به گزارش ایرنا، مراسم گرامیداشت روز دانشجو با مشارکت دانشجویان ایرانی دانشگاههای روسیه از سوی انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مسکو و سفارت جمهوری اسلامی ایران با توجه به شیوع ویروس کرونا بصورت مجازی برگزار شد.
جلالی در این همایش، حضور هر چه بیشتر دانشجویان ایرانی در دانشگاههای خارج را فرصت خوبی برای کمک به روند دیپلماسی کشور عنوان کرد و افزود: جمع کثیری از دانشجویان ایرانی در دانشگاههای روسیه تحصیل می کنند، که بامشکلاتی مواجه هستند و پیگیری برای رفع آنها در حال انجام است.
بر اساس آخرین آمارها حدود حدود سه هزار دانشحوی ایرانی در دانشگاههای مسکو مشعول به تحصیل هستند.
استقلال طلبی مهمترین ویژگی جریانات دانشجویی
جلالی با یادآوری شکل گیری حادثه ۱۶ آذر که به شهادت سه دانشجو ومجروح شدن ۳۰ دانشجوی دیگر انجامید، تصریح کرد: با توجه به استکبار ستیری دانشجویان قبل از انقلاب اسلامی و با هدف صیانت از استقلال ایران، حادثه ۱۶ آذر رقم خورد.
جلالی افزود: بعد از انقلاب اسلامی هم دانشجویان در برهه های مختلف در سرنوشت انقلاب و کشور موثر بوده اند.
جلالی به دو ویژگی صریح و صادق بودن دانشجویان اشاره کرد و گفت: این قشر تحصیل کرده و جوان خواهان عدالت بوده اند و یکی از ویژگی های جریانات دانشجویی عدالت خواهی است.
حجت الاسلام صابر اکبری جدی نماینده ولی فقیه در روسیه و رییس مرکز اسلامی مسکو هم با یادآوری وقوع کودتای ۲۸ مرداد و شکل گیری حرکت دانشجویی و به دنبال آن حادثه تلخ ۱۶ آذر که به روز دانشحو معروف شد، گفت: این روز یادآور مبارزات و نگاه منتقدانه دانشجویان به حوادق و مسائل اجتماعی و در صحنه بودن دانشجویان است.
اکبری جدی با بیان اینکه هم سکوت هم اعتراضات دانشجویی مبتنی بر آرمانخواهی دانشجویان است، گفت : ۱۶ آذر را هم حاکمیت کشور به رسمیت می شناسد و هم مورد احترام دانشجویان است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز با توجه اقتضائات ملی و بین المللی به اهمیت نقش و حضور دانشجو در کنار تحصیل علم در تشکل ها و اتحادیه های دانشجویی و همچین برنامه ریزی انتقال علمی به مرزهای علمی و اقتصادی اشاره کرد.
وی گفت در کنار وظبفه تحصیل علم شایسته است اوقات فراغت آنان معطوف به فعالیتهای جنبی باشد از جمله اینکه در خارج از کشور به اصلاح ذهنیت های کشورهای دیگر نسبت به مردم و ملت ایران تلاش کنند.
وی به ضرورت اتحادیه ها و حضور و نقش دانشجویان در این اتحادیه ها تاکید کرد و گفت: ارتباط داخل و خارج و استفاده از توانمندی علمی دانشجویان در این مورد و فرصتی که می توانند برای پیشرفت علمی کشور بسیار مهم و ضروری است.
در بخش ویژه پرسش و پاسخ و طرح مسائل و مشکلات دانشجویی که دکتر جمشید سلام زاده نماینده وزارت علوم و بهداشت و دکتر محسن نجفی، رایزن علمی سفارت ایران در فدراسیون روسیه
هم حضور داشتند مهمترین مشکلات و مسائل دانشجویان ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.
ضرورت ارزیابی مجدد دانشگاههای روسیه بخصوص در رشته های پرشکی و دندان پزشکی، انتقال دانشحویان به داخل کشور؛ بلوکه شدن حسابهای برخی دانشجوبان در روسیه و باز شدن مرزها از مهمترین مسائل و مشکلاتی بود که توسط نماینده دانشحویان مطرح و ازسوی رایزن علمی سفارت و نماینده وزارت بهداشت جواب داده شد.
نظر شما