیشتر بوده اما در برخی از گروههای سنی مرگ و میرها در زنان در بعضی از کشورها مانند جنوب شرقی آسیا تمرکز بیشتری داشته است.
وی ادامه داد : در کشورمان از حدود ٤٠ سال به بالا تمرکز مرگ و میر در مردان بیشتر و در کمتر از این گروه سنی تفاوتی بین زن و مرد نبوده است.
لنکرانی اضافه کرد: بحث بیماری کووید ١٩ تنها موضوع بیماری و بستری نیست بلکه زندگی انسانها را در کل جهان تحت تاثیر قرار داده و آثار آن در زنان مقداری بیش از مردان بوده است.
رئیس نهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان خاطر نشان کرد: دریافت آموزش دانش آموزان در خانه، فشار روحی و روانی بیشتری بر مادران وارد کرده و سلامت روان و استرس آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
لنکرانی گفت: افسردگی و اضطراب در این ایام در خانمها از جمله موضوع تحصیل فرزندان در منزل، مراقبت از بیماران، ترس از بیمار شدن و بیکاری تعدادی از زنان شاغل در پی همه گیری این بیماری افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی ، متاسفانه گزارشهایی مبنی بر افزایش ٣٠ درصدی خشونتهای خانگی در برخی از مناطق کشور در دوران شیوع کرونا مواجه شدهایم که بخشی مربوط به فشار روانی و بخشی فشار اقتصادی است. این موضوعات ما را ملزم میکند که به سلامت زنان در این ایام توجه ویژهای کنیم و برنامهها و حمایتهای مشخص تری در این باره داشته باشیم.
دکتر لنکرانی اضافه کرد: در موضوع بیماری کووید۱۹، تنها موارد ابتلای بیماری و بستری نیست، این بیماری در شرایط فعلی کل زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده و آثارش نیز بر بانوان بیشتر از آقایان بوده است.
او تعطیلی مدارس و آموزش دانش آموزان در منزل را موجب فشار مضاعف روحی روانی بر زنان یا مادران دانست و ادامه داد: البته این موضوع به مادرانی که سرپرست خانوار هستند، فشار بیشتری وارد کرده است و باعث شده سلامت روان و سطح استرس آنان تحت تاثیر قرار بگیرد.
او با اشاره به محور بخش دوم این سمینار، گفت: اصولا بار ناتوانی زنان در جهان ابتدا به بیماریهای اعصاب و روان برمیگردد و سپس بیماریهای اسکلتی و عضلانی.خانمها نسبت به مردان بیشتر از ساییدگیهای مفاصل، دردهای کمر و بیماریهای روماتیسمی رنج میبرند که برای این موضوعات کارهای خوبی در پیشگیری و درمان و بازتوانی میتوان انجام داد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پوکیدگی استخوان در زنان نیز به یک همه گیری جهانی تبدیل شده که ارتباط به چاقی و شیوه زندگی دارد که در سالهای اخیر روند فزایندهای پیدا کرده است.کمبود ویتامین دی نیز به این مهم دامن زده است.