تفاهم‌نامه احیای بافت تاریخی و توسعه گردشگری تربت‌حیدریه امضا شد

مشهد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این اداره کل و شهرداری تربت‌حیدریه برای احیای بافت تاریخی - هویتی و توسعه گردشگری تربت‌حیدریه خبر داد.

ابوالفضل مکرمی‌فر روز یکشنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا افزود: مدیریت واحد و هماهنگ هسته فرهنگی و با ارزش شهری، احیا و بهره‌برداری بناهای واجد ارزش فرهنگی و تاریخی، تحقق حمل و نقل انسان‌محور در معابر هسته مرکزی، جلب مشارکت دولتی، خصوصی و مردمی در احیاء بناهای تاریخی و فرهنگی و تأسیسات گردشگری، ساماندهی و تغییر کاربری خانه‌های تاریخی واجد ارزش، انجام فعالیت‌های پژوهشی و ترویجی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری از اهداف این تفاهم‌نامه است.
وی با بیان اینکه تعدادی پروژه نیز در این تفاهم‌نامه با عنوان پیشگام تعریف ‌شده است ادامه داد: احیای بازارهای قدیمی گمرک شامل کف سازی، جداره سازی و احیای عملکردی و کالبدی بناها با مشارکت مردم، مرمت و احیا و تقویت نقش فرهنگی و اقتصادی سرای امین‌التجار و سرای قیصریه و تیمچه رییس‌التجار و محوطه‌سازی مجموعه تاریخی قطب‌الدین حیدر و اتصال به فضای اجتماعی باغ ملی و ایجاد شبکه پیاده مدار هسته مرکزی با تاکید بر میدان مرکزی تا باغ ملی جزء پروژه‌های پیشگام بر اساس این تفاهم‌نامه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: مرمت و بهره‌برداری از اماکن تاریخی در اختیار میراث فرهنگی به ویژه حمام حاجی رییس، مرمت و احیای رباط‌های تاریخی و ایجاد هتل و اقامتگاه‌های بوم گردی و بازارچه‌های سنتی، حمایت مالی و معنوی از توسعه گردشگری با تاکید بر ایجاد منطقه نمونه گردشگری پیشکوه و ایجاد دسترسی جاده مشهد – گناباد از مسیر پیشکوه و بزرگراه امام رضا (ع) از دیگر پروژه‌های پیشگام در این تفاهم‌نامه است.

مکرمی فر افزود: افزایش یا کاهش و تعیین حدود پروژه‌های پیشگام بنا به تشخیص کمیته راهبردی تعیین‌شده در این تفاهم‌نامه خواهد بود.

وی اضافه کرد: از جمله تعهدات شهرداری تربت‌حیدریه در این تفاهم‌نامه تهیه طرح‌های اجرایی و فنی مورد نیاز و ارائه به شورای فنی اداره کل، جلب مشارکت ساکنان و مالکان در اجرای طرح‌های موضوع تفاهم‌نامه، تسهیل در صدور مجوزهای ساختمانی پروژه‌های پیشگام، مشارکت در بهره‌برداری بناها و محوطه‌های تاریخی، حمایت فنی و اجرایی در راستای رفع موانع و آسیب‌های محیطی پیرامون بناهای تاریخی، احداث تاسیسات گردشگری در حاشیه محورهای مواصلاتی با تاکید بر گردشگری زنجیره زعفران است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: از جمله تعهدات میراث فرهنگی در این تفاهم‌نامه بررسی و تصویب طرح‌های اجرایی دارای مضامین میراث فرهنگی و تاریخی، واگذاری بناهای تاریخی در مالکیت میراث فرهنگی به‌صورت بهره‌برداری طولانی‌مدت به شهرداری از طریق اعمال ماده ۲۷ قانون تنظیم مقررات مالی دولت یا صندوق احیای آثار تاریخی و تسهیل و تسریع در صدور مجوز بهره‌برداری بناهای تاریخی است.

مکرمی فر افزود: از دیگر تعهدات میراث فرهنگی در این تفاهم‌نامه هماهنگی و اخذ حمایت‌های قانونی و قضایی برای رفع معارض و موانع مالکیتی، ثبتی و فنی، مساعدت در تأمین مصالح مخصوص مرمت بناها و گذرهای تاریخی، جذب و تخصیص تسهیلات ملی، استانی و شهری برای توسعه پیشکوه و بافت تاریخی، تسهیل و تسریع در صدور مجوز تاسیسات گردشگری و بومگردی و تسهیلات بانکی مورد نیاز، ساماندهی، مرمت و هماهنگی برای برداشتن دیوار و نرده‌های مجموعه فرهنگی – تاریخی قطب‌الدین حیدر است.
وی با بیان این‌که مدت اعتبار این تفاهم‌نامه ۱۰ ساله است ادامه داد: برای نظارت و اجرای این تفاهم‌نامه کمیته‌ای راهبردی نیز پیش‌بینی و توافق شده است که با حضور رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان و شهردار تربت‌حیدریه تشکیل شود.

شهردار تربت‌حیدریه نیز درباره این تفاهم‌نامه گفت: این تفاهم‌نامه با احیای بافت تاریخی- هویتی و فرهنگی این شهر هزار ساله زمینه توسعه گردشگری در این شهرستان را فراهم می‌کند.

سعید اکبریان با بیان این‌که برای اجرای این تفاهم‌نامه وفاق کامل وجود دارد افزود: تفاهم‌نامه به‌صورت کتبی به شورای اسلامی شهر ارسال و به تایید شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه نیز رسیده است.

این تفاهم‌نامه را علاوه بر ابوالفضل مکرمی‌فر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سعید اکبریان شهردار تربت‌حیدریه، احمد وطن‌دوست رییس شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه، علی رستمی معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه، حجت‌الاسلام محمدرضا عصمتی امام‌جمعه و محسن زنگنه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز امضا کرده‌اند.

شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha