به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از روزنامه « دِآوسترالیَن»، پژوهشگران استرالیایی اعلام کردند در آینده نزدیک شماری از سگهای آموزش دیده که با استفاده از حس بویایی قادر هستند بیماری کووید-۱۹ را تشخیص دهند، در فرودگاههای بین المللی استرالیا مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
قرار شده است این برنامه از اوایل سال آینده میلادی در فرودگاههای بین المللی اجرایی شود.
محققان قبلا نیز ادعا کردند سگهای بویاب افراد آلوده به کرونا را بهتر از آزمایشهای تخصصی این بیماری تشخیص میدهند.
محققان این ادعا را پس از آن اعلام کردند که متوجه شدند سگ های بویابی که در فرودگاه هلسینکی در فنلاند مستقر شده بودند، مسافران آلوده به کرونا را که نتیجه آزمایش پی.سی.آر آنها منفی بود، به درستی تشخیص دادند.
محققان فنلاندی در این آزمایش به سه سگ بویاب آموزش دادند تا مسافران آلوده به کرونا را در فرودگاه هلسینکی متوقف سازند. آموزش این سگ ها به این شکل است که ماسک بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹ برای بو کشیدن به آنها داده می شود تا مشخص شود، آیا این بیماری بوی خاصی دارد که سگها قادر به تشخیص آن باشند.
این سگ ها تعدادی از مسافران را متوقف کردند و محققان آنها را تحت آزمایش پی.سی.آر (تجزیه و تحلیل نمونه های گرفته شده از مخاط) قرار دادند. نتایج آزمایش پی.سی.آر تمامی این افراد منفی شد، اما چند روز بعد تمامی مسافرانی که نتیجه آزمایش کرونای آنها ظاهرا منفی شده بود، با محققان تماس گرفتند و اظهار داشتند که علایم ابتلا به کووید-۱۹ در آنها نمایان شده است.
سال هاست از سگ ها در آزمایش ها استفاده می شود؛ زیرا حس بویایی آنها قادر به شناسایی تغییراتی در افراد است که می تواند نشان دهنده بیماری باشد، به عنوان مثال تغییر در متابولیسم که می تواند ناشی از سرطان باشد.
اگرچه از سگ ها نمی توان به عنوان یک روش مستقل برای غربالگری ویروس کرونا استفاده کرد، اما می تواند برای انتخاب افرادی که باید تحت آزمایش قرار گیرند، مفید باشد. آنها می توانند شناخت منحصر به فردی در مورد تشخیص علایم اولیه بیماری به محققان ارایه دهند.
در گذشته نیز از سگ هایی که دارای حس تشخیص بو از مسافت طولانی هستند، برای شناسایی بیمارهایی همچون مالاریا و دیگر بیماری ها استفاده شده است. سگ ها با این روش می توانند مبتلایان به ویروس را تشخیص دهند و برای تشخیص تب در افراد مبتلا میتوانند تحت آموزش قرار گیرند.
نظر شما