رایزنی شورای شهر با مجلس برای افزایش بودجه حمل‌ونقل عمومی پایتخت

تهران- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران از برگزاری جلسه با مجمع نمایندگان تهران در مجلس برای رایزنی افزایش بودجه حمل و نقل عمومی تهران خبر داد و گفت: برای بودجه سال ۱۴۰۰ که دولت به مجلس ارائه داده، ما پیشنهاد دادیم که ۲۰ هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل عمومی تهران در نظر گرفته شود.

به گزارش ایرنا، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و مجید فراهانی روز سه شنبه در آئین گزارش به مردم و رونمایی از دستاوردهای شورا در حوزه محاسبات و پایش عملکرد که به صورت برخط برگزار شد، با اشاره به موضوع شفافیت و پایش عملکرد گفت: همانطور که می دانید ما در شورا کمیسیون محاسبات نداریم و این در حالی است که در مجلس هم محاسبات و پایش عملکرد با تاخیر صورت می گیرد و اصولا در کشور امور محاسباتی زمانی انجام می شود که کار از کار گذشته همچنانکه ما در شورای پنجم باید حسابرسی سال ۹۳ شهرداری را انجام دهیم و این نشان می دهد در امور پایش عملکرد نیازمند اقدامات جدی تر در سطوح مختلف هستیم.

وی ادامه داد: اگر اقدامات در جهتی پیش رود که شورا بر امور مالی مسلط شود بدون تردید اثر گذاری چندین برابری خواهد داشت. البته در این راه ورود اطلاعات به موقع در این سیستم ها و اینکه خروجی اطلاعات قابل فهم و عوام پسند باشد و نیز متخصصین بتوانند استفاده کنند نیز دارای اهمیت است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: از ابتدای شورای پنجم تا کنون، شورا بالغ بر ۶۰۰ مصوبه داشته که بیش از ۵۰ درصد این مصوبه ها مربوط به لوایح ارائه شده از سوی شهرداری می شود که غالبا هم این مصوبه ها اجرا می شود و وضعیت شان نسبت به مصوبه هایی که مربوط به طرح هایی که از سوی اعضای شورا ارائه می شود بهتر است و لذا پایش عملکرد در این مواقع نیز می تواند مثمر ثمر باشد، از این جهت که چه مصوبه هایی به مرحله اجرا رسیده و چه مصوبه هایی همچنان اجرایی نشده اند.

هاشمی گفت: اگر بتوانیم این پروسه را بر روی سامانه بگذاریم و برای عملکرد شورا در آینده بسیار عالی خواهد بود. محسن هاشمی در ادامه پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.

وی در ابتدای و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه رقمی برای بودجه سال آینده شهرداری تهران پیش بینی می کنید گفت: در لایحه بودجه ای که دولت به مجلس ارائه داده در بودجه عمومی ۴۷ درصد افزایش داشته و در بودجه شرکت ها این افزایش کمتر بوده اما در مجموع دولت نسبت به سال قبل حدود ۲۰ درصد بودجه را افزایش داده است لذا شهرداری نیز می بایست بودجه ۱۴۰۰ شهر را بین ۱۰ الی ۲۰ درصد افزایش دهد گرچه لایحه بودجه شهرداری هنوز به ما ارائه نشده است و شهرداری تا ۳۰ دی می تواند بودجه را به شورا ارائه دهد.

هاشمی در ادامه افزود: بودجه شهرداری بر اساس سیاست های شورای شهر بر پایه پروژه های محله محور تدوین خواهد و ما سعی خواهیم کرد به صورت بسیار جدی و دقیق و نقطه ای به محلات بپردازیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در بودجه سال آینده شهرداری به حمل و نقل عمومی به چه میزان توجه شده است و اینکه مدیریت شهری تا چه میزان امید به تحقق و دریافت مطالباتش از دولت دارد، گفت: ما حمل و نقل را در ۲ محور در نظر می گیریم، محور نخست خودرو محوری؛ یعنی ایجاد راه، بزرگراه ها و اتوبان ها که در این زمینه کمبودی نداریم و محور دوم حمل و نقل عمومی است که خود به دو قسمت تقسیم می شود یکی بخش بهره برداری است که در این زمینه شهرداری تا اندازه ای توانسته بدون وابستگی به دولت مسائل را حل کند.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بخش دوم نیز زیر ساخت های حمل و نقل عمومی است که دولت نه به صورت کمک بلکه باید به صورت قانونی هزینه های مربوطه را پرداخت کند، چرا که در نهایت این خود دولت است که منتفع می شود.

وی ادامه داد: توسعه حمل و نقل عمومی سبب صرفه جویی در سوخت و وقت شهروندان، کاهش آلودگی هوا و بیماری های تنفسی ناشی از آن می شود.

هاشمی در ادامه افزود: در این راستا برای بودجه سال ۱۴۰۰ که دولت به مجلس ارائه داده ما پیشنهاد کردیم که ۲۰هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل عمومی تهران در نظر گرفته شود که تنها ۱۷۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته اند که سهم ناچیزی است.

هاشمی افزود : در این راستا بنا داریم جلساتی با مجمع نمایندگان تهران در مجلس داشته باشیم تا این سهم را افزایش دهند که البته با توجه به سبقه نمایندگان تهران که قبلا در شورا و شهرداری بودند و نیز آقای قالیباف که ۱۲ سال سابقه شهرداری تهران را داشتند خیلی سخت نیست که این مسائل را برایشان به اثبات برسانیم.

وی گفت: این موضوع تنها مربوط به تهران نیست و سایر کلان شهر ها را نیز در بر می گیرد و در حوزه حمل و نقل عمومی از قانون هدفمندی یارانه ها و نیز قانون مدیریت مصرف سوخت تا کنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلبکار هستیم.

هاشمی همچنین در خصوص املاک واگذار شده و باز پس گیری آنها گفت: هرجا ملکی به کسی واگذار شده است، غیر قانونی است اما بیش از هزار مورد به ارگان های دولتی و غیر انتفاعی واگذار شده است و از مابقی آن بیش از ۴۰۰ مورد پس گرفته شده است.

به گفته وی این املاک در طی ۳۰تا ۴۰ سال واگذار شده و به نظرم این شفاف سازی حرکت خوبی است و باید شفاف تر هم شود.

هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا این لیست اسامی در سامانه شفافیت شهرداری ارایه نمی‌شود گفت: چون این لیست کامل نیست و دارای اشتباهاتی است و پس ایجاد اطمینان کامل می‌توان آن را منتشر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha