کاربران مغربی: شیوه واشنگتن در جذب کشورهای عربی برای سازش، گروکشی است

تهران - ایرنا - کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در مغرب با راه اندازی هشتگ "فلسطین، آرمان شرافت" ضمن محکوم کردن تصمیم سران این کشور برای عادی سازی روابط با تل آویو تاکید کردند که شیوه واشنگتن و تل آویو در جذب کشورهای عربی برای سازش ، گروکشی است .

به گزارش روز جمعه ایرنا، این کاربران با راه‌اندازی هشتگ «فلسطین، آرمان شرافت» عنوان کردند که روشن است که شیوه واشنگتن و تل آویو در جذب کشورهای عربی برای سازش، گرو کشی است زیرا در معامله‌ای که دولت آمریکا برای سازش مغرب با رژیم صهیونیستی انجام داد موضوع صحرای غربی را به میان کشید همانگونه که حذف سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم در ازای  عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل انجام شد.  

ترکی الشهلوب یکی از کاربران مغربی در توئیتر نوشت که آمریکا با نظام‌های عربی همانند یک کودک رفتار می‌کند و برخی رفتارهای این رژیم‌ها را با یک آب نبات معامله می‌کند. 

وی افزود:  آمریکا با اعراب به همان روشی رفتار می‌کند که یک بزرگسال با کودک انجام می‌دهد که اگر این کار را بکنید من به شما شکلات می‌دهم و اگر این کار را نکنید، من آن را به شخص دیگری خواهم داد. 

برخی دیگر از این کاربران معتقدند که صحبت‌های حکام مغرب و بقیه دولت‌های عربی سازشکار با رژیم اسرائیل درباره منافع و مساله فلسطین کلیشه ای شده است که هدف آن، پنهان کردن علت های  واقعی این سازش است. 

وائل تمیمی یکی از این کاربران نوشت که قیمت عادی‌سازی روابط مغرب با رژیم اسرائیل به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی از سوی آمریکا و قیمت عادی‌سازی سودان با این رژیم نیز خارج شدن از لیست تروریسم است و هدف امارات و بحرین نیز منافع خود می‌باشد بنابر این گفته‌های آن‌ها درمورد نگرانی و دفاع از آرمان فلسطین،  کلیشه‌های تکراری است و اصلاً معنایی ندارند.  

 "صالح النعامی" یکی از محققان عرب در این باره نوشت که رژیم مغرب سالهاست که با سرویسهای اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس همکاری می‌کند اما اکنون ارتباط مردم این کشور با مردم فلسطین را نادیده گرفته و تصمیم به سازش با اشغالگران گرفت و تصمیم حکام این کشور برای عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی جای تعجب ندارد.  

وی افزود: با کمال تعجب، دولت مغرب از خواسته مردم این کشور که ارتباط با فلسطین و آرمان آن است، چشم پوشی کرد. 

النعامی این سوال را مطرح کرد که آیا نخست وزیر اسلامگرای مغرب هنگام ورود «نتانیاهو» به این کشور به استقبال او می‌رود؟ 

رشید غلام یکی از هنرمندان  برجسته مغرب نیز در این باره نوشت: ما این خیانت را قبول نداریم و از کسانی که آن را انجام میدهند و از کسانی که آن را می‌پذیرند، متنفر هستیم و تا روز قیامت آن‌ها را لعن و نفرین می کنیم. 

وی افزود: آرمان فلسطین همیشه پیش روی ما است و علاقه ما  به اندازه ارزنی کاهش نخواهد یافت و برای آزادی آن تا روز قیامت تلاش خواهیم کرد.  

در این رابطه "ابراهیم حمامی" نویسنده مغربی درباره موضع " سعد الدین عثمانی " نخست وزیر مغرب این سوال را مطرح کرد که آیا او استعفا خواهد داد یا جبهه اسلامی به سازش با اشغالگران صهیونیست تبدیل خواهد شد؟ . 

خاطرنشان می‌شود که «  سعدالدین عثمانی»  وابسته به حزب اسلامی "عدالت و توسعه" مغرب است که پیش از این بارها عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل را رد کرده است. 

رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی در فوریه گذشته به نقل از "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی نوشتند که آمریکا برای به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی در ازای برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل به رباط فشار می آورد. 

ناظران سیاسی عنوان کرده‌اند که امارات نیز در عادی‌سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی نقش داشته است و این کشوردر ۲۸ اکتبر اولین کشور عربی بود که اعلام کرد در منطقه مورد مناقشه صحرای غربی که تحت کنترل مغرب قرار دارد، کنسولگری افتتاح خواهد کرد. 

پس از امضای توافقنامه اسلو،  رباط و تل آویو در سال ۱۹۹۴ دفتر بازرگانی در کشورهای یکدیگر افتتاح کردند اما پس از حملات رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های فلسطین، مغرب در سال ۲۰۰۰ اقدام به بستن این دفتر کرد. 

ترامپ ساعاتی پیش در توییتی از موافقت مغرب به عنوان ششمین کشور عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر داد. 

وی نوشت: امروز یک گشایش تاریخی دیگر اتفاق افتاد. دو دوست بزرگ ما، اسرائیل و پادشاهی مغرب برای برقراری روابط کامل دیپلماتیک توافق کرده‌اند. این پیشرفتی بزرگ در راستای صلح در خاورمیانه است. 

رییس جمهوری آمریکا اضافه کرد: مغرب، ایالات متحده را در سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. به این ترتیب مناسب است که ما حاکمیت آن‌ها را بر صحرای غربی به رسمیت بشناسیم. 

پیش از این در ۱۴ آبان امسال،  کنسولگری امارات در شهر العیون واقع در صحرای غربی در حالی گشایش یافت که رسانه‌های مغرب پیش بینی کردند به احتمال بسیار زیاد در هفته‌های آینده آمریکا و امارات بر رباط جهت پذیرش طرح پیشنهادی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی فشار وارد کنند. 

در این پیوند، پایگاه اطلاع رسانی «اخبارنا»  مغرب با اشاره به اینکه رسانه‌های صهیونیستی گزارش‌هایی از فشار مستمر رژیم اسرائیل بر آمریکا جهت متقاعد کردن مغرب برای امضای توافق عادی‌سازی با این رژیم همانند امارات، بحرین و سودان منتشر کرده‌اند، افزود: با توجه به موقعیت مهمی که مغرب در سطح کشورهای آفریقایی، عربی و اسلامی دارد، مقامات اسرائیلی پیوستن این کشور به لیست کشورهای سازشکار را یک پیروزی بزرگ برای خود می‌دانند.  

پایگاه اطلاع رسانی «اخبارنا» با اشاره به افتتاح کنسولگری امارات در شهر العیون اضافه کرد:  به احتمال بسیار زیاد در هفته‌های آینده آمریکا و امارات برای فشار بر رباط و تحت فشار قرار دادن آن جهت پذیرش طرح پیشنهادی سازش، به استفاده از کارت اختلاف درباره صحرای غربی و همچنین کمک‌های خلیج فارس متوسل می‌شوند.  

صحرای غربی منطقه‌ای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که غنی از ماهی و فسفات است و از زمان پایان استعمار اسپانیا در سال ۱۹۷۴ میلادی در معرض حملات مغرب قرار داشته است. جبهه پولیساریو برای دستیابی به استقلال این منطقه تلاش می‌کند.  

تلاش‌های سازمان ملل برای ایجاد توافق بین مغرب و جبهه پولیساریو  به طور مکرر ناکام مانده است، اما این سازمان در سال ۱۹۹۱ موفق شد بین آن‌ها آتش بس برقرار کند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha