دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز پنجشنبه به نقل از فاطمه کیانی گزارش داد: کیتهای تشخیص سریع کرونا با عملکرد ۲۰ تا ۳۰ دقیقهای، برای شناسایی سریع و ردیابی بیماران و آزمایشهای تشخیصی، ابزاری مناسب است و بسیاری از کشورها از آن استفاده میکنند.
وی کاهش زمان و هزینه آزمایش را از جمله ویژگیهای این کیتها عنوان کرد و افزود: برخی کشورها از این روش برای بیماریابی سریع استفاده میکنند و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش افراد، علائم بیماری در آنان کنترل میشود تا مبتلایان در روزهای اول شناسایی شده و روند بهبودی آنان به نحو مطلوب انجام شود.
کارشناس مسوول امور آزمایشگاههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کیت تشخیص سریع کرونا در داخل کشور طراحی و تولید شده و از هفته گذشته بین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توزیع گردیده است.
وی گفت: قرار است این کیتها در مراکز غربالگری کرونا یا بر حسب نیاز در مراکز تجمع مانند سرای سالمندان، سربازخانه و پادگانها و نیز در منازل مردم استفاده شود و امکان تهیه این کیت برای شهروندان عادی به صورت عمومی وجود ندارد و اگر فردی بخواهد از این کیتها استفاده کند، باید به مراکز منتخب مراجعه نماید.
کیانی افزود: کیتهای تشخیص سریع کرونا مطابق با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی است و حساسیت مناسبی دارند و نتایج آنها میتواند مورد استناد آزمایشها و تحلیلهای بالینی قرار گیرد.
۸۰ درصد جمعیت استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه جمعیت این استان در دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۷۲ هزار و ۶۲۰ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۲۹۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۱ هزار و ۲۱۲ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۷۶۵ هزار و ۶۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
نظر شما