مشکلات مالکیتی کشاورزان با منابع طبیعی باید به صورت ریشه ای حل شود

ساوه -ایرنا- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در بیشتر نقاط کشور اختلافاتی از حیث مالکیت بر اراضی میان کشاورزان و سازمان منابع طبیعی وجود دارد که باید با مذاکره و یافتن راهکار، یکبار برای همیشه حل شود.

«سید جواد ساداتی نژاد» روز شنبه در پایان بازدید از طرح های کشاورزی و دام و طیور شهرستان زرندیه که سایر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و معاونین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو  او را همراهی می کردند به خبرنگاران گفت: بررسی مشکلات شهرستان های ساوه و زرندیه در حوزه کشاورزی، دام و طیور، منابع طبیعی و محیط زیست از اهداف این سفر است.
وی افزود: در آغاز این سفر از واحدهای گلخانه ای هیدرپپونیک در زرندیه بازدید کردیم که با توان جوانان منطقه به سطح قابل قبولی از تولید در بوته رسیده اند.
ساداتی نژاد اظهار کرد: بیشترین مشکلات حدود ۴۰۰ روستای ساوه و زرندیه در مورد مالکیت بر اراضی است که امیدوارم در این سفر بتوانیم راهکاری مناسب برای حل این مشکل دیرینه پیدا کنیم.
وی افزود: طبق نقشه های کاداستر، منابع طبیعی بر بسیاری از اراضی مالکیت دارد و در حوزه روستاها تعارض هایی در خصوص مالکیت کشاورزان بر مستثنیات از یک سو و سازمان منابع طبیعی را شاهد هستیم؛ از این رو باید با مذاکره این مشکلات را یک بار برای همیشه در سطح کشور برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی با تهیه نقشه های کاداستر برای افزون بر یک میلیون هکتار از اراضی در سطح کشور پیشرو است و با استفاده از این منابع اطلاعاتی می توان چالش های احصای مالکیت، اخذ سند و تغییر کاربری اراضی را رفع و رجوع کنیم.
وی با اشاره به بازدیدی که از یک واحد تولید خوراک دام در زرندیه انجام شد، اظهار داشت: با توضیحاتی که مسئولان این کارخانه ارائه کردند به این نتیجه رسیدیم که اگر نهاده ها به کارخانه ها اختصاص و از این طریق خوراک آماده را به صورت متوازن و استاندارد در بین مرغداری ها توزیع کنیم حدود ۱۵ درصد در واردات نهاده های دامی کشور صرفه جویی خواهد شد که علاوه بر انجام یک فعالیت اقتصادی منجر به افزایش ظرفیت تولید گوشت بر اساس میزان مصرف خوراک می شود و امیدواریم با همراهی وزارت جهاد کشاورزی این مسأله محقق شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز، گفت: با توجه به ظرفیت های چشمگیر این شهرستانها در حوزه های کشاورزی، باغداری، دام و طیور و صنایع تبدیلی و همچنین نزدیکی به پایتخت و فرودگاه امام خمینی (ره)، تاکنون به صورت شایسته ای از این منابع برای تولید ثروت و ایجاد اشتغال و معیشت شهروندان بهره برداری لازم صورت نگرفته است.
حجت الاسلام «محمد سبزی» اظهار داشت: در همین راستا امروز میزبان رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و همچنین معاونین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو در ساوه و زرندیه هستیم تا مشکلات یاد شده و همچنین مواردی از قبیل تسهیل در صدور اسناد مالکیت کشاورزان و اجرای طرح های آبخیزداری را بررسی و به نتیجه برسانیم.
وی افزود: در بسیاری از روستاهای ساوه و زرندیه به خصوص بخش خرقان منابع زیادی از آبهای سطحی وجود دارد که با اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری می توان نسبت به ذخیره آنها و ارتقای ظرفیت منابع زیرزمینی و توسعه کشاورزی اقدام کرد و امیدواریم اجرای این طرح ها مورد موافقت اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس قرار گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش مرکزی شهرستان زرندیه چاههای متعددی وجود دارد که در مواردی بیش از ۳۰۰ خانوار از یک چاه ارتزاق می‌کنند و نباید نسخه واحدی در زمینه تعدیل منابع آبی این چاهها پیچیده شود تا خرده مالکان در این بین متضرر نشوند.

اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه به شهرستان ساوه سفر می کنند تا از یک کارخانه فرآوری انار در شهر صنعتی کاوه، گلخانه های شهر آوه، سد الغدیر و چند طرح در بخش نوبران بازدید کنند.

قرار است جلسه بررسی مشکلات شهرستان های ساوه و زرندیه در حوزه کشاورزی عصر امروز در فرمانداری برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha