به گزارش ایرنا، حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی روز سهشنبه در نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" افزود: کاشان از قدیم برای نشر معارف کتاب ارزشمند نهجالبلاغه گامهای موثری برداشته است و انتظار میرود پایتختی این شهرستان استمرار یابد.
وی خاطر نشان کرد: برای اجرای هر چه بهتر طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" از ظرفیتهای استانی، کشوری و بینالمللی بهرهگیری میشود.
به گفته وی، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف ایجاد زمینه مناسب برای توجه بیشتر به نهجالبلاغه و زمینهسازی لازم برای ترویج معارف و آموزههای والا در فضای عمومی کشور، برنامه ملی "پایتخت نهجالبلاغه کشور جمهوری اسلامی ایران" را با مرکزیت کاشان طراحی و اجرا کرده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ادامه داد: در این راستا تفاهمنامهای بین استاندار اصفهان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا و بر اساس آن، شورای راهبردی در معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه و شوراهای علمی و هماهنگی در استان اصفهان تشکیل شد.
معتمدی اضافه کرد: برای "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" چهار برنامه راهبردی پیش بینی شده است که جریانسازی و ترویج فرهنگ معارف این کتاب گرانسنگ از جمله آنهاست.
وی کمک به رشد و گسترش فرهنگ ترویج نهجالبلاغه، سبک ترویج زندگی بر اساس آموزههای این کتاب ارزشمند و کمک به همافزایی و هماهنگی شخصیتها، موسسهها و نهادهای فعال این حوزه را از دیگر برنامه راهبردی پیشبینی شده در طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" بیان کرد.
نهجالبلاغه درحوزههای علمیه از محوریت لازم برخوردار نیست
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز گفت: نهجالبلاغه درحوزههای علمیه در حاشیه قرار دارد و از محوریت لازم برخوردار نیست، از این رو یکی از فعالیتهای اصلی عالمان دینی و حوزههای علمیه باید تبیین معارف و مفاهیم این کتاب ارزشمند باشد.
حجتالاسلام محمدحسین بلک افزود: حوزههای علمیه و عالمان دینی باید برای استمرار طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" نسبت به آموزش این کتاب ارزشمند بیش از پیش تلاش کنند.
وی با قدردانی از تلاشهای موسسه امیرالمومنین (ع) کاشان در ترویج مفاهیم و حفظ نهجالبلاغه، تصریح کرد: زحمتهای این موسسه موجب شد تا دبیرخانه دایمی پایتخت نهجالبلاغه به این شهرستان اختصاص یابد.
نهجالبلاغه نسخه تبیین اسلام کارآمد است
همچنین معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان، نهجالبلاغه را نسخه تبیین اسلام کارآمد عنوان کرد و گفت: باید فرهنگ و معارف این کتاب گرانسنگ، دستورالعمل و در جامعه ترویج شود.
حجتالاسلام سیدحسین مومنی افزود: دشمنان در فضای مجازی به دنبال تبیین ناکارآمدی اسلام هستند و برخی جریانها نیز پررنگ کردن اسلام شعاری در کشور را دنبال میکنند.
وی یکی از ضعفهای برنامههای با غنای محتوایی را کاربردی نبودن آن دانست و اظهار داشت: معارف اسلام و به خصوص آموزههای نهجالبلاغه باید کاربردی شود تا مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد.
وی ادامه داد: از این رو، باید برنامهها به گونهای کاربردی شود که برای مثال، زنان خانهدار هم بتوانند با این کتاب ارزشمند ارتباط برقرار کنند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان ارتباط بسیار سخت مردم با نهجالبلاغه را از مشکلات جامعه امروزی برشمرد و تصریح کرد: بنابراین یکی از فعالیتهای زیربنایی دبیرخانه دایمی نهجالبلاغه در کاشان باید آسانسازی این جریان باشد تا مردم به راحتی بتوانند با نهجالبلاغه انس بگیرند.
وی گفت: درغرب، فلسفه برای کتابهای ابتدایی نوشته و برای دانشآموزان تدریس میشود اما در ایران چنین نیست؛ حال آنکه که میتوان دانشآموزان را از ابتدا با این کتاب ارزشمند و مفاهیم آن آشنا کرد.
مومنی با بیان اینکه رسانهها یکهتاز ساختن فرهنگ جامعه هستند، یادآور شد: بیشتر مردم بیننده تلویزیون نیستند اما شبکههای مجازی را دنبال و رصد میکنند، که البته یکی از وظیفههای اصلی دبیرخانه دایمی نهجالبلاغه باید حضور در رسانهها، پایگاههای اطلاع رسانی و به خصوص فضای مجازی باشد که بدون آن در ادامه راه موقق نخواهد بود.
وی گفت: جوانان اروپایی تشنه آشنایی با مفاهیم اسلام، قرآن و نهجالبلاغه هستند، از این رو تدریس کرسیهای نهجالبلاغه توسط کارشناسان مجرب در کشورهای خارجی ضروری است.
این مسوول حوزوی ادامه داد: اکنون عدهای در کشورهای اروپایی به خصوص آلمان، ضد قرآن و نهجالبلاغه کرسیهای تدریس را بر عهده گرفتهاند که فعالیت آنان به نام قرآن و نهجالبلاغه علیه این ۲ کتاب آسمانی و ارزشمند است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه درس نهجالبلاغه اکنون در پایه سوم و پنجم حوزههای علمیه تدریس میشود، ادامه داد: میتوان در وزارت آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری نیز نهجالبلاغه را آموزش و ترویج داد.
نخستین نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، استاندار و جمعی از مدیران کل استان و مسوولان کاشان در دانشگاه این شهرستان برگزار شد.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر امسال به مدت ۲ سال به عنوان پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است.
افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان با تلاش موسسه امیرالمومنین (ع) آموزش دیدند.
نظر شما