«غلامرضا مصباحی مقدم» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در ایران با دو بخش در بازار سرمایه مواجه هستیم، افزود: فعالان این بازار، سازمان بورس اوراق بهادار بهعنوان نهاد رگولاتور و نیز شرکتهای بورسی هستند و در این میان، سازمان بورس، جایگاه حاکمیتی در قبال شرکتهای بورسی دارد و همانند وظیفه بانک مرکزی در قبال بانکها، وظیفه نظارت بر شرکتهای بورسی برعهده سازمان بورس است.
وی درباره اعلام خبری مبنی بر تهیه لیستی از متخلفان بورسی و ارسال آن به دستگاه قضائی، گفت: در مورد تخلفات بورسی، همانند مفاسد اقتصادی لازم است که جرائم احتمالی بهصورت تخصصی مورد رسیدگی قرار گیرند. اما اکنون نه قوانین مشخصی درباره رسیدگی به جرائم احتمالی سبدگردانها وجود دارد و نه دادگاهی تخصصی در این حوزه شکل گرفته است. بنابراین، چنین طرح دعوی، ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
مصباحی مقدم اظهار داشت: سازمان بورس، هیچ دادوستدی در این بازار نداشته و کارکنان بورس نیز طبق قانون از هرگونه ورودی به بازار سرمایه، اعم از خریدوفروش سهام و یا فعالیتهای دیگر منع شدهاند.
به گفته عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اگر تخلفی از سوی اشخاص حقوقی که شرکتهای فعال در بازار هستند یا اشخاص حقیقی بهعنوان سرمایهگذاران در این بازار رخ داده باشد وظیفه رسیدگی به آن بر عهده سازمان بورس اوراق بهادار است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بورس سازمان نظارتی است و یک قانون مفصلی دارد که سال ۱۳۸۴ مصوب شده و مبنای عمل سازمان بورس است که باید مطابق آن قانون مصوب از تخلفات و دستکاری در قیمتها و معاملات جلوگیری شود.
مصباحی مقدم بیان کرد: با توجه به آنچه از شرح وظایف سازمان بورس مشخص است، به نظارت سازمان یا نهاد دیگری خارج از نهاد بورس بر بازار سرمایه، نیازی نیست. البته دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات میتوانند بر عملکرد خود سازمان بورس نظارت داشته باشند. اما طرح دعاوی در دادگاه موضوع دیگری است که با توجه به نبود دادگاههای تخصصی با اشکال مواجه میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگرچه حق شکایت از سوی نهادهای نظارتی وجود دارد اما اگر یک نهاد ناظر طرح موضوع در قوه قضاییه میکند؛ نباید پیرامون آن جنجال رسانهای راه بیندازد. چراکه آرامش بازار تحت تأثیر این جریان به هم میریزد و قطعاً روی سرمایهگذاری مردم اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تخریب نهادهایی مثل بورس، تخریب مصالح عمومی کشور است، گفت: امروز ۱۶ میلیون نفر سهامدار حقیقی در بازار داریم، ضربه زدن به منافع این گروه پرشمار به طور حتم خلاف مصالح ملی است. همچنین حق شکایت و پیگیری قضایی از سوی سازمان بورس و شرکتهای بورسی که مورد چنین اتهاماتی قرار گرفتهاند، از رسانه های متخلف محفوظ است.
نظر شما