به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا از اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران در اطلاعیه این اتحادیه آمده است: سینمای ایران طی سال های اخیر از بحران های خسارت بار متعددی عبور کرده و به همت اصحاب و یارانش سالم و سربلند به حیات خود ادامه داده است. اکنون که شیوع گسترده و جهانی کرونا، صنعت سینمای ایران را نیز مانند سایر کشورهای دنیا دچار آسیب های جدی و اجتناب ناپذیر کرده، هر نشانه ای از اعلام حیات سینما و آمادگی آن برای استقبال از آینده ای بهتر، باید مغتنم شمرده شود.
بر اساس این اطلاعیه بی تردید یکی از علائم بارز اعلام حیات سینمای ایران، برگزاری جشنواره مهم فجر با حفظ تدابیر لازم خواهد بود. امروزه بر کسی پوشیده نیست که جشنواره فیلم فجر از مهمترین رویدادهای فرهنگی هنری کشور است که تاثیر برگزاری آن بر افکار عمومی جامعه، به سادگی قابل انکار یا کتمان نیست.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است، شاید تعطیلی این رویداد مهم و بی نظیر، آسان ترین و مطلوبترین راه برای کسانی باشد که یا توان استقامت در بحران ندارند و یا اساسا نسبت به تعطیلی همه جانبه سینمای ایران نگرانی لازم را ندارند اما نباید فراموش کرد که سینمای ایران می تواند، هوشمندانه از هر اتفاقی برای رسیدن به روزهای بهتر، بهره برد و قابلیت و مقاومت لازم برای آنکه همچنان مهمترین رویداد فرهنگی کشور باقی بماند را دارد.
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران همچنین در بخش دیگری از این اطلاعیه تاکید کرده است، بر این باوریم که برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کنونی، با همفکری و همدلی دست اندرکاران، به تجربهای تازه و ارزنده در تاریخ سینمای ایران بدل خواهد شد تا دوستانش شاد و دشمنانش را مأیوس سازد.
جشنواره فیلم فجر حتما می تواند همچون بسیاری از جشنواره های اخیر جهانی مانند لوکارنو، تورنتو، لندن و اَنسی به شیوهای جدید و منعطف با شرایط موعد برگزاری، اعم از مجازی، فیزیکی و ترکیبی برگزار شود و به همه علاقه مندانش نشان دهد که گرم ترین و روشن ترین آتش ها را زیر خاکستر کرونا، برای آینده ذخیره دارد.
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر پانزدهم آذر طی یک نشست خبری که به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: ساده ترین تصمیم تعطیلی این رویداد بود اما نمیدانستیم آیا این بهترین تصمیم است. جمعبندیهای متعدد ما با اهالی سینما در شورای سیاستگذاری ما را به دو رویکرد رساند.
وی افزود: در وهله اول برپایی جشنواره فقط برای داوران جشنواره است. یعنی جشنواره هیچ نمایشی نخواهد داشت و داوران در بخشهای مختلف فیلمها را خواهند دید. اگر در روزهای پیش رو وضعیت سلامت رو به بهبود برود، اولین گزینه این است که آثار کاندیدای هیات داوران از جمع فیلمهای رسیده در بخشهای گوناگون برای مخاطبان اولویت اول، (اهالی سینما و رسانه) و در اولویت دوم برای مخاطبان به شیوه ۵۰ درصدی به نمایش درآید.
طباطبایینژاد ادامه داد: میتوانیم در یک زیست متناسب با شرایط کرونا، وضعیت معیشت و کار فرهنگی خود را ادامه دهیم. کسی نمیتواند بگوید کرونا چه روزی از بین خواهد رفت. مهم این است که بتوانیم خود را با شرایط وفق دهیم و بهترین گزینه را بیابیم. تعطیلی جشنواره سادهترین گزینه بود ولی بهترین گزینه نبود.
نظر شما