فاطمه رضوان مدنی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت فرارسیدن سوم دسامبر (۱۳ آذر) روز جهانی افراد دارای معلولیت افزود: در اجرای این طرح خانواده های دارای معلول مورد مشاوره ژنتیک قرار می گیرند تا مشخص شود علت معلولیت چیست و آنها را شناسایی کنیم تا در نهایت از به دنیا آمدن معلول پیشگیری شده و موتور تولید معلولیت در کشور متوقف شود.
وی خاطرنشان کرد: مشاوره ژنتیک برای خانواده های دارای معلول از سال ۹۴ شروع شد و تا سال ۹۸ حدود ۷۰ هزار خانواده دارای معلول، مشاوره ژنتیک دریافت کردند. از سال ۹۸ برنامه به شکل گسترده تری با هدف شناسایی اختلالات ژنتیکی در همه معلولان تحت پوشش طرح ریزی شد.
سرپرست مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در تشریح اقدامات انجام شده از مهر ۹۸ تا کنون گفت: تا بحال انجام مشاوره ژنتیک همه خانواده های دارای پنج معلول و بیشتر، انجام مشاوره ژنتیک ۹۰ درصد خانواده های دارای چهار معلول و انجام ۷۰ درصد مشاوره ژنتیک خانواده های دارای سه معلول انجام شده و بقیه موارد به دلیل کرونا با تاخیر و تا پایان سال انجام می شود.
مدنی خاطرنشان کرد: تعداد خانواده های دارای ۹ معلول سه خانوار، خانواده های دارای هشت معلول سه خانوار، خانواده های دارای هفت معلول ۱۴، خانواده های دارای ۶ معلول ۲۱، خانواده های دارای پنج معلول ۱۹۲، خانواده های دارای چهار معلول هزار و ۱۱۵ و خانواده های دارای سه معلول پنج هزار و ۷۸۳ خانوار هستند.
وی تصریح کرد: برای ۳۴ هزار خانواده دارای دو معلول، تا پایان سال مشاوره ژنتیک انجام می شود و خانواده های دارای یک معلول بیش از یک میلیون هستند که در سال ۱۴۰۰ بررسی می شوند. در مجموع حدود یک و نیم میلیون نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
نظر شما