واکسن آنفلوآنزا هنوز برای تقویت سیستم ایمنی بدن اثربخشی دارد

تهران- ایرنا- پزشکان معتقدند واکسن آنفلوآنزا به رغم گذشت زمان استفاده از آن که معمولا اواخر تابستان و اوایل پاییز است، باز هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ابتلا به این بیماری اثربخشی دارد و توصیه می‌کنند واجدین شرایط حتما این واکسن را تزریق کنند.

جلیل سعیدلو دبیر انجمن داروسازان ایران روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور تا مهرماه است، اما امسال با توجه به شیوع همه گیری کرونا، تزریق این واکسن برای افزایش سطح سیستم ایمنی بدن اثربخشی دارد و واجدین شرایط باید آن را تهیه و استفاده کنند.

وی با بیان اینکه آنتی بادی‌ها بر علیه ویروس‌های موجود در واکسن دو هفته بعد از تزریق واکسن تولید می‌شوند، تصریح کرد: بهتر است افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، بیماران دیابتی، سرطانی، ریوی، مبتلایان به نقص ایمنی بدن و بیماران خاص نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.

دبیر انجمن داروسازان ایران ادامه داد: امسال به دلیل همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا لازم است گروه های خاص واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده و تزریق کنند. البته تجویز این واکسن هیچ ارتباطی با ایمنی در برابر ویروس کرونا ندارد اما در فصل سرما خطر وقوع همزمانی این دو همه گیری را به حداقل می‌رساند.

وی اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت واکسن آنفلوآنزا با ارز نیمایی وارد کشور شده و به قیمت حدود ۱۹۰ هزار تومان به افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، بیماران مبتلا به دیابت، سرطان، دارای نقص ایمنی بدن و غیره با ارائه کارت ملی در داروخانه‌های دولتی عرضه می‌شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، واکسیناسیون آنفلوآنزا از ابتلای حدود ۴.۴ میلیون نفر به آنفلوانزا، مراجعه ۲.۳ میلیون نفر به دلیل ابتلا به این بیماری به پزشک، بستری شدن ۵۸ هزار نفر در بیمارستان بر اثر ابتلا به این بیماری و سه هزار و ۵۰۰ مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری پیشگیری می‌کند.

همچنین مشخص شده است که تزریق واکسن آنفلوآنزا در جریان فصل‌هایی که این ویروس شایع است، خطر مراجعه به پزشک به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا را ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ای دیگری که در سال ۲۰۲۰ انجام شد نشان داد که در فاصله زمانی میان سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در آمریکا در فصول آنفلوآنزا، واکسن خطر بستری شدن در بیمارستان را به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا تا ۴۱ درصد و خطر مراجعه کودکان ۶ ماهه تا ۱۷ ساله به بخش‌های اورژانس بیمارستان در ارتباط با این بیماری را به نصف کاهش داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha