به گزارش ایرنا از ریانووستی، لاوروف سه شنبه در نشست مطبوعاتی در مسکو گفت که باید در مساله مبادله اجساد کشته شدگان و افراد بازداشت شده میان طرفهای ارمنی و جمهوری آذربایجانی در قره باغ، فهرست برداری شود.
وی افزود: بدیهی است که فرماندهان نظامی از دو طرف باید فهرست معینی از افراد مفقود شده در قره باغ در اختیار داشته باشند تا با جزییات بیشتر بتوان به این مساله پرداخت.
لاوروف خاطرنشان کرد شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مبادله اسرا و اجساد کشته شدگان در قره باغ بطور هدفمندانه به تاخیر میافتد.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: باتوجه به موقعیت محلی و اینکه چگونه اقدامات نظامی در قره باغ جریان یافت با پایان آن پرداختن سریع به این مساله (مبادله اسرا و اجساد قربانیان) بسیار دشوار است بویژه اینکه فهرست معینی از افرادی که مفقود شدهاند وجود ندارد.
وی ادامه داد: با ورود کارشناسان از سازمان های بینالمللی به این مساله، پیشرفت سریعی در این زمینه صورت خواهد گرفت و صلحبانان روسی نیز با توجه به امکانات خود به این روند کمک خواهند کرد.
مساله مفقودان از مسائل مهم در جامعه ارمنستان است و صدها نفر از نظامیان این کشور در جریان جنگ ۴۴ روزه مفقود شده اند و خانواده های آنها چند اجتماع اعتراضی در ایروان برگزار کرده و خواستار مشخص شدن سرنوشت بستگان خود شده اند.
آرمن سرکیسیان رئیس جمهوری ارمنستان روز دوشنبه در نامه ای به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از وی برای بازگشت اسرای ارمنی در جمهوری آذربایجان به کشور خود تقاضای کمک کرد.
سرکیسیان در این نامه که در پایگاه اینترنتی رئیس جمهوری ارمنستان منتشر شده گفته است: جامعه ارمنستان و دیاسپورهای ارمنی (جوامع ارمنی مقیم کشورهای دیگر) از وضعیت اسیران نظامی و غیرنظامیان دستگیر شده ارمنی در آذربایجان به شدت نگران است.
رئیس جمهوری ارمنستان افزود، وساطت روسیه برای حل مساله بسیار حساس اسرا و افراد دستگیر شده در جمهوری آذربایجان بسیار مهم و کارساز خواهد بود.
رئیس جمهوری ارمنستان روز(دوشنبه) برای دیدار با نمایندگان جامعه ارامنه روسیه به مسکو سفر کرد و با شماری از آنها درخصوص وضعیت بوجود آمده در مناقشه قره باغ رایزنی کرد.
آرا آبرامیان رئیس جامعه ارامنه روسیه نیز روز دوشنبه در نامه ای از پوتین برای آزادی اسرا و بازداشت شدگان ارمنی در جمهوری آذربایجان درخواست کمک کرد.
به ابتکار روسیه، روز دهم نوامبر (۱۹ آبان) سندی برای تحقق آتشبس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قرهباغ به امضای «علیاف»، «پاشینیان» و «پوتین» رسید و ارتش مسکو وظیفه صلحبانی و تحقق آتش بس را به عهده گرفت.
روسیه در چارچوب توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، واحدهای صلحبانی خود را در قالب حدود ۲هزار نیرو به همراه تجهیزات به قره باغ اعزام و ۲۳ پست دیده بانی نیز تاسیس کرده است.
نظر شما