مرتضی سعیدی عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به حجم سیلاب و نیز روان آب بخشی از آن در مناطق پایین دست ابرکوه جاری شد .
وی ، تصریح کرد: سد کاسه رود دارای سرریزی به ارتفاع ۶ متر و به طول ۱۴۰ متر و از جنس سنگ و سیمان از سوی این اداره در چندسال اخیر برای کنترل روان آبهای حوزه بالا دست ساخته شد.
سید حسین میرحسینی کارشناس پیشبینی ادارهکل هواشناسی یزد امروز به ایرنا گفته بود: از بامداد امروز تا ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه در ایسگاه های باران سنجی دهستان تنگچنار شهرستان مهریز، نیر شهرستان تفت و شهر ابرکوه به ترتیب ۵۰، ۳۶ و ۳۴ میلیمتر بارندگی ثبت شد.
سد کاسه رود با هدف تجمیع سیلاب و جلوگیری از تخریب جاده یزد – ابرکوه ساخته شد
سعیدی در ادامه با بیان اینکه این سازه در سال ۱۳۹۰ با هدف تجمیع سیلاب و جلوگیری از تخریب جاده یزد – ابرکوه ساخته شد، افزود: برخی از سال ها به دلیل وجود سیلاب ، زیستگاه و مامن تعداد زیادی از پرندگان مهاجر است.
رییس اداره منابع طبیعی ابرکوه ادامه داد : این سازه آبی در فاصله ۲۰ کیلومتری و در ۹ کیلومتری جاده ابرکوه – یزد واقع است .
وی بابیان اینکه این شهرستان تحت تاثیر ۲۵ سال خشکسالی ، کاهش بارندگی و افت سطح آبهای زیر زمینی قرار دارد، خاطرنشان کرد: آبگیری سدها و بندها ، نقش تاثیرگذاری در تقویت آب سفره های زیرزمینی دارد.
۲۳ سد و بندهای خاکی ابرکوه مربوط به حوزه منابع طبیعی است
سعیدی خاطرنشان کرد: به دنبال بارشهای اخیر و جاری شدن سیلاب در حوزه شمال فارس و برخی مناطق ابرکوه از مجموع ۲۳ سد و بندهای خاکی حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان که ۱۵.۷ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد ، در جریان بارندگی های اخیر مقداری سیلاب در این بندها ذخیره شد.
مهار سیلاب و روان آب نقش موثری در پیشگیری از تخریب زیرساخت ها از جمله پل ها، آبراهه ها، راه های بین مزارع ، مسیرهای ارتباطی، اراضی زراعی ، باغی و گلخانه ها دارد و سبب تقویت منابع آب های زیرزمینی از جمله چاه ها ، چشمه ها و قنات می شود.
بر اثر تداوم ۲ دهه خشکسالی و افت ۲۱ متر سطح سفره های آب زیرزمینی حدود ۴۰ فروچاله در شهرستان به وجود آمده و کشاورزان با خاموش کردن چاه های کشاورزی در فصل زمستان برداشت آب را از چند سال گذشته مدیریت می کنند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما