به گزارش ایرنا، آیتالله محمدرضا ناصری یزدی در خطبههای مکتوب نمازجمعه این هفته شهر یزد که به دلیل شیوع کرونا در فضای مجازی منتشر شد، با گرامیداشت یاد شهدا و شهید فخریزاده افزود:مسوولان نباید دست روی دست بگذارند بلکه باید از عاملان این حادثه انتقام بگیرند.
وی اضافه کرد: بیرون راندن آمریکا از منطقه یکی از این راهکارهاست زیرا عوامل استکبارجهانی در منطقه خاورمیانه فقط به دنبال کشتار، سودجویی و تفرقه میان مسلمانان هستند.
وی حضور آمریکا و صهیونیستها را بالاترین فتنه در منطقه خواند و ادامه داد: این همه همراهی برخی کشورهای منطقه با آمریکا تعجببرانگیز است ،متاسفانه این کشورها دشمنی کفرجهانی را درک نمیکنند و برای اینکه با ایران دشمنی کنند دست از همراهی با آمریکا و صهیونیستها بر نمیدارند.
امام جمعه یزد در ادامه به اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: استکبارجهانی همواره برای جدایی بین دین و علم از یکدیگر تلاش کرده و درصدد ایجاد فاصله بین علما و دانشگاهیان است چون از تاثیرپذیری این ۲ از یکدیگر هراس دارد و آگاه است که علمای دین به مردم و دانشمندان علوم تلقین شجاعت، دیانت و صداقت دارند.
ناصری یزدی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید زمینه پیشرفت و تعمق در دین را فراهم کند و انسانهای متفکر دارای عقل سلیم و متوکل به خدا تربیت کند و این مسیری بود که شهید مفتح و شهدای هستهای ایران آن را هموار کردند و دشمن نیز به همین دلیل دست به ترور آنها زد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد با اشاره به نقش روحانیت شیعه در انقلاب مشروطه، استقلال عراق و سوریه، مسایل لبنان و افغانستان بیان کرد: در انقلاب اسلامی، روحانیت در صحنههای مبارزه، در دوران دفاع مقدس و در شرایط کنونی پیشروست.
استاد درس خارج حوزه علمیه یزد در ادامه به خسارت وارده به مردم ابرکوه در اثر سیل اوایل هفته جاری اشاره کرد و گفت: مسوولان به سرعت به این موضوع ورود و به مردم کمک کنند و برای آینده پیشبینیهای لازم را برای پیشگیری از وقوع سیل و سایر حوادث طبیعی اتخاذ کنند.
نماز جمعه در شرایط عادی در ۲۱ شهر و هفت روستای پرجمعیت یزد اقامه میشود که به گفته رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان در حال حاضر با توجه به موج سوم شیوع ویروس کرونا برای حفظ سلامتی نمازگزاران خصوصا آحاد مردم برای نهمین هفته متوالی نمازجمعه روز ۲۱ آذرماه ۱۳۹۹ برگزار نشد.
حجتالاسلام سید جمالالدین نجمالهدی افزود: همکاری مردم به خصوص نمازگزاران جمعه با مسوولان امر نقش مهمی در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و کاهش تعداد افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ دارد.
شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکههای پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست و این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع میشود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده میشوند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرههای تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه میکند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح میشود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان میدهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمیکند، بگیرید.
برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد
دی ماه سال ۹۸ برای نخستین بار این ویروس در شهر ووهان چین شناسایی شد.
نظر شما