غلامحسین ساقی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تامین آب مورد نیاز دام بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است اما در عمل آب آشامیدنی تولیدی در این شرکت مورد استفاده دام قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده، سالانه ۳۰ تا ۳۵ میلیون مترمکعب آب برای مصرف آشامیدن روستاییان استان تولید میشود که از میزان ۹ میلیون مترمکعب به مصرف دام میرسد.
وی اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی نخستین شرکتی است که درخواست کرده کار ساماندهی تامین آب دام روستاییان را بر عهده بگیرد، پیشنهاد ما، واگذاری تمام امور مربوط به تأمین آب دام و ساماندهی آن به این شرکت است و این امر در سند سازگاری با کم آبی هم دیده شد اما مورد پذیرش واقع نشد.
ساقی گفت: با وجود پیگیرهای استاندار خراسان شمالی، متاسفانه معاون وزیر جهاد کشاورزی با واگذاری امور به شرکت آب و فاضلاب موافقت نکرد و این امر در سند سازگاری با کم آبی لحاظ نشد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۴ درصد از جمعیت استان در مناطق روستایی سکونت دارند و قریب به اتفاق آنان به کار دامپروری اشتغال دارند، تامین آب دام در روستاها نمیتواند از شبکه آب روستایی جدا باشد، بنابراین در تخصیص آب و یا منابع نباید تصمیم یکسان برای استانها گرفته شود.
وی اظهار داشت: باید در تخصیص آب به روستاییان، آب دام هم لحاظ شود، اکنون برای هر روستایی ۲۸ لیتر آب آشامیدن اختصاص داده شد است که در کشور رقم ثابتی است، این در حالی است که در استان باید هر روستایی ۶۹ لیتر لحاظ شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: البته وزرات نیرو در تخصیص آب، مشکلی ندارد اما ایجاد مخزن آب، اجرای خط انتقال و اصلاح شبکهها نیاز به اعتبار دارد که درخواست ما این است بخشی از اعتبارات از جهاد کشاورزی به آب و فاضلاب داده شود.
در خراسان شمالی سه میلیون واحد دامی نگهداری و پرورش داده میشود.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها و ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها دارد.
نظر شما