بیش از ۳۲ هزار مراقب سلامت و بهورز در کشور در حال ارایه خدمات هستند

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۹ هزار خانه بهداشت در ایران داریم و همچنین بیش از ۳۲ هزار مراقب سلامت و بهورز در مناطق مختلف کشور در حال ارایه خدمات هستند.

دکتر علی رضا زالی روز پنجشنبه در مراسم وبینار بین المللی سواد، آموزش و سلامت در کشورهای فارسی زبان افزود: ما وضعیت بسیار خوبی را از نظر زیرساخت در حوزه بهداشتی، داریم.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر در استان تهران ۳۸۰ مرکز جامع مراقب سلامت داریم، گفت: به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در شهر و نیز به ازای هر ۲۵۰ نفر در هر روستا، فردی را به عنوان مراقب سلامت داریم.

زالی ادامه داد: حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ خانم باردار تحت پوشش این دانشگاه هستند و مراقبان سلامت با این افراد در ارتباط می باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: حدود ۲ ماه قبل در یکی از مناطق تهران، طرح ملی هر خانه یک پایگاه سلامت را اجرا کردیم، این طرح به سرعت در سایر مناطق در حال گسترش است.

وی افزود: یک طرح آزمایشی در مناطق شرقی استان تهران در حال انجام هستیم که عنوان آن "دانش آموزان به عنوان سفرای سلامت در خانواده ها" است.

زالی اظهار کرد: امروزه نقش سواد در مراقبت از سلامت بسیار مهم و تعیین کننده است به طوریکه افراد با سلامت آزمایش های روتین خود را بهتر از سایرین انجام می دهند.

مجتبی زینی وند، رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش در این مراسم گفت: در حال حاضر بسته تحولی ویژه دانش آموزان تحت عنوان بسته کنترل وزن و قد دانش آموزان پیش بینی شده و از مجموعه ۱۵ میلیون دانش آموز، قد و وزن ۱۳ میلیون محاسبه و ارزیابی شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۶۳ درصد مدرس کشور مجوز مدرسه مروج سلامت گرفتند که حائز استاندارهای لازم هستند. تمام مدارس متوسط دوم و ۵۰ درصد مدارس متوسط اول دخترانه تحت پوشش مکمل یاری قرص آهن و ویتامین دی هستند.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای هر سال طرح سنجش سلامت برای دانش آموزان بدو ورود اجرا می شود، گفت: تعداد ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دانش آموز به عنوان سفیران سلامت آموزش دیدند و با همسالان و خانواده ها و والدین در ارتباط هستند تا پیام ها را به آنان منتقل کنند.

وی گفت: در ابتدای سال تحصیلی کمپین هر دانش آموزی سفیر سلامت برای کووید - ۱۹ راه اندازی شد و بیش از ۲۵۰ هزار عکس و پوستر و حدود ۳ هزار کلیپ و انیمیشن تهیه و برای همسالان دانش آموزان ارسال شده است.

زینی وند افزود: مربیان و کارکنان آموزش و پرورش برای مقابله با کووید - ۱۹ در شش ماه گذشته بیش از ۴ میلیون ساعت آموزش دیدند. بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ساعت برای آشنایی مدیران و کارکنان آموزش و پرورش همزمان با بازگشایی مدارس دوره آموزشی برگزار شده است.

وی افزود: ۲ بسته تحولی در وزارت آموزش و پرورش داریم که شامل بسته تحولی کنترل وزن و چاقی در دانش آموزان با رویکرد تغییر سبک زندگی فعال و سالم و دیگری برنامه سفیران سلامت است.

وی بیان داشت: حدود نیم میلیون دانش آموز اتباع خارجی مانند دانش آموزان ما تحت حمایت همه برنامه های بهداشتی و رصد وزارت آموزش و پرورش قرار دارند.

وبینار بین المللی سواد، آموزش و سلامت در کشورهای فارسی زبان، موفقیت ها، چالش ها، ارتباط بین آنها با حضور صاحب نظرانی ایرانی و کشورهایی مانند افغانستان و تاجیکستان، امروز (پنجشنبه) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بعهشتی برگزار شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha