ستار هاشمی روز یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت نوآوری و فناوری آذربایجانشرقی در بخش آیسیتی که با حضور متخصصان و فعالان این حوزه در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: با تحقق شهر هوشمند، کسب و کارهای جدی شکل گرفته و میتواند به اقتصاد منطقه کمک کند.
وی با اشاره به بازدید خود از کارخانه تولید تبلت و موبایل در مراغه نیز اظهار کرد: باید از ظرفیت ایجاد شده در استان استفاده حداکثری را کرده و ظرفیت بالقوه مجموعه تولیدی را بالفعل کنیم، چراکه ظرفیت بسیار ارزشمندی برای استان است.
هاشمی در ادامه با اشاره به وجود برخی ساختمانها و فضای کاربری بلااستفاده، بیان کرد: ممکن است چنین فضاهایی در حوزههای مختلف فرابخشی در استان وجود داشته باشد و مدیریت ارشد استان میتواند نقش کلیدی در این رابطه ایفا کرده و بخشی از مشکلات در حوزه فضای کاربری را حل کند.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجانشرقی، ظرفیتها و پتانسیلهای صنعتی بیبدیلی دارد و این ظرفیت کاملا مشهود است، اما باید توجه کرد که چقدر توانستیم از ظرفیت هوشمندسازی در صنایع استان استفاده کنیم؟ گفت: به عنوان مثال، مطالعات جهانی نشان میدهد که اگر از ظرفیت هوشمندسازی در معادن استفاده شود، میتوان میزان بهره وری عوامل تولید را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارتقا داد.
هاشمی با بیان اینکه شهر تبریز زیباییهای خیره کننده ای دارد، ولی در بحث شهر هوشمند ان چنان کع باید فعال نیست، گفت: برای اینکه شهر هوشمند در تبریز شکل بگیرد، شهرداری باید فعالتر پای کار بیاید.
وی در بخش دیگری از سخنانش در حوزه روند آموزش مجازی، اظهار کرد: طبق پیشبینیها، حداقل ۳۰ درصد از ترافیک آموزش مجازی، بعد از کرونا نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت، چراکه افراد با این ظرفیت و مزایای آن آشنا شدهاند، بنابراین بعد از کرونا نیز بخشی از این ترافیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانشرقی با اشاره به توانمندی های استان در حوزه آیسیتی، گفت: این استان میتواند به عنوان یکی از قطبهای آیسیتی کشور مطرح شود.
محمد فرزاد اظهار کرد: دانشگاه تبریز ۲۸ آزمایشگاه، دانشگاه صنعتی سهند چهار آزمایشگاه، دانشگاه شهید مدنی هفت آزمایشگاه و دانشگاه آزاد تبریز چهار آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزه آیسیتی دارند.
وی با اشاره به آمار استارت آپها و توسعه دهندگان نرم افزار در استان گفت: ۲ هزار ۴۱۹ فروشگاه مجازی دارای اینماد ( نماد اعتماد الکترونیکی ) همچنین یکهزار و ۱۴۶ توسعه دهنده اپلیکیشن تلفن همراه در این استان فعال هستند.
فرزاد خاطرنشان کرد: در بحث استارت آپها و حمایتهایی که اعمال میشود، باید هوشمندانهتر عمل کنیم و سبک حمایتی از شرکتها باید بازنگری شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی با اشاره به عملکرد و برنامه های اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه نو آوری و فناوری، گفت: راه اندازی اولین سایبر پارک خصوصی کشور در تبریز، ایجاد فضای کار اشتراکی و مرکز شتابدهی با همکاری اداره پست و شتاب دهنده آرتان ۱۱۰۰، مشارکت در ایجاد صنایع الکترونیک، ایجاد سامانه هدایت بنگاه های بخش خصوصی برای مشارکت در مناقصات بین المللی با همکاری بخش خصوصی و ایجاد صندوق مشترک سرمایه گذاری با صندوق منطقه آزاد ارس مجموعه اقداماتی است که بخشی از آنها به بهره برداری رسیده است و بخشی دیگر در دست اقدام است.
ابررایانه «سیمرغ» به عنوان پروژه مشترک پژوهشگاه ICT و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال اجراست.
اهداف اصلی طراحی و ساخت ابررایانه «سیمرغ» ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکلگیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی همچنین ارائه خدمات پردازشی فوق سریع به بخشهای مختلف از جمله حوزه علمی، جهت تأمین نیازهای دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و علمی کشور، حوزه راهبردی، جهت تأمین نیازهای دستگاههای حاکمیتی کشور و حوزه تجاری، جهت تأمین نیاز بخش خصوصی کشور عنوان شده است.
در گام اول این طرح، دستیابی به ابررایانه با ظرفیت پردازشی ۱۶۰ ترافلاپس پیش بینی شده که با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید و در گام دوم طرح، دستیابی به مدل مهندسی و پروتوتایپ ابررایانه در مقیاس ۵.۳ پتافلاپس و مطالعات تحقیقاتی جهت توسعه آن به مقیاس اگزافلاپس انجام خواهد شد.
نظر شما