مسعود منصور روز دوشنبه در حاشیه آیین افتتاح اولین مزرعه زراعت چوب البرز در روستای خور شهرستان ساوجبلاغ برگزار شد، بیان داشت: سهم استان البرز از نهالکاری و زراعت چوب یک هزار و ۲۰۰ هکتار است.
وی با اشاره به اهمیت سه عنصر مهم آب، خاک و پوشش گیاهی گفت: رسالت سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری حفاظت و صیانت از این سه عنصر است چرا که ۸۰ درصد وسعت کشور در حوزه ماموریت این سازمان است و باید برای امنیت زیستی، هوا و غذا به این سه مقوله مهم توجه ویژه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت روز جهانی خاک تصریح کرد: از امروز ۴۷ هزار هکتار توسعه و غنی سازی جنگل، ۳۰ هزار هکتار زراعت چوب، ۳۰ هزار هکتار توسعه جنگل کاری اقتصادی با گونههای مثمر، ۳۵ هزار هکتار بیابان زدایی و ۹۰ هزار هکتار اصلاح و احیای مرتع در کشور انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی کشور در معرض فرسایش است، اظهار داشت: طبق آخرین پژوهش ها به ازای هر هکتار اراضی کشور بیش از ۱۵ تن فرسایش خاک داریم که باید با اجرای طرح های حفاظت از آب و خاک از این فرسایش پیشگیری شود.
رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: انتظار می رود برای کاهش مصرف چوب ، موضوع بازیافت کاغذ و استفاده از پودر سنگ برای تولید کاغذ در اولویت صنایع قرار گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق هدفگذاری انجام شده هر سال بین سه هزار تا چهار هزار هکتار زارعت چوب در کشور داشتیم ؛ اما امسال ۳۵ هزار هکتار با استفاده از آب غیرمتعارف زراعت چوب انجام خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به سهمیه یک هزارو ۲۰۰ هکتاری نهالکاری و زراعت چوب استان گفت: طرح نهالکاری را با مشارکت مردم و تشکل های اجتماعی در سطح استان اجرا خواهیم کرد.
حامد فرضی بیان داشت : اکنون ۲۵ هزار همیار طبیعت با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز همکاری دارند که این همکاری ها نقش موثری در فرهنگ سازی و افزایش مشارکت عمومی دارد ضمن آنکه در چند سال اخیر با مشارکت این همیاران طبیعت توانسته ایم فعالیت های مناسبی در عرصه منابع طبیعی، آبخیزداری، حفاظت و کاشت نهالدر سطح استان داشته باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز اظهار داشت: سهمیه یک هزار و ۲۰۰ هکتاری نهالکاری استان را در قالب طرح های منابع طبیعی، زراعت چوب و بیولوژیک با مشارکت مردم و دولت
در مناطق مختلف استان از جمله دشت های نظرآباد و اشتهارد به سرانجام خواهیم رساند.
امروز عملیات کاشت نهال صنوبر در سطح ۳۰ هکتار از اراضی روستای خور شهرستان ساوجبلاغ استان البرز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی آغاز شد.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز در هر هکتار یک هزارو ۳۰۰ اصله نهال صنوبر کاشت می شود که برای هر هکتار ۱۰ میلیون تومان تسهیلات با تنفس چهار ساله پرداخت می کند.
وی افزود: کاشت نهال صنوبر به صورت پایلوت در شهرستان ساوجبلاغ اجرایی شده است.
استان البرز دارای حدود ۴۸۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است.
نظر شما