ترور شهید فخری‌زاده نظم و امنیت بین الملل را به مخاطره می‌اندازد

کابل - ایرنا - کارشناس مسایل سیاسی و روابط بین‌الملل افغانستان ترور شهید محسن فخری زاده را خلاف حقوق بشری و مداخله در امور کشورهای مستقل خواند و گفت این رفتارها موجب به مخاطره افتادن نظم و امنیت بین المللی می‌شود.

به گزارش ایرنا، عبداللطیف نظری استاد دانشگاه و سیاستمدار روز چهارشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت که ترور دانشمند برجسته‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران که در واقع سرمایه معنوی وعلمی برای بشریت و دنیای اسلام بود، یک جنایت و تخطی صریح از فرآیندهای حقوق بشری است.

نظری افزود: این کار نوعی مداخله در امور داخلی یک کشور مستقل است و با هدف ایجاد تنش در منطقه صورت می‌گیرد.

وی گفت: از هر زاویه که موضوع را مورد توجه قرار دهیم، به این نتیجه می رسیم که عاملان این جنایت بازیگرانی هستند که در پی ایجاد تنش و تنشج در منطقه حساس غرب آسیا هستند.

نظری تأکید کرد که باید این جنایت از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد، مجامع و نهادهای بین المللی محکوم شود زیرا می‌تواند صلح و امنیت جهانی را به مخاطره اندازد.

به گفته این استاد دانشگاه، عاملان این ترور و آنهایی که در پشت صحنه این سناریو را طراحی کردند، نباید بدون مجازات باقی بمانند زیرا این جنایات مخل نظم و امنیت منطقه و بین المللی است.

نظری گفت که با تحلیل و بررسی این جنایت می‌توان به منشاء آن پی برد هرچند عاملان آن به طور رسمی مسئولیتی نپذیرفته‌اند، اما بسیاری از رسانه‌ها و ناظران، موساد را عامل این ترور قلمداد کرده اند و نیویورک‌تایمز نیز وی را هدف شماره یک موساد دانسته است.

این کارشناس مسایل سیاسی افغانستان اضافه کرد: برای این ترور اهداف و پیامدهایی را می‌توان ارزیابی کرد. با فرض عاملیت اسراییل در این ترور، می‌توان ریشه آن را به برخی تحرکات اخیر سه‌جانبه آمریکا، عربستان و اسراییل در فاصله دو ماه مانده به پایان ریاست‌جمهوری ترامپ و همچنین خبرهایی مبنی بر سفر نخست‌وزیر اسرائیل به عربستان مرتبط دانست.

وی افزود: برنامه‌های هسته‌ای و دفاعی ایران به سطحی از ارتقای ساختاری دست یافته است که فقدان برخی چهره‌ها، آن را متوقف نمی ‌کند. با این حال تشدید بی‌اعتمادی ایران به غرب و تضعیف گرایش به مذاکره را می‌توان از پیامدهای این رخداد به شمار آورد. هم‌چنین افزایش تنش‌های منطقه‌ای میان جبهه مقاومت و آمریکا و اسرائیل در عراق و سوریه می‌تواند از تبعات دیگر این حادثه باشد.

نظری اضافه کرد: ایران و آمریکا دو قدرت ژئوپلتیک در خاورمیانه هستند و رژیم صهیونیستی متحد اصلی آمریکا در غرب آسیا، با اتکا به آمریکا سعی دارد تقابل با ایران را کماکان ادامه دهد و آمریکا را به یک جنگ بی پایان دیگر در خاورمیانه بکشاند.

به گفته این آگاه سیاسی، ترور دانشمند برجسته هسته‌ای ایران شروع مجدد دیپلماسی بین واشنگتن و تهران را توسط جوبایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا، دشوارتر می کند. دشواری و پیچیدگی مذاکرات زمانی افزایش می یابد که مقام‌های بلندپایه در تهران تاکید کردند ایران در فرصت و زمان مناسب، مانند صاعقه بر قاتلان فخری زاده فرود خواهد آمد و آنها را از کرده خود پشیمان خواهد کرد.

تروریست‌های مسلح عصر جمعه (هفتم آذر) با کمین در مسیر خودرو حامل دکتر محسن فخری‌زاده معاون وزیر دفاع و رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در بلوار مصطفی خمینی(ره) شهر آبسرد از توابع شهرستان دماوند، این دانشمند برجسته کشورمان را در عملیاتی انتحاری و مسلحانه به شهادت رساندند.

براساس اظهارات وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان این حمله تروریستی، ابتدا خودرو حامل فخری‌زاده مورد حمله قرار گرفت و بعد یک خودرو نیسان در ۱۵ متری وی منفجر شد؛ در اثر این تیراندازی و انفجار، محسن فخری‌زاده به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد ولی با توجه به شدت جراحت‌های وارده در بیمارستان به شهادت رسید.

پیکر پاک شهید فخری‌زاده پس از طواف در حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه(س) و حرم امام خمینی(ره)، روز دوشنبه (۱۰ آذر) با حضور فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح و خانواده معظم شهید در امامزاده صالح (ع) تهران آرام گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha