مبادی خروج کالا به افغانستان از گمرک مرزی دوغارون کاهش یافت

مشهد- ایرنا- با اجرای طرح مدیریت واحد در پایانه مرزی دوغارون تایباد در شرق خراسان رضوی تعداد مبادی خروج ناوگان حمل و نقل کالا از گمرک مرزی دوغارون به کشور افغانستان کاهش یافت.

مدیر پایانه مرزی دوغارون روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پیش از این برای عبور ناوگان حمل و نقل کالا از گمرک مرزی دوغارون به افغانستان سه خروجی در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، بازارچه مرزی دوغارون و پایانه مرزی دوغارون در نظر گرفته شده بود که با اجرای طرح مدیریت واحد در پایانه مرزی دوغارون خروجی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون بسته شد و ناوگان حمل و نقل کالا در این منطقه به سوی پایانه مرزی دوغارون تغییر مسیر یافت.

کریم نوایی نظامی افزود: با این اقدام استقبال تجار و صاحبان کالا از تخلیه و بارگیری اقلام مورد نیاز کشور افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون کاهش قابل توجهی خواهد یافت.

وی ادامه داد: با تغییر مسیر حرکت ناوگان حمل و نقل از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، طی سه روز گذشته از سوی افغانستان نیز کامیون خالی برای بارگیری وارد این منطقه اقتصادی نشده که در روند تردد کامیونهای حامل انواع بار، تخلیه و بارگیری کالا مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.

مدیر پایانه مرزی دوغارون گفت: یکی از امتیازات منطقه ویژه اقتصادی دوغارون نزدیک بودن آن به شهر هرات افغانستان به عنوان دومین بازار اقتصادی این کشور است که ۱۲۰ کیلومتر با دوغارون فاصله دارد.

وی افزود: با هدف توسعه تجارت و رونق صادرات در گمرک مرزی دوغارون عوارض ناوگان حمل و نقل در پایانه مرزی دوغارون از ۲۴۵ دلار به ۱۲۰ دلار کاهش یافته است.

نوایی نظامی افزود: روزانه ۴۵۰ دستگاه کامیون حامل انواع کالاهای ترانزیتی و صادراتی از خراسان رضوی به سوی کشور افغانستان حرکت می‌کنند که باتوجه به ظرفیتهای موجود در پایانه مرزی دوغارون در صورت همکاری متقابل گمرک اسلام قلعه در افغانستان این تعداد افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در حال حاضر خروج کالا از گمرک مرزی دوغارون از طریق ۲ خروجی از سمت پایانه مرزی دوغارون و بازارچه مرزی دوغارون انجام می‌شود.

مرز دوغارون یکی از گذرگاههای رسمی برای ورود اتباع خارجی به داخل ایران است و سالانه بیش از یک میلیون نفر از طریق این گذرگاه در حال رفت و آمد به ایران و افغانستان هستند.

منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شرق شهرستان تایباد در مرز ایران و افغانستان قرار گرفته و راه‌اندازی آن در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

دوغارون مهمترین مرز صادراتی ایران و مهمترین معبر برای کشور افغانستان به منظور ارتباط با دنیای خارج به ویژه اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس و یکی از مهمترین معبرها در مسیرهای ترانزیتی جهان است.

گمرک دوغارون با قدمت ۱۰۰ ساله در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترین گمرک خراسان رضوی پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب می‌شود که تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت می‌گیرد.

بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شوند.

تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha