بابک رضی منش، روز سه شنبه با حضور در ایرنای مرکز آذربایجان شرقی با اشاره به ارزیابی های ابتدایی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت در ارتباط با شاخص های شهر سالم و جوامع ایمن و اقدامات لازم انجام شده در این راستا در عرصه های مختلف شهر جدید سهند در ماه های گذشته، افزود: مدت ارزیابی نهایی آن چهار روز بوده که کارشناسان دفتر منطقه مدیترانه شرقی این سازمان مستقر در قاهره طی ۲ روز از طریق وبینار ( سمینار از طریق وب ) و فضای مجازی بخشی از ارزیابی نهایی را انجام دادند و مقرر شد در ۱۲ و ۱۳ آبان نیز با حضور در شهر جدید سهند به صورت میدانی مستندات ارایه شده را ارزیابی کنند.
وی اظهار داشت: پس از ارزیابی نهایی، شهر جدید سهند به عنوان نخستین شهر ایرانی به صورت عملی به شبکه جهانی شهرهای سالم می پیوندد و می تواند در قالب دانشگاه شهر سالم به الگویی برای پیوستن سایر شهرهای کشور و منطقه مدیترانه شرقی که آماده پیمودن راه برای ارتقای سلامت و آگاهی در حوزه بهداشت و سلامت جامعه هستند، به این شبکه باشد.
فرماندار اسکو، با بیان اینکه فرایند پیوستن شهر جدید سهند به شبکه جهانی شهرهای سالم در سال ۹۵ پس از قرار گرفتن این شهر جزو شهرهای ایمن کلید خورد، گفت: این روند با توسعه شاخص های سلامت در ابعاد مختلف بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در این شهر با همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی میسر شده است.
رضی منش، با تاکید بر اینکه شهر سالم مبتنی بر مردم است، ادامه داد: در تمام شاخص های سلامت در این شهر جایگاه ویژه ای برای مردم و سازمان های مردم نهاد در نظر گرفته شده است به طوری که در این مدت تعداد سمن ها در شهر جدید سهند به بیش از ۲ برابر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تمام پروژه ها در این شهر دارای پیوست سلامت هستند، یادآوری کرد: همه دستگاه ها مکلف هستند پیوست سلامت را در اجرای پروژه ها لحاظ کنند و ایجاد تعهد در بین مردم از جمله وظایف ۵ کمیته تخصصی شهر سالم سهند است.
ظرفیتهای نهفته اقتصادی آزادراه تبریز - سهند باید فعال شود
فرماندار اسکو با اشاره به ظرفیتهای مختلف آزادراه تبریز - سهند، گفت: باید ظرفیتهای نهفته اقتصادی این آزادراه از جمله در حوزه گردشگری فعال شود.
رضی منش افزود: این پروژه از مهمترین پروژه های کلان آذربایجان شرقی است که اجرای آن نقش مهم و مستقیمی بر اقتصاد و معیشت استان دارد و موجب تسهیل در رفت و آمد بین ساکنان مادرشهر (تبریز) و این شهر جدید و جذابیت سرمایه گذاری می شود.
وی تعادل بخشی قیمت مسکن در تبریز و توسعه گردشگری شهرهای منطقه را از مزایا و اهداف احداث شهر جدید سهند اعلام کرد و اظهار داشت: آزادراه تبریز - سهند فرصت عظیم گردشگری برای منطقه فراهم می کند و در این راستا کاربری های مختلفی در طول مسیر این آزادراه طراحی و اجرا می شود.
فرماندار اسکو ، با بیان اینکه بهره برداری از این آزادراه نه تنها برای شهر جدید سهند بلکه برای سایر شهرهای منطقه نیز موثر خواهد شد، گفت: این آزادراه برای بهرهبرداری در روز ۲۶ آذر توسط وزیر راه و شهرسازی آماده و هم اکنون در مرحله ایمن سازی است.
رضی منش، با اشاره به اینکه طول این پروژه ۲۲ کیلومتر بوده که ۹ کیلومتر آن قبلا اجرا شده است، ادامه داد: طول پروژه مشارکتی این پروژه از محل شرکت عمران سهند تا میدان لاله ۱۵ کیلومتر است که ۶۰ درصد آن توسط شرکت مشارکت کننده و ۴۰ درصد توسط دولت اجرا می شود.
وی مبلغ قرارداد پروژه مشارکتی آزادراه تبریز - سهند را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و یادآوری کرد: عمده مشکل در تکمیل این پروژه در سال های گذشته، تملک اراضی و عدم تامین مالی پروژه بوده که در دولت تدبیر و امید با رفع این مشکلات به مرحله بهره برداری رسیده است.
آزادراه تبریز - سهند از جمله طرح های مهم راه سازی آذربایجان شرقی که عملیات اجرایی آن حدود ۱۳ سال قبل آغاز شده بود و دولت تدبیر و امید به رغم تنگناهای مالی مشکل تملک مسیر آن به عنوان مانع اصلی اجرای طرح را برطرف کرد.
با بهره برداری از این طرح فاصله کنونی شهر جدید سهند از تبریز بیش از ۵ کیلومتر کوتاه تر و زمان رسیدن از تبریز به این شهر جدید به یک سوم کاهش می یابد.
تامین نیازهای فرهنگی ساکنان شهر جدید در اولویت است
فرماندار اسکو با بیان اینکه احداث شهر جدید سهند در سال ۶۸ مصوب و یکسال بعد عملیات اجرایی آن آغاز شد، گفت: طی ۳۱ سال از آغاز عملیات احداث آن به نیازهای فرهنگی مرم این شهر بی توجهی شده بود که در این دولت تامین نیازهای فرهنگی و ایجاد زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در اولویت قرار گرفت.
رضی منش، افزود: این شهر در سال ۹۲ دارای ۱۲ مدرسه و هفت هزار دانش آموز بود که تعداد مدارس آن با رشد حدود سه برابری به ۳۴ مدرسه و تعداد دانش آموزان به حدود ۱۸ هزار نفر رسیده است.
وی با اشاره به احداث کتابخانه استاندارد این شهر با سه هزار متر مربع، اظهار داشت: این کتابخانه دومین کتابخانه استان پس از کتابخانه تبریز بوده و هم اکنون عملیات احداث و تجهیز آن به بیش از ۹۰ درصد پیشرفت رسیده است.
رضی منش، ادامه داد: این کتابخانه دهه فجر و یا تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و با بهره برداری از آن سرانه فضای کتابخانه ای این شهر به ۲ تا ۲.۵ متر مربع در حد میانگین کشوری می رسد.
وی محله محوری را از شاخصه های شهر جدید سهند اعلام و یادآوری کرد: در قالب این طرح تلاش شده تا تمام نیازهای ساکنان این محله ها در همان محله تامین شود و در این راستا چهار پارک محله ای در محلات مختلف در حال احداث است.
شهر جدید سهند واقع در ۲۰ کیلومتری شمال غرب تبریز و در دامنه کوه سهند یکی از شهرهای آذربایجان شرقی است که با هدف اسکان سرریز جمعیت شهر تبریز تاسیس شده است.
نظر شما