به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در هشتمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان کردستان اظهار داشت: آموزش و پرورش با تمام وجود تلاش خود را برای ارتقا سواد در استان بکار گرفته اما باید کاری کنیم که میزان باسوادی در استان از میانگین کشوری نیز بالاتر باشد.
وی با بیان اینکه کردستان استانی فرهنگی است و پایین بودن سطح سواد شایسته استان نیست، افزود: در ردههای سنی پایین میزان باسوادی مردم استان از میانگین کشوری بالاتر است اما باید این مهم در سنین بالاتر نیز عملی شود.
استاندار کردستان بر لزوم مبارزه با بیسوادی در روستاهای استان تاکید کرد و یادآور شد: در شرایط کرونایی و سخت کنونی بحث آموزش و مشاوره به دانشآموزان قابل تقدیر است و این رویه باید با قوت ادامه داشته باشد.
مرادنیا خواستار تبدیل املاک مازاد بر نیاز آموزش و پرورش استان برای ایجاد منبع درآمد شد و تاکید کرد: مشکل مسکن فرهنگیان نیز باید رفع شود و بنده نیز در این راستا تمام تلاش خود را برای کمک به آموزش و پرورش بکار میگیرم.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز افزود: سال ۹۶ در هیات دولت مصوب شد که املاک مازاد بر نیازهای آموزش و پرورش به تجاری تبدیل و به محلی برای تامین درآمدهای سرانه مدارس در نظر گرفته شود که تاکنون بخش زیادی از آن اجرا نشده است.
رشید قربانی با بیان اینکه از ۷۶ مکان بررسی شده مجوز ۲۴ مورد آن اخذ و در حال اجرا و ۸۰ درصد کارهای آن انجام شده است، تاکید کرد: از اداره کل راه و شهرسازی انتظار داریم مجوز لازم را برای تبدیل باقی اماکن مازاد بر نیاز آموزش و پرورش را برای تبدیل به تجاری ارائه کند تا از طریق انجام این طرح، درآمدی برای هزینههای جاری مدارس ایجاد شود.
وی در ادامه به ارائه هفت هزار و ۲۵۰ مورد مشاوره حضوری و غیرحضوری به دانشآموزان و اولیا در سال جاری اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۸۰۰ مشاوره تحصیلی، یک هزار و ۵۰۰ مشاوره خانوادگی، ۱۵۰ مشاوره بالینی، برگزاری یک هزار و ۵۰۰ جلسه غیرحضوری و ۱۵۰ جلسه حضوری از جمله این خدمات است.
میزان باسوادی در کردستان ۹۳.۷ درصد است
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: براساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، میانگین میزان باسوادی رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان ۹۲.۱۸ درصد است که از میانگین کشوری(۹۴.۷۳ درصد) ۲.۵۵ درصد پایینتر است.
رمضان یوسفی با بیان اینکه میزان باسوادی در سه شهرستان سنندج با ۹۴.۱، سقز با ۹۲.۴ و بانه با ۹۲.۷ درصد از میانگین استانی بالاتر است، افزود: میزان باسوادی در هفت شهرستان دیگر استان پایینتر از میانگین استانی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین باسوادی در کردستان ۹۳.۷ درصد است، یادآور شد: برنامهریزی کردیم در قالب طرح شتاب بخشی ریشه کنی بیسوادی تا افق ۱۴۰۲ میزان باسوادی را در شهرستانهای زیر میانگین استان به میانگین استانی و کشوری برسانیم.
در این نشست مصوب شد مجوز تبدیل تمام املاک مازاد بر نیاز آموزش و پرورش کردستان با همکاری اداره کل راه و شهرسازی و شورای شهرها صادر شود.
نظر شما