حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ روز سهشنبه در جلسه اعضای کارگروه قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی و کارگروه قرآن سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: رهبر انقلاب از کلید واژه ملت صبار و شکور در ایام شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی یاد کردند و در این شرایط کرونایی و مشکلات اقتصادی یادآوری صبار و شکور بودن مردم را می توان جزو شعارهای امسال قرار داد. چون مردم ایران ملتی بسیار مستحکم و با عزم بالاست.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد کارگروه قرآنی دهه فجر سال گذشته گفت: افتتاح کاروان قرآنی، پویش ملی ختم قرآن، برپایی کرسی های تلاوت، برگزاری جشنواره های قرآنی در سراسر کشور، دیدار با خانواده های شهدای قرآنی و تبیین قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب از برنامه هایی بود که سال گذشته برگزار شد.
اخوان یکی از ویژگی های برنامه های امسال را شرایط کرونایی و ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی دانست و گفت: سال گذشته ۱۲۰ عنوان برنامه داشتیم که اکثرا اجرا شد.
احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی کشورمان گزارشی از عملکرد کاروان قرآنی در سال های ۹۷ و ۹۸ ارائه کرد و گفت: بیش از هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر در سال ۹۷ پیمودیم و حدود ۴۰ محفل قرآنی طی ۲۳ روز برگزار کردیم. در سال گذشته گروه تئاتر نیز به این کاروان اضافه شد تا بتوانیم مفاهیم قرآنی را از طریق هنر تئاتر به نمایش بگذاریم.
حوریه عقبایی نماینده وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مسابقات قرآنی دانش آموزان گفت: بیش از هفت میلیون نفر در این مسابقات شرکت کردند و آموزش و پرورش اولین نهادی بود که امسال مسابقات را در فضای مجازی برگزار کرد و الگویی برای سایر نهادها شد.
نمایندگانی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی، شورای عالی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، خیرین قرآنی، سازمان دارالقرآن الکریم، ارتش، سپاه پاسداران، اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت، ایکنا و شهرداری تهران گزارشی از برنامه های خود را ارایه کردند.
اخوان یکی از ویژگی های برنامه های امسال را شرایط کرونایی و ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی دانست و گفت: سال گذشته ۱۲۰ عنوان برنامه داشتیم که اکثرا اجرا شد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بر مکتب شهید سلیمانی تاکید کردند و ما ضمن تعیین نام کارگروه قرآنی حاج قاسم و دهه فجر معتقدیم نیازمند گفتمان سازی مکتب حاج قاسم هستیم و جامعه قرآنی آماده است مبانی قرآنی مکتب حاج قاسم را تبیین کند.
احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی کشورمان گزارشی از عملکرد کاروان قرآنی در سال های ۹۷ و ۹۸ ارائه کرد و گفت: بیش از هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر در سال ۹۷ پیمودیم و حدود ۴۰ محفل قرآنی طی ۲۳ روز برگزار کردیم.
وی افزود: در سال گذشته گروه تئاتر نیز به این کاروان اضافه شد تا بتوانیم مفاهیم قرآنی را از طریق هنر تئاتر به نمایش بگذاریم.
حوریه عقبایی نماینده وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مسابقات قرآنی دانش آموزان گفت: بیش از هفت میلیون نفر در این مسابقات شرکت کردند و آموزش و پرورش اولین نهادی بود که امسال مسابقات را در فضای مجازی برگزار کرد و الگویی برای سایر نهادها شد.
نمایندگانی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی، شورای عالی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، خیرین قرآنی، سازمان دارالقرآن الکریم، ارتش، سپاه پاسداران، اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت، ایکنا، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت دفاع گزارشی از برنامه های خود را ارایه و درباره برنامه های امسال نیز نظرات خود را بیان کردند.
مناسبت های مذهبی و انقلابی در مظلومیت به سر می برند
نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی ۱۰ ماه گذشته گفت: بر همین اساس نسبت به کارهای میدانی برای دهه فجر وضعیت مشخصی نداریم ولی تاکید داریم مراسم ایام الله و مناسبت های انقلابی و مذهبی تعطیل بردار نیست و در شرایط کرونایی با توجه به اقتضاء شرایط برپا خواهد شد.
وی افزود: دشمن تلاش می کند تا با القای شبهات و سیاه نمایی مردم را ناامید کند و ایام الله دهه فجر فرصتی برای امیدآفرینی و تجدید میثاق با آرمان های امام و انقلاب و همچنین بیعت با رهبر معظم انقلاب است.
وی ماهیت شاخصه اساسی انقلاب را یک ماهیت دینی و قرآنی دانست و با اشاره به سابقه نهضت امام خمینی (ره) گفت: مردم به رغم تمام سختی های اقتصادی و جنگ توانستند جشن ۴۰ سالگی انقلاب را برگزار کنند.
لطفی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب در ادامه این نهضت گامی به سوی امت واحده اسلامی و مقدمه تمدن نوین اسلامی است که این مسیر نیز یک مسیر قرآنی است.
وی از موضوع جهاد، امر به معروف و استکبارستیزی به عنوان مفاهیمی یاد کرد که در جریان انقلاب در چارچوب قرآن دیده می شود و دستاوردهای قرآنی انقلاب نیز در ابعاد گوناگون دیده می شود.
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خواستار تبیین شاخصه اصلی انقلاب با ایجاد یک موضوع جدید به عنوان فعالیت های قرآنی شد و با اشاره به فعالیت در فضای مجازی گفت: ما نباید خیلی دلمان را به فضای مجازی خوش کنیم. البته فضای مجازی یک فرصت است ولی آنچه مهم است کار میدانی است و نباید از آن غفلت کرد.
وی افزود: سال گذشته از نهم تا نوزدهم دیماه به عنوان دهه بصیرت و میثاق با ولایت نامگذاری شد و امسال در این دهه موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی و چهلم شهید محسن فخری زاده را در دستور کار داریم تا به یوم الله ۱۹ دی ختم شود.
نظر شما