۱۷ آذر ۱۳۹۹، ۱۸:۴۴
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84136560
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روند جذب دانشجو در دانشگاه‌های خراسان شمالی کاهشی است

بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه معین استان و نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خراسان شمالی گفت: روند جذب دانشجو در مراکز آموزش عالی این استان در سال‌های اخیر کاهشی بوده است و هم اینک ۲۹ هزار نفر در این مراکز مشغول به تحصیل هستند.

دکتر احمد محقر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد دانشجو در ۳۳ مرکز آموزش عالی استان مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه به تبع کشور، نرخ دانشجو در این استان نیز در سه سال اخیر روند کاهشی داشته است، افزود: در این سال ها اولویت جوانان عوض شده است و تا حدودی به سمت فضای کسب و کار و مهارت آفرینی رفته است که البته با توجه به شرایط امری منطقی است و حال آنکه تا چند سال پیش بعد از پایان دوران مدرسه، عمده جوانان به تحصیل در دانشگاه گرایش داشتند.

محقر، بالاترین شمار دانشجوی استان را که در هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی پایش شده و به نوعی آمار رسمی دانشجویان فعال محسوب می شود،  ۳۳ هزار نفر عنوان کرد و افزود: البته طبق برخی آمارها تعداد دانشجویان مراکز آموزش عالی استان تا ۴۰ هزار نفر نیز عنوان شده است.

وی اظهار داشت: کتمان نمی توان کرد که شماری از دانشجویان به صورت اسمی در دانشگاه ها ثبت نام کرده و سپس دانشگاه را رها کرده اند که این افراد قطعا ترک تحصیل خواهند کرد و شاید بخشی از اختلاف آمار مربوط به همین افراد باشد.

وی اظهار داشت: به دلیل شیوع ویروس کرونا، فعالیت تحصیلی دانشگاه ها در سال جاری با تاخیری ۲ ماهه آغاز شد که هنوز آمار منسجمی از شمار دانشجویان جدید الورود استان نداریم.
هم اینک بیش از  ۷۰۰ استاد و عضو هیات علمی در دانشگاه های این استان فعالیت علمی دارند که این توان علمی قابل توجهی است.
رییس دانشگاه بجنورد گفت: دانشگاه های دولتی،  فنی و حرفه ای،  پیام نور،  مراکز علمی کاربردی، فرهنگیان، علوم قرآنی، تک جنسیتی کوثر و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از مهم ترین مراکز آموزش عالی استان هستند.

شکایت دانشجویان از فضای مجازی کاهش یافت 

محقر گفت: شکایت های دریافتی از سوی دانشجویان در خصوص آموزش در بستر فضای مجازی بسیار کاهش یافته است که نشان می دهد رضایت نسبی در این خصوص وجود دارد.

وی با بیان اینکه آموزش مجازی تجربه ای جدید بود، افزود: تمام دنیا در یک آزمایشگاه قرار گرفت و همه مراکز آموزش عالی با آن درگیر شدند.

وی اظهار داشت: برخی از اساتید برای این حوزه آموزش دیدند که بعضا در بستر الکترونیکی انجام شد و هم اینک دنیا در کارگاه آموزشی در این خصوص قرار گرفته است که معایب و مزایایی نیز دارد.

رییس دانشگاه معین خراسان شمالی و نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری در استان با بیان اینکه وضعیت مراکز آموزش عالی استان نسبت به سایر دانشگاه ها در کشور تفاوت زیادی ندارد، گفت: از نظر زیرساخت ها مشکلاتی وجود دارد اما به دلیل اینکه بیشتر نیروها،  کارکنان و اساتید استان جوان هستند به همین دلیل در کار با موبایل و بستر اینترنت آشنایی و اطلاعات قابل قبولی دارند که در این خصوص وضع استان حتی از سایر دانشگاه ها مناسب تر است.  

وی افزود: حتی برخی از استادان برای فعالیت در فضای مجازی نیاز به آموزش نداشتند و خود محتواهای تولیدی را در فضاهای در نظر گرفته شده منتشر می کردند.

محقر به تشکیل انجمن الکترونیکی در حوزه دانشگاه اشاره کرد و افزود: بخشی از مشکلات فضای مجازی در این انجمن برطرف شده است.

وی اظهار داشت: تعداد معدودی از دانشجویان در مناطقی حضور دارند که اینترنت با مشکل مواجه است و برای رفع این مشکل نیز محتواهای آموزشی به صورت آنلاین و آفلاین بارگذاری می شود.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد در روستاها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha