محمد محمدی قیداری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی مهدهای کودک برنامه تنبلی چشم به صورت گسترده اجرایی نشد اما مراکز دائمی غربالگری بینایی تحت نظارت بهزیستی با رعایت پروتکلهای بهداشتی به مراجعه کنندگان خدمات لازم ارائه کردند.
وی اضافه کرد: بطور معمول همه ساله طرح پیشگیری از تنبلی چشم برای کودکان ۳ تا ۶ ساله با هدف پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی ارتقای سطح سلامت بینایی کودکان، پیشگیری از نابینایی و مداخله بهنگام انجام می گیرد.
این مسؤول ادامه داد: بهزیستی از جمله دستگاههایی است که خدماتی نظیر غربالگری شنوایی نوزادانی که تا ۱۰ روز، غربالگری تنبلی چشم در سنین سه تا ۶ ساله و مشاورههای مربوط به اختلالات ژنتیک در رده های مختلف جهت پیشگیری از معلولیت و متناسب با استانداردهای لازم ارائه میدهد.
وی اظهار داشت: بهزیستی برنامه های پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی و غربالگری ژنتیک را اجرا می کند که در این راستا طی ۶ ماهه اول سال ۳۷۸ نفر از مشاوره ژنتیک مراکز بهزیستی بهره مند شده اند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: معاونت امور پیشگیری براساس رسالت و حیطه فعالیت خود که همان اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهیهای علمی آحاد جامعه در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از معلولیتها و مشاوره روانشناختی است، اقدامات مختلفی را انجام می دهد.
وی اظهار داشت: این معاونت با استفاده از برگزاری کلاس های آموزشی جهت گروه هدف، اطلاعات پیشگیرانه را بالا برده و به نوعی از تولید و بروز معلولیت ها همچون معلولیتهای ذهنی و جسمی جلوگیری به عمل آورده و از بار کاری دیگر معاونت ها همچون توانبخشی و اجتماعی می کاهد.
به گفته محمدی، این معاونت با اجرای طرح های پیشگیرانه همچون طرح پیشگیری از ناشنوایی، آمبلیوپی یا تنبلی چشم، پیشگیری از معلولیت های ناشی از بیماری های ژنتیکی و در دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی در قالب آگاهسازی و آموزش در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی آموزش می دهد که به دلیل شرایط کرونایی با تغییراتی مواجه شده است.
نظر شما