به گزارش ایرنا، علی اکبر مرتضایی روز سهشنبه در نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" افزود: دارالمومنین کاشان بزرگان و فعالان بسیاری در حوزه علمی و فرهنگی دارد که به بحث تفسیر آیات و روایات بزرگان اسلام پرداختهاند.
وی خاطر نشان کرد: منطقه مشهد اردهال به خاطر تشابه شهادت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) با نحوه شهادت حضرت امام حسین (ع) به کربلای ایران شهرت دارد و حضور این حضرت موجب خیر و برکت برای شهرستان کاشان شده است.
جانشین ستاد اجرایی طرح ملی کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران اظهار داشت: کاشان دارای ۵۰ حافظ کل نهج البلاغه است که امیدواریم با طرح پایتختی این شهرستان، هر روز بر شمار فعالان حوزه نهجالبلاغه افزوده شود و پرچم این افتخار همواره برای منطقه سرافراز باقی بماند.
فرماندار ویژه کاشان با یادآوری فرازی از نامه حضرت امیرالمومنین (ع) خطاب به مالک اشتر فرماندار مصر مبنی بر لزوم دیدار چهره به چهره با مردم پیشنهاد داد که فرمانداران سراسر کشور، بخشی از زمان خود را با مردم بگذارند تا اقشار مختلف مردم بدون نگرانی مشکلات خود را مطرح کنند؛ موضوعی که اکنون با دستور استاندار اصفهان روزهای دوشنبه در فرمانداریهای ۲۴ شهرستان اصفهان رخ می دهد.
وی تاکید کرد: برای اثرگذاری هر چه بیشتر نهجالبلاغه و کلام امیر المومنین (ع) برای جوانان و مردم لازم است کاشان رنگ و بوی نهج البلاغه بگیرد و تمامی ارگانها، اقدامات فرهنگی خود را با محوریت این موضوع پیادهسازی کنند.
مرتضایی با تاکید بر اینکه موضوع آموزش در دانشگاه و ارایه نهجالبلاغه به عنوان یک درس یا رشته علمی دانشگاهی از اهمیت بسیاری برخوردار است، ادامه داد: اگر دانشجو در دانشگاه با تفاسیر و کلام حضرت امیر المومنین (ع) شناخت درستی پیدا کند می توانند مبلغ ترویج این کتاب ارزشمند باشد.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارهایی که میتوانند موجب ترویج و تولید مقالات علمی و کتابهای بسیاری در حوزه تفسیر و انعکاس مفاهیم نهجالبلاغه شود، برگزاری همایش های ملی و بین المللی برای این موضوع است که امیدواریم با مهار ویروس کرونا اقدامهای ارزشمندی در این خصوص صورت گیرد.
رییس اداره فرهنگ ارشاد اسلامی کاشان و مسوول دبیرخانه دایمی طرح ملی پایتخت نهج البلاغه ایران نیز گفت: نهجالبلاغه کتاب جامع انسانسازی، معنوی و معرفتی محسوب میشود و منشور زندگی سعادتمندانه در آن رقم خورده است.
میثم نمکی با بیان اینکه حکمتهای نهج البلاغه و سخنان آسمانی امیرالمنین (ع) نیازمند توجه ویژه در بستر سبک زندگی امروزی است، اظهار داشت: ابتکار هوشمندانه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای طرح ملی "کاشان پایتخت کتاب ملی ایران" به واسطه سوابق درخشان علمی، فرهنگی و ترویجی این شهرستان است که سبب انتخاب کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران شد.
وی اضافه کرد: در طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" فعالیتهای اجرایی با هدف تعمیق آموزهها، فرهنگ و معارف نهجالبلاغه در محورهای فرهنگی، هنری، تبلیغی، ترویجی، آموزشی، پژوهشی و رسانه ای در مدت ۲ سال تدوین و انجام خواهد شد.
نخستین نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، استاندار و جمعی از مدیران کل استان و مسوولان کاشان در دانشگاه این شهرستان برگزار شد.
در این نشست از لوح افتخار پایتختی نهجالبلاغه که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده، رونمایی و احکام اعضای شورای هماهنگی استانی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" نیز اهدا شد.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر امسال به مدت ۲ سال به عنوان پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است.
افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان با تلاش موسسه امیرالمومنین (ع) آموزش دیدند.
نظر شما