رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان:محدودیت‌های کرونایی در شب یلدا بیشتر شود

همدان- ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خواستار اعمال و افزایش محدودیت‌های تردد در روزهای ۲۹ و ۳۰ آذر سالجاری و همزمان با شب یلدا به منظور پیشگیری شیوع ویروس کرونا شد.

«رشید حیدری مقدم» روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: افزایش سرکشی به بزرگترهای فامیل و برگزاری دورهمی های خانوادگی از جمله نگرانی های اصلی ما برای شب یلدا است که انتظار داریم با افزایش میزان محدودیت ها دراین ایام زمینه این نگرانی نیز رفع و شاهد اوج گیری دوباره بیماری به دلیل حضور گسترده مردم در تجمع و دورهمی های فامیلی نباشیم.
وی تاکید کرد: دراین زمینه درخواست کرده ایم که ساعت آغاز محدودیت تردد شبانه در روزهای پایانی ماه جاری که منتهی به شب یلدا می شود به ۱۸ تغییر داده شود به نحوی که برای روزهای روزهای ۲۹ و ۳۰ آذر، محدودیت تردد از ساعت ۱۸ تا ۴ بامداد باشد. 
وی اظهار داشت: یکی از راههای موثر برای اینکه هم سنت های شب یلدا را پاس بداریم و هم به کادر درمان در مسیر مبارزه با بیماری کرونا کمک کنیم، پرهیز از دورهمی های خانوادگی و استفاده از فضای مجازی برای انجام دید و بازددیدهای خانوادگی است که لازمه این کار هم فرهنگسازی و اطلاع رسانی موثر است.
حیدری مقدم با اشاره به راه اندازی پویش «شب یلدا از خانواده محافظت می کنم»، گفت: افرادی که به ظاهر سالم و بدون علامت ابتلا به کرونا هستند، به راحتی سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای را تحت تاثیر قرار می دهند و این درحالی است که افراد مسن جزو گروه های پرخطر این بیماری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: بررسی های علمی انجام شده نشان می دهد که میزان مرگ و میر مبتلایان به کرونا با افزایش سن افزایش می یابد به گونه ای که بیش از ۹۵ درصد متوفیان کرونا در استان همدان بالای ۴۴ سال سن داشتند.

وی بیان کرد: طبق روال و سنت دیرینه در شب یلدا، کوچکترهای فامیل در خانه بزرگترها، پدر و مادر و پدربزرگ و مادر بزرگ‌ها جمع می‌شوند و این اقدام در سالجاری احتمال انتقال بیماری به افراد مسن که حدود ۱۰ ماه با قرنطینه و خارج نشدن از منزل، از ابتلا به بیماری جلوگیری کرده اند را به شدت افزایش می دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکید کرد: بهترین هدیه برای حفظ حُرمت و کرامت بزرگترها در شب یلدا «سلامتی» است، بنابراین نباید بزرگان فامیل به عنوان سرمایه مادی و معنوی خانواده را در معرض خطر ابتلا به این ویروس قرار دهیم.
وی گفت: ۹۵ درصد متوفیان کرونا در این استان در گروه‌های سنی ۴۵ سال به بالا قرار دارند و در شب یلدا و برگزاری دورهمی های خانوادگی، بزرگترهای فامیل(پدر و مادرها، پدر بزرگ و مادربزرگ ها) به عنوان گروه های پرخطر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.

حیدری مقدم تاکید کرد: باید در شب یلدا تردد و ارتباط حضوری خود با افراد مُسن و بزرگترهای فامیل را به حداقل ممکن رساند چرا که حضور در دورهمی های خانوادگی احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا به ویژه برای افراد سالمند و دارای بیماری زمینه ای را افزایش می دهد.

 میزان مرگ و میر افراد کمتر از ۱۷ سال مبتلا به کرونا در استان همدان کمتر از نیم درصد است و به ترتیب گروه سنی ۱۸تا ۴۴ سال چهار درصد، ۴۵ تا ۶۴ سال ۲۲.۴ درصد، ۶۵ تا ۷۴ سال نزدیک به ۲۵ درصد و بیش از ۷۵ سال نزدیک ۴۸ درصد مرگ و میرها را تشکیل می‌دهند.

در استان همدان تاکنون ۹ هزار و ۵۵۸ مورد قطعی مثبت کرونا در بیماران بستری و ۱۶ هزار و ۲۰۴ مورد در بیماران سرپایی ثبت شده و همچنین متوفیان ناشی از ویروس کرونا از ابتدای همه گیری ویروس تاکنون در استان به یک هزار و ۳۴۴ نفر رسیده است. 

براساس گزارش پلیس، بیش از سه هزار خودروی متخلف به علت بی توجهی به محدودیت های کرونایی در استان همدان اعمال قانون شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha