به گزارش ایرنا، دکتر رشید حیدری مقدم روز شنبه در ستاد مقابله با ویروس کرونا استان همدان، اظهار داشت: میزان مرگ و میر افراد زیر ۱۷ سال در این استان کمتر از نیم درصد است و به ترتیب گروه سنی ۱۸تا ۴۴ سال چهار درصد، ۴۵ تا ۶۴ سال ۲۲.۴ درصد، ۶۵ تا ۷۴ سال نزدیک به ۲۵ درصد و بیش از ۷۵ سال نزدیک ۴۸ درصد مرگ و میرها را تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: یکی از نگرانی های جدی کادر درمان و متخصصان علوم پزشکی در برگزاری دورهمی های خانوادگی شب یلدا، آلوده کردن گروه های پرخطر از جمله پدران و مادران، پدر بزرگ و مادر بزرگ ها است و دورهمی های شب یلدا زنگ خطری جدی برای ابتلای این افراد به بیماری کرونا محسوب می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: در این استان تاکنون ۹ هزار و ۵۵۸ مورد قطعی مثبت کرونا در بیماران بستری و ۱۶ هزار و ۲۰۴ مورد در بیماران سرپایی ثبت شده و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ نفر در بیمارستان های استان بستری و ۶۵ بیمار سرپایی مثبت نیز شناسایی شدند.
حیدری مقدم با بیان اینکه شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۴۸۰ نفر کاهش یافته است، اظهار داشت: متوفیان ناشی از ویروس کرونا از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در استان همدان به یک هزار و ۳۴۴ نفر رسیده است.
وی بیان کرد: روند ابتلا به کرونا در جمعیت شهری ۷۰ درصد و روستایی ۳۰ درصد بوده و این میزان از ابتدای اپیدمی کرونا ثابت است، همچنین از نظر جنسیتی نیز آمار ابتلا مردان و زنان برابر و معادل حدود ۵۰ درصد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: در راستای اجرای مطلوب و بهینه طرح شهید سلیمانی ۶۰ جلسه در استان برگزار شده و این طرح هم اینک در ۱۲۴ مرکز در حال اجرا است و از این تعداد ۹۸ مرکز کار مطالعه مراقبتی، حمایتی و نظارتی را انجام می دهد.
حیدری مقدم اضافه کرد: بیش از یک هزار و ۳۰۰ تیم برای اجرای طرح شهید سلیمانی تشکیل شده که شامل ۷۰۰ تیم مراقبتی، ۲۶۱ تیم نظارتی و ۳۸۴ تیم نظارتی هستند همچنین در حوزه آموزش و پایش نیز کارهای خوبی انجام شده است.
وی بیان کرد: هفتم تا ۱۳ آذرماه جاری ۴۲ مورد طغیان شهری کرونا را در استان همدان شاهد بودیم که ۲۹ مورد آن در مرکز استان(همدان) بوده و ۱۳ مورد طغیان دیگر نیز در مناطق روستایی استان روی داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکید کرد: با اعمال محدودیت تردد شبانه خودروها و کاهش دورهمی های خانوادگی، سهم تماس های خانگی در بروز این بیماری از ۵۴ به ۳۴ درصد کاهش یافته که این امر در کاهش میزان ورودی بیمارستانها تاثیر مثبتی داشته است.
حیدری مقدم اضافه کرد: شرکت در مجالس عزا و عروسی، تجمع و مهمانی ۵۴ درصد و تماس درون خانوادگی نیز ۳۴ درصد در ابتلا به بیماری کرونا موثر است، با این وجود نگرانی جدی علوم پزشکی استان همدان افزایش دوباره سهم تماسهای خانوادگی در شیوع بیماری است.
وی بیان کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان همدان نسبت به ماه گذشته افزایش قابل توجهی داشته به گونه ای که میزان استفاده از ماسک تنها در ادارات به ۹۸ درصد و در مجموع واحدها به میانگین ۸۸ درصد رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: ۳۸۰ واحد متخلف از دهم تا ۱۷ آذرماه جاری به مرجع قضایی معرفی و ۴۸ واحد نیز به علت بی اعتنایی به مولفه های بهداشتی پلمب شدند.
به گزارش ایرنا، اعمال محدودیتهای مرتبط با مقابله با همه گیری کرونا در سطح استان همدان برای هفته جاری(۲۲ تا ۲۹ آذر) نیز همچنان ادامه دارد.
استاندار همدان ابتدای هفته گذشته و پس از پایان محدودیت های گسترده ۲ هفته ای مقابله با کرونا در سطح کشور و استان، اعلام کرد که استان از وضعیت قرمز خارج و در شرایط نارنجی قرار گرفته و برهمین اساس فعالیت گروههای شغلی یک و ۲ در سطح شهرستان های تابعه استان مجاز است.
«سیدسعید شاهرخی» افزود: درهمین ارتباط فعالیت مشاغل گروه سه و چهار در استان همچنان ممنوع است و باید منتظر بهبود شرایط و اعلام شرایط جدید باشیم.
او گفت: تمام شهرهای استان همدان از وضعیت قرمز کرونا خارج و در وضعیت نارنجی قرار دارند که می بایست از همکاری مطلوب و موثر اقشار مختلف مردم در رعایت پروتکل ها و اجرای محدودیت های ابلاغی قدردانی کنیم.
شاهرخی اضافه کرد: ورود خودروهای دارای پلاک غیر بومی به شهرهای وضعیت نارنجی کرونایی ممنوع است همچنین خودروهای بومی نیز مجاز به خروج از این شهرها به دیگر مقاصد نیستند.
وی ادامه داد: ادارات و سازمان ها با ۵۰ درصد ظرفیت فعال بوده و نیمی از نیروها دورکار هستند همچنین نهادهای اضطراری با دو سوم نیرو به مردم خدمات ارایه می دهند.
استاندار همدان گفت که طبق مصوبه ستاد ملی کرونا، محدودیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در شهرهای با وضعیت نارنجی و دارای جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر همچنان اعمال می شود.
درهمین ارتباط و براساس اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان، شمار متوفیان کرونایی استان که در پیک سوم شیوع بیماری به طور میانگین به روزانه ۱۵ نفر رسیده بود، با اعمال و اجرای موثر محدودیتها و همراهی و همکاری مطلوب مردم، تک رقمی شده است.
نظر شما