۱۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۹:۴۴
کد خبر: 84136060
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مسجدی: ایران مخالف هر نوع حمله به اماکن دیپلماتیک است

بغداد – ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق گفت: ایران به صراحت، مخالفت و محکومیت خود را نسبت به حمله به مقرهای دیپلماتیک از هر طرفی که باشد، اعلام می کند.

به گزارش ایرنا، «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد امروز شنبه در گفت وگو با خبرگزاری عراق (واع) تصریح کرد: اماکن و مراکز دیپلماتیک باید با مصونیت کامل فعال باشد و این یک قانون بین المللی است که نمی تواند به آن خدشه وارد شود.

سفیر ایران افزود:  وقتی حملاتی از جانب محافلی خاص به سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در شهرهای بصره، نجف اشرف و کربلای مقدس در طول دو سال گذشته شد، واکنش بزرگی را ندیدیم؛ گویی که اینها مراکز دیپلماتیک نیستند و این امر جای تاسف دارد.

وی تصریح کرد که کشورش بارها و مکررا گفته است که استاندارهای  دوگانه در قبال اصطلاحاتی نظیر تروریسم نظیر بادی است که کسانی که آن را می کارند، طوفان درو می کنند.

مسجدی تصریح کرد که تهران در صورت درخواست دولت عراق، آماده حمایت از عراق در مبارزه با تروریسم است.

وی افزود که ایران با وجود اعمال تحریم ها علیه خود توانست به نیازهای دفاعی خود پاسخ دهد که یک دستاورد بزرگ است.

مسجدی تاکید کرد که ایران حامی حفاظت از وحدت اراضی جمهوری عراق و استقلال آن بوده و هست و با هرگونه نقض حاکمیت و حمله به مرزهای این کشور از سوی هر طرفی که باشد، مخالف است.

وی تصریح کرد که سابقه نسبتا طولانی مذاکرات ایران و عراق در زمینه تعیین مرزهای زمینی و دریایی روشن است تا اینکه دو کشور توافقنامه های تاریخی از جمله توافقنامه ۱۹۷۵ داشته باشند که (این توافقنامه) مبنای تعهد تهران است.

مسجدی گفت که در سالهای اخیر گام های بسیار خوبی برای حل مسائل مرزی اتخاذ شد و مذاکرات ثمربخشی انجام شده است که همچنان ادامه دارد.

وی تصریح کرد که دو کشور با اقدامات عملی بعدی، شاهد مزایا و نتایج مثبت این تفاهم ها خواهند بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: طبیعی است که کشورها از رقابت کشورهای همجوار و کشورهای پیرامونی و قدرت های بین المللی متاثر شوند زیرا این به ماهیت بازی قدرت در جهان باز می گردد و مختص عراق نیست. کشورها در خلاء زندگی نمی کنند بلکه تاثیر می پذیرند و تاثیر می گذارند.

وی افزود: ایران به هیچ وجه اقدامی در مسیر تاثیر منفی بر عراق انجام نداده است بلکه روابطش با این کشور براساس حسن همجواری و روابط دوجانبه در راستای منافع دوطرف بوده است.

سفیر ایران گفت: وقتی یک کشور از دورترین نقطه جهان به کشورهای همجوار ایران حمله می کند و نیروهای نظامی خود را در پایگاه های نظامی خاک این کشورها مستقر می کند و بدون کسب اجازه از کسی اقدام به تحرکات و عملیات نظامی می کند و ترورهای هدفمند، عملیات جاسوسی و توطئه می کند و به حاکمیت و استقلال کشورها توجه نمی کنند، آیا چنین شرایطی می تواند طبیعی باشد؟ وقتی کشوری که خود را از کشورهای رهبر جهان اسلامی می داند، پول بادآورده اش را برای خطرناکترین گروههای تروریستی منطقه خرج می کند، آیا چنین اقداماتی عادی شمرده می شود و پیامدهایی ندارد؟

وی افزود: باید نگاه عمیق تر و ریشه دارتری به اوضاع منطقه داشته باشید تا دریابید که کدام کشورها با مواضع و اقداماتشان ناامنی و ویرانی و عقب ماندگی برای کشورهای منطقه آورده اند و کشورهای متجاوز کدامند و چه کشورهایی دفاع مشروع انجام می دهند؟

برپایه این گزارش، سفیر جمهوری اسلامی ایران درباره اتهامات مداوم وارده به ایران مبنی بر اینکه این کشور نمی خواهد که عراق قدرتمند و کشوری مستقل باشد، گفت که وی از اینگونه اتهامات تعجب نمی کند.

وی افزود که وارد کردن اینها (اتهامات) از هر کشوری ناشی می شود که از افزایش نزدیکی روابط جمهوری اسلامی ایران با عراق و افزایش روابط مردم دو کشور و رشد حجم مبادلات تجاری بین آنها ناراحت و متضرر می شود.

مسجدی این پرسش را مطرح کرد که چه کسانی بذر تفرقه و نفرت را بین دو ملت کاشتند؟ چگونه ممکن است ایران تمایل به تضعیف کشوری همسایه مثل عراق داشته باشد؛ با اینهمه ریشه ها و پیوندهایی که بین آنها برقرار است!؟ آیا توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در خدمت عراق نیست و توانمندیهای عراق پشتوانه ای برای ایران نیست؟ به گفته خود مسئولان عراقی، ایران با تمام توان خود در کنار عراق در جنگ این کشور علیه داعش ایستاد.

وی با اشاره به اینکه در دوره ای که دیگر کشور از ارایه سلاح و تجهیزات به عراق خودداری کردند، جمهوری اسلامی ایران به یاری عراق شتافت، افزود: اگر ایران به دنبال تضعیف کردن برادران عراقی خود بود، پس چرا در برابر دشمنان آنها ایستاد؟ "

سفیر ایران گفت: اینها تبلیغاتی برای نفرت افکنی بین دو کشور است. با وجود این، بارها و مکررا شاهد تبلور وحدت دو ملت بوده ایم زیرا دو کشور، همسایگان تاریخی هستند و این واقعیت تغییر نخواهد کرد و امنیت و ثبات عراق، تضمین کننده امنیت و ثبات ایران است و این امر فراتر از نظام ها و سلایق سیاسی است.

مسجدی درباره گفت وگو با آمریکایی ها گفت: ایران حسن نیتی از دولت های پیاپی آمریکا ندیده است. تهران با آمریکا مذاکره کرد و مذاکرات اخیر منجر به توافق هسته ای شد و این توافق نتیجه مذاکرات طولانی بود، اما بعد چه اتفاقی افتاد؟ چه کسی از توافق خارج شد؟ آمریکا یا ایران؟
وی ادامه داد: آیا ایران باید منافع مشروع خود را به خاطر مقامات سیاسی پیاپی در آمریکا قربان کند؟ این موضوع به عدم پایبندی آمریکا به تعهدات خود در توافق هسته ای محدود نمی شود، بلکه این کشور از چندین معاهده و توافق نامه در سطح بین المللی نیز خارج شده است.
مسجدی گفت: تهران حسن نیتی در میان دولتهای پیاپی آمریکا نیافته است. گفت وگو تنها زمانی معنا می یابد که مبتنی بر احترام متقابل و اجرای تعهدات باشد. شعله ور کردن جنگها در دل سیاست خارجی آمریکا قرار دارد.
برپایه این گزارش، مسجدی استقبال کشورش را برای انجام مذاکراتی با مقامات سعودی و حل مشکلات لاینحل ابراز داشت و تاکید کرد که گمانه زنی های سیاسی و رسانه ای همیشه وجود دارد و او از این زمینه آگاه است و به طور رسمی چیزی در این مورد نشنیده است.
برپایه این گزارش، مسجدی تاکید کرد که دولت کشورش از مذاکره با مقامات سعودی استقبال می کند و می خواهد مشکلات لاینحل بین دو کشور حل شود و ایران بارها و بارها و به اشکال مختلف آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرده است و به هیچ وجه تمایل ندارد که روابط خصمانه ای بین دو کشور بزرگ اسلامی وجود داشته باشد، اما تصمیم به مقامات سعودی باز می گردد و طبیعی است که اگر طرفی ثالث یا میانجی بستر چنین مذاکراتی را فراهم کند، تهران از آنها استقبال می کند و دلیلی برای رد آن نمی یابد
برپایه این گزارش، مسجدی گفت که کشورش از آن (عربستان) چیزهای دشوار و عجیب و غریب انتظار نداشته و ندارد بلکه در تلاش برای توسعه و تقویت روابط دوستانه با عربستان در همه زمینه ها است.
وی افزود: سالانه روابطی بین تعداد زیادی از شهروندان دو کشور وجود دارد و حجم قابل توجهی از روابط مشترک تجاری و اقتصادی وجود دارد.
مسجدی تصریح کرد: روشن است آنچه تهران از عراق انتظار دارد، در چارچوب منافع مشروع هر دو طرف است و روابط عراق با عربستان سعودی مسئله ای که به دولت عراق بازمی گردد.
برپایه این گزارش، مسجدی گفت که کشورش نمی خواهد در تصمیماتی که دولت عراق می گیرد، دخالت کند اما اگر یک گروه یا حزب سیاسی به سرمایه گذاریهای کشوری اعتراض کرد، این امر به روابط سیاسی داخلی در عراق باز می گردد و ممکن است این گروهها یا احزاب حامی جمهوری اسلامی ازران باشند اما دوستداری آنها نسبت به جمهوری اسلامی ایران گواه آن نیست که هرگونه موضعی که می گیرند، را جمهوری اسلامی ایران به آنها دیکته کرده باشد. این سخنی نادرست و خلاف واقع است زیرا این گروهها و احزاب مستقل هستند و نیاز به نصیحت تهران ندارند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران چه بسا از اندک کشورهایی در جهان است که آماده است تا فناوری و دانش ملی خود را به سایر کشورها از جمله کشورهای مسلمان به منظور رشد و پاسخ به نیازهای دفاعی آنها ارایه کند. گام های خوبی در زمینه رشد روابط دفاعی بین عراق و ایران برداشته شده است.
مسجدی افزود: حضور داعش، تهدیدی محسوس است و حمایت اصولی ایران بسته به درخواست آن از جانب دولت عراق دارد.
وی تصریح کرد: اگر دولت عراق خواهان حمایت در زمینه های مشورت دهی نظامی یا آموزش یا تامین تجهیزات نظامی و دفاعی یا هرچیز دیگری شود، ایران آماده ارایه آن به عراق است.
سفیر ایران گفت: کمیته چهارجانبه متشکل از ایران و عراق و سوریه و روسیه برای چهار کشور سودمند و منبع همکاری امنیتی جدیدی است و ایران به عنوان عضوی در ساختار آن انواع حمایت های مختلف را به این مرکز ارایه کرده و می کند.
برپایه این گزارش، سفیر ایران در بخش دیگری از گفت وگوی خود تصریح کرد که کشورش امیدوار است که نیروهای نظامی از عراق بر اساس گفتگوی استراتژیک بین بغداد و واشنگتن خارج شوند.
وی افزود: موضع اصلی ایران این است که کشورهای منطقه همان کشورهایی هستند که باید امنیت خود را تامین کنند و دارای توانایی ها، سازوکارها، تخصص ها و منابع انسانی لازم برای تامین امنیت و مبارزه با تروریسم هستند و نیازی به حضور نیروهای نظامی خارجی از جمله نیروهای آمریکایی ندارند.  
مسجدی افزود: حضور نظامی آمریکا پیامدهای سیاسی و اجتماعی منفی در سایر کشورهای جهان از جمله عراق به همراه دارد.
وی تصریح کرد: پارلمان عراق لزوم خروج نیروهای نظامی آمریکایی از عراق را تصویب کرد و تظاهراتی میلیونی از جانب ملت عراق در حمایت از عقب نشینی صورت گرفت.
برپایه این گزارش، سفیر ایران گفت که کشورش امیدوار است بر اساس گفتگوی راهبردی، شاهد خروج کامل این نیروهای نظامی از عراق در اسرع زمان باشد.
وی خاطرنشان کرد: حضور این نیروها مشکلات زیادی را بر مردم عراق و منطقه تحمیل کرده و امید می رود که خروج ۵۰۰ نظامی صرفا اقدامی نمادین نباشد.  
برپایه این گزارش، مسجدی گفت که تهران روابطی با گروههای مسلح خارج از چارچوب دولت عراق ندارد.
وی افزود: یکی از ویژگی های بارز انقلاب اسلامی الهام بخش بودن آن است و این ویژگی از ابتدای انقلاب وجود داشته است و با گذشت زمان کاهش پیدا نکرده است.
مسجدی در ادامه مصاحبه خود همچنین به روابط اقتصادی بین ایران و عراق در زمینه های مختلف پرداخت و گفت که ایران پروژه های زیربنایی و خدماتی زیادی در عراق اجرا کرده است و همواره تلاش کرده است که روابط اقتصادی خود با عراق را به گونه ای سازماندهی کند که پایداری آن را تضمین کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha