روزبه رجایی روز پنجشنبه در یک گفت و گوی خبری با اشاره به برخی شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر تحویل ندادن جنازه بیماران کرونایی یا دادن جنازه ای اشتباهی اظهار کرد: به عنوان مثال مباحثی در خصوص استفاده از ارگانهای بیماران فوتی کرونایی برای پیوند مطرح شد، در حالی که انجام تست کرونا برای بیمار اهدا کننده ضروری بوده و در صورت مثبت بودن تست آن بیمار، امکان پیوند وجود ندارد.
وی اضافه کرد: ارگانهای بیماری که مبتلا به کرونا است، اصلا به درد پیوند نمیخورد، این شایعه بیشتر شبیه شوخی بیمزهای است که آنقدر گسترش یافت که تبدیل به موضوعی جدی و تراژدیک شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با بیان اینکه هیچ درمان قطعی برای درمان کووید۱۹ در جهان وجود ندارد، یادآوری کرد: تمامی درمانهای مطرح شده در جهان، درمانهای کمک کننده هستند؛ برخی داروها مانند رمدسیور هم اندیکاسیونها و دستورالعملهای خاص خود را دارند و این گونه نیست که بتوان دارو را برای تمامی مبتلایان به کرونا استفاده کرد.
وی گفت: مقالات نشان میدهند این دارو فقط در مورد برخی بیماران کمک کننده است و نقشی در کاهش مرگ و میر کرونا ندارد.
وی افزود: در مورد دارو هم کمبودهای مقطعی در سراسر کشور وجود دارد؛ داروها از طریق وزارت بهداشت و درمان توزیع شده و از طریق معاونت غذا و دارو در اختیار بیمارستانهای بستری کننده مبتلایان به کووید ۱۹ قرار میگیرد.
وی گفت: مباحثی مانند فرستادن بیماران برای تهیه داروی کرونا به بیرون از بیمارستان هم مطرح میشود که بخشنامهای به بیمارستانها صادر کرده و از آنها خواستهایم تا به هیچ وجه بیماران را به بیرون از بیمارستان نفرستند، شاید آن داروی خاص، تنها برای یک بیمار از هر ۱۰ بیمار کرونایی نیاز باشد.
در هفته های اخیر شایعاتی مبنی بر تحویل ندادن جنازه فوتی های کرونا به بازماندگان، تغییر جنازه ها در حین تحویل و فروش اعضای فوتی ها برای پیوند، در فضای مجازی آذربایجان شرقی منتشر و دست به دست شد.
نظر شما