۱۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۳۲
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 84137738
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کشت نشایی در اصفهان ۱۷۸ درصد رشد یافت

اصفهان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: کشت نشایی در این استان نسبت به سال آغاز دولت افزون بر ۱۷۸ درصد رشد داشته است.

مهرداد مرادمند روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال ۹۲ و آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید کشت نشایی در این منطقه در ۲ هزار و ۹۸۸ هکتار انجام می‌شد اما در پایان سال ۹۸ به هشت هزار و ۳۱۱ هکتار افزایش پیدا کرد.

وی با اشاره به پنج هزار و ۳۲۳ هکتار افزایش در طول حدود هفت سال تصریح کرد: استفاده از کشت نشایی در محصولات آب‌بر مانند پیاز از برنامه‌های اصلی این نهاد به شمار می‌رود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از شیوه‌هایی که در بهبود راندمان موثر است اضافه کرد: کشت نشایی در محصولاتی که قابلیت استفاده از این روش‌ را داشته باشد در کنار کاهش زمان و هزینه تولید، بهره وری را افزایش می‌دهد.

مرادمند با بیان اینکه کشت نشایی به دلیل صرفه جویی در مصرف آب شیوه‌ای مناسب برای کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک مانند اصفهان به شمار می‌رود خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین موضوع در صنعت کشاورزی این استان توجه به مقوله کم آبی است لذا مصرف بهینه مایه حیات باید در کشت انواع محصوت جزو اولویت‌ها باشد.

وی با اهمیت توجه به راهکارها و روش‌هایی که تولید محصولات را افزایش می‌دهد اظهارداشت: جهش تولید مستلزم اهمیت هر چه بیشتر به کشاورزی نوین و شیوه‌های مبنتی و متناسب با هر منطقه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: تغییر تاریخ کشت در برخی مصحولات زراعی بهاره به پاییزه مانند چغندر قند، چغندر غلوفه‌ای و قصیل جو از دیگر برنامه‌هایی است که برای افزایش بهره وری و میزان تولید دنبال می‌شود.

نشا گیاهچه جوانی است که از مراحل اولیه رشد، یعنی جوانه زنی تا چند برگی در محیطی خارج از مزرعه اصلی، به نام خزانه یا سینی‌های کشت نشا در گلخانه رشد می‌کند، زمانی که به مرحله چند برگی می‌رسد، قابلیت انتقال به مزرعه یا زمین اصلی را دارد به این روش در علم کشاورزی کشت نشایی گفته می‌شود.

استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.

مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان می‌توان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تُن(رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تُن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تُن در سال(رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید ۷۰ هزار تُن در سال(رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال(رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تُن(رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تُن در سال(رتبه دوم) در سال اشاره کرد.

همچنین در بخش ماهیان زینتی با تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال(رتبه اول)، محصولات گلخانه‌ای با تولید سالیانه ۳۰۲ هزار تُن(رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزار تُن(رتبه دوم) و سیب زمینی با  تولید سالانه ۵۲۸  هزار تُن(رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه ۲۷۷ هزار تُن(رتبه چهارم کشور) و قارچ با تولید سالیانه ۱۳ هزار تُن(رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha