برترین‌های جشنواره ادبی دانشجویی در هرمزگان معرفی شدند

بندرعباس- ایرنا- برگزیدگان شعر و داستان کوتاه نخستین جشنواره ادبی دانشجویی در هرمزگان که به مناسبت روز دانشجو به صورت مجازی برگزار شد با معرفی برترین‌های این جشنواره به کار خود پایان داد.

دبیر جشنواره ادبی دانشجویی هرمزگان دوشنبه‌شب در آیین مجازی این جشنواره دانشجویی با ابراز خرسندی از استقبال دانشجویان برای برگزاری این جشنواره، اقتدار، عزت و پیشرفت جوامع را در گرو حضور دانشجویان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانست.

مهرنوش منصوری افزود: این جشنواره ادبی دانشجویی که به مناسبت هفته کتاب و گرامی‌داشت روز دانشجو با همکاری دانشگاه فرهنگیان برگزارشد با استقبال پرشور دانشجویان سراسر کشور مواجه شد.

به گفته وی، در این دوره از جشنواره ۱۷۰ اثر ادبی به دبیرخانه جشنواره در بخش‌های مختلف شعر کلاسیک، شعر آزاد، داستان کوتاه و داستانک و قطعه ادبی ارسال شد که توسط داوران مورد داوری قرار گرفتند و ۲۷ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد.

دبیر جشنواره ادبی دانشجویی هرمزگان ادامه داد: در بخش "شعر کلاسیک" امید اکبری گلده، صفدر صالحی و محیا فدوی به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم و در بخش "شعر آزاد"، میلاد شهسواری و علیرضا لاری به ترتیب رتبه‌های اول و دوم را به دست آوردند. 

منصوری گفت: در بخش "دل‌نوشته و قطعه ادبی" با موضوع «تأثیر کرونا بر شیوه‌های آموزش»، زهرا نژاد سبحانی، فاطمه خسروانی و فاطمه محمدی‌نیا به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم و مرجان فاروقی، طیبه بصیری و زهرا جعفری نیا نیز عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند.

دبیر محفل ادبی صبا ادامه داد: در بخش دل نوشته و قطعه ادبی با موضوع «اولین روز معلمی‌ام» نیز زهرا زارعی، زهرا سالمی و ثریا اسلامی‌زاده نیز به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم و محدثه امینی، سحر برقی، زهرا رئیسی و حامد امیری نیز عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند.

وی عنوان کرد: در بخش "داستان کوتاه" نیز یاشار سلجوقی، فاطمه میری و بهاره قاسمی به ترتب حائز رتبه‌های اول تا سوم و پوریا اسکندرزاده، علیرضا علی‌نژاد، منصوره نصاری، زهرا خلیل پور و مریم بیات شایسته تقدیر شدند.

روز دانشجو نماد حق‌طلبی دانشجویان است

در بخش دیگری از این مراسم دانشجویی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان نیز روز دانشجو را نماد استکبارستیزی و حق‌طلبی دانشجویان دانست که نسبت به جامعه، گسترش علم، معرفت، اخلاق و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی مسوولیت‌پذیرند.

حجت‌الاسلام محمد ذاکری افزود: دانشجویان به عنوان یک قشر فرهیخته و تحصیل‌کرده جامعه، نمادی از آگاهی، دانش، سیاست و معرفت هستند که دغدغه اصلاح و توسعه جامعه را دارند.

وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در بین جوانان ابرازداشت:قشر دانشجو علاوه بر مطالعه کتاب‌های درسی و تخصصی باید با  کتاب‌های عمومی نیز انس بگیرند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان گفت: با اجرای طرح‌های خلاقانه می‌توان کتابخوانی را در بین دانشجویان رشته‌های مختلف گسترش داد.

رییس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان نیز ضمن تقدیر از اقدامات ارزنده محفل ادبی صبا در  راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی مشترک متنوع گفت: ۱۶ آذرماه، پیشگامی قشر دانشجو را در مبارزات تاریخی ملت اسلام نشان داد و بنیان جنبش‌های دانشجویی را پی‌ریزی کرد.

منوچهر ضیایی ادامه داد: اگر جامعه‌ای بخواهد به توسعه پایدار و همه جانبه برسد و روی سعادت را ببیند باید دانشجویان و دانشگاه‌ها در جایگاه بالایی قرار گیرند و حمایت‌های لازم از آنان صورت گیرد تا در فضایی بدون هرگونه ناآرامی و دغدغه به کسب علم بپردازند.

در این آیین دانشجویی، یدالله شهرجو و امیرحسین والا از شاعران محفل ادبی صبا و برخی از برگزیدگان جشنواره ادبی دانشجویی به شعرخوانی پرداختند.

۱۶ آذر در ایران روز دانشجو نامگذاری شده است؛ در واقع این روز، به یاد سه دانشجویی است که در اعتراض به دیدار رسمی نیکسون معاون رییس جمهوری آمریکا با رژیم پهلوی آنه م چندی پس از کودتای ننگین آمریکایی ۲۸ مرداد، توسط رژیم ستمشاهی به شهادت رسیدند.

حادثه ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به‌عنوان یک روز «مقاومت تاریخی» در تاریخ دانشگاه تهران ثبت شد. از آن پس همه ساله، دانشجویان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌های ایران مراسمی به یاد شهیدان آن روز بر پا کردند. تا آنکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی روز ۱۶ آذر به‌عنوان «روز دانشجو» در تاریخ ایران گنجانده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha