معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی شرکتهای دوستدار محیط زیست در ژاپن

تهران- ایرنا- دولت ژاپن در اقدامی بی‌سابقه با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای تصمیم دارد معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی را برای تولید کالاهایی درنظر بگیرد که منجر به کربن زدایی می‌شوند.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری نیکی آسیا ژاپن،  توکیو تصمیم دارد تا سال ۲۰۵۰ میزان تولید گازهای گلخانه ای در این کشور را به صفر برساند.

بر اساس این گزارش، این اولین باری است که ژاپن چنین معافیت مالیاتی را در زمینه سرمایه‌گذاری در تأسیسات تولیدی در نظر گرفته است.

دولت ژاپن قرار است این معافیتهای مالیاتی را در زمینه‌هایی مانند تولید باتری‌های یون لیتیوم‌، سلول‌های سوختی هیدروژن‌، دستگاه‌های نیمه هادی قدرت برای کنترل ولتاژ و همچنین تجهیزات برق در نظر بگیرد.

گفتنی است قرار است درآمد حاصل از کسر مالیات، برای گسترش امکانات تولید یا سرمایه گذاری برای کاهش مصرف برق اعمال شود.

همچنین در نظرگرفته شده است از شرکتهای فعال در زمینه تولید انرژیهای سبز و سرمایه گذاری در این شرکتها حمایت شود.

در حالیکه ژاپن می‌کوشد میزان تولید گازهای گلخانه ای را به صفر درصد برساند، در ۲ ژوئن ۲۰۱۷ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، خروج خود را از توافق پاریس به علت آنچه که مغایرت با منافع ملی و رقابت اقتصادی و رونق دادن به بخش صنعت زغال سنگ و نفت کشورش با استفاده بیشتر از سوخت‌های فسیلی اعلام می‌نماید و در ۴ اوت ۲۰۱۷ رسما درخواست خود را به سازمان ملل ارسال نمود.

این اقدام امریکا با مخالفت شدید دیگر کشورها مخصوصا چین و اتحادیه اروپا مواجه شد. البته چین و اتحادیه اروپا به عنوان دو قدرت بزرگ همچنان به پیمان مذکور وفادار هستند.

دو کشور چین با ۳۵ درصد و آمریکا با ۱۵ درصد به تنهایی حدود پنجاه درصد تولید گازهای گلخانه‌ای جهان را بر عهده دارند.

در حال حاضر تولیدکنندگان اصلی گازهای گلخانه ای جهان چین، امریکا، استرالیا، عربستان، کانادا، ژاپن، کره، روسیه وآلمان عنوان شده است.

در حال حاضر صرفا کشورهای نیکاراگوئه، واتیکان و سوریه عضو پیمان پاریس نیستند و تنها عضو خارج شده نیز کشور ایالات متحده امریکا می باشد.

دلیل اطلاق نام گلخانه ای به خاطر شباهت گازهای مذکور با فضای گلخانه ای است . گلخانه یک اتاق شیشه‌ای است که نور خورشید به داخل آن می تابد و هوای داخل آن را گرم می کند اما همین شیشه ‌ها مانند یک عایق اجازه نمی‌دهند که هوای گرم از گلخانه خارج ‌شود و موجب گرمتر شدن هوای داخل گلخانه می شود.

جو زمین هم به علت بالا رفتن غلظت گازهای گلخانه‌ای، مانند فضای یک گلخانه عمل کرده و مانع برگشت امواج برگشتی و حرارت زمین به خارج از جو و در نتیجه تخریب لایه اذن و گرم تر شدن زمین خواهند شد.

گازهای گلخانه ای به مقدار طبیعی در اتمسفر وجود دارد ؛ اما فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی و تخریب محیط زیست موجب افزایش غلظت گازها و بروز اختلال در جریان طبیعی اتمسفر می‌شود .

از جمله گازهای گلخانه‌ای می‌توان به بخار آب، دی اکیسید کربن، متان ، ازن، دی مونوکسید نیتروژن، دی نیتروژن اکسید (گاز خنده) ، کلرو فلوئورکربن (که در یخچال های خانگی کاربرد دارد) ، فلورکربن ها اشاره کرد.

 گفتنی است سوخت‌های فسیلی با افزایش دی اکسید کربن ، تخریب جنگل با افزایش دی اکسید کربن و دفن نامناسب زباله و ... باعث افزایش متان می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha