به گزارش ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد آمده است که اتحادیه از بیانیه «شیخ احمد ناصر آل محمد آل صباح وزیر خارجه کویت مبنی بر اینکه تلاشها برای حل بحران در شورای همکاری خلیج [فارس] مثمر ثمر بوده استقبال میکند.»
این بیانیه ضمن تقدیر از تلاسهای دولت کویت در این زمینه میافزاید که اتحادیه اروپا به حمایت از تلاشهای این کشور برای میانجیگری ادامه میدهد. «حل و فصل اختلافات داخلی باعث می شود تا شورای همکاری خلیج [فارس] اتحاد خود را به دست آورده و رسالت مهمی را که برعهده دارد از سربگیرد.»
اتحادیه اروپا در بیانیه یادشده خاطر نشان میکند که برای تقویت مشارکت دیرینه خود با شورای همکاری خلیج فارس آمادگی دارد.
احمد ناصر محمد الصباح وزیر خارجه کویت دیروز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که در چارچوب ادامه تلاشها برای آشتی کشورهای خلیج فارس، گفتوگوهای مثمرثمر انجام شد.
وی افزود: همه طرفهایی که در گفتوگوی آشتی شرکت داشتند، پافشاری خود برای برقراری ثبات کشورهای خلیج فارس را ابراز داشتند.
از سویی «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در واکنش به بیانیه کویت دو توییتی نوشت: بیانیه کشور کویت، گامی مهم به سوی حل بحران کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز با استقبال از تفاهم نامه در خلیج فارس که توسط کویت اعلام شده است، نوَشت: سیاست خارجی ایران از دیرباز و همواره مبتنی بر دیپلماسی، روابط خوب همسایگی و گفت و گوی منطقه ای بوده است.
عربستان، بحرین، امارات و مصر از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را هم به روی دوحه بستند.
این کشورها برای از سرگیری روابط، ۱۳ شرط تعیین کرده بودند اما قطر با بیان اینکه شروط تعیین شده ناقض حق حاکمیت این کشور است، تاکنون به آن تن نداده است.
نظر شما