نمایندگان مجلس به شعرخوانی رییس جمهور ترکیه واکنش نشان دادند

تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکرات شفاهی به شعرخوانی رییس جمهور ترکیه در مراسم رژه روز پنج شنبه هفته گذشته در باکو واکنش نشان دادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه و در جریان برگزاری صحن علنی در تذکراتی به سخنان روز پنجشنبه «رجب طیب اردوغان» رییس جمهور ترکیه واکنش نشان دادند.

«علیرضا نظری» نماینده مردم خمین در تذکری از رییس جمهور ترکیه خواست تاریخ ایران را یک بار مرور کند.

«سیدمحمدرضا میرتاج الدینی» نماینده مردم تبریز هم با محکوم کردن سخنان رییس جمهور ترکیه و تاکید بر یکپارچگی ملت ایران اسلامی افزود: همراه با ده‌ها هزار شهید و جانباز مدافعین این مرز و بوم از جمله ندا سر می‌دهیم «آذربایجان جانباز، از انقلاب، ایران و رهبری جدا نمی‌شود»

نماینده مردم تبریز همچنین گفت: اجماع بسیار خوبی هم در مجلس و هم در کل کشور نسبت به شائبه‌ای که در پی ادبیات تفرقه‌افکنانه رییس جمهور ترکیه ایجاد شد، در کشور شکل گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های رسیده رییس جمهور ترکیه از صحبت‌های خود عذرخواهی کرده و گفته است منظور وی ایران نبوده است.

«رحیمی مظفری» نماینده مردم سروستان هم گفت: بسیاری از نمایندگان فرزندان غیور آذربایجان با زبان شما جوابتان را دادند و همین کفایت می‌کند.

«سید سلمان ذاکر» نماینده مردم ارومیه گفت: امت واحد آذربایجان امت اسلام است و روح و دلشان یکی است.

وی با بیان اینکه در منازعات خاکی نیز دیده شده که آذربایجان و ایران مدافع تمامیت ارضی خود هستند، افزود: دخالت در مسائل مرزی بی‌جا است و این اقدامات هرگز نمی‌توانند اتحاد و الفت اجتماعی، انقلابی و الهی دوکشور را بر هم بزنند.

«مجتبی یوسفی» نماینده مردم اهواز هم در تذکری اظهار کرد: رییس جمهور ترکیه آمار شهدای ترک زبان در استان‌های ترک نشین توجه کند که برای حفظ یک وجب از خاک مقدس جمهوری اسلامی از جان خود گذشتند.

«محمودعباس زاده» مشکینی نماینده مشکین شهر هم تذکر شفاهی گفت: اگر اردوغان پرچم سه رنگ ایران را نگاه کند، دو هلال میانه که به ذوالفقار حضرت علی (ع) می‌ماند را می‌بیند. این دو هلال نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت مبتنی بر مکتب متعالی اسلام محمدی و مردم سالاری است و حقوق استراتژیک آن از دریای سرخ تا مدیترانه را در برمی‌گیرد.

وی با اشاره به اشعار نظامی گنجوی و مجسمه این شاعر پارسی گوی در شهر باکو افزود: نظامی در اشعار خود می گوید، همه عالم تن است و ایران دل / نیست گوینده زین قیاس خجل / چون که ایران دل زمین باشد / دل ز تن به بود یقین باشد.

نماینده مشکین شهر خاطرنشان کرد: مرزهای ایران و جمهوری آذربایجان مرزهای دوستی و برادری بین دو ملت و با مشترکات مذهبی، تاریخی و فرهنگی مبتنی بر تفکر مکتب متعالی اهل بیت است.

روح الله متفکر آزاد هم در تذکر شفاهی خود با اشاره به شعرخوانی رییس جمهور ترکیه گفت: آذربایجان برای ایران، سوسنگرد را نگه داشت و لشگر عاشورایی آن از خط شکنان دفاع از حریم، ناموس و خاک وطن در جنگ تحمیلی بود، همچنین آنها زمانی که دفاع از آب و خاک ایران مطرح شد، کیان آن را به عنوان پیش‌قراولان نظامی حفظ کردند.

متفکرآزاد ادامه داد: ما آذربایجانی هستیم که در دوران فرقه‌گرایی و گروهک‌گرایی ابتدای انقلاب، جزو خاموش‌کنندگان این فتنه در کشور بودیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: البته ما درباره زبان و فرهنگ خود و درباره لطمه تمرکزگرایی به مناطق پیرامونی ایران حرف داریم اما نباید در این باره سوء استفاده شود چرا که در قبال جمهوری اسلامی ایران، طبق سیاست عزت، حکمت و مصلحت عمل می‌کنیم.

نماینده مردم تبریز یادآور شد: اگر در قبال قره‌باغ و جمهوری آذربایجان موضع گرفتیم علت آن واضح بود چرا که خاک هر جا اشغال شود محکوم است پس عده‌ای از ماجرای اردوغان برای توجیه، سوء استفاده نکنند.

متفکرآزاد خاطرنشان کرد: ما ایرانی‌های اصیلی هستیم که در حفظ خاک کشور سهم داریم؛ ما مشروطه را به این کشور دادیم لذا این ندای آذربایجان، ندای قوت، قدرت و اقتدار برای این کشور بوده است.

به گزارش ایرنا، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز پنجشنبه در مراسم رژه نظامی نیروهای جمهوری آذربایجان بیتی از یک شعر جدایی‌طلبانه درباره رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان را خواند که مظمون آن جدایی افتادن بین مردم آذری زبان در دو طرف این رودخانه است. این اظهارات با واکنش های گسترده مسئولان و شخصیت‌ها و کاربران فضای مجازی مواجه شد.

عصر روز گذشته مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در تماس تلفنی با محمد جواد ظریف، ضمن تاکید بر روابط نزدیک و دوستانه میان ایران و ترکیه و سیاست قطعی حسن همجواری آنکارا، اطمینان داد که رئیس جمهور ترکیه به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و سرزمینی ایران احترام کامل گذاشته و نسبت به حساسیت‌های پیرامون شعر قرائت‌شده نیز مطلع نبوده و آن را صرفاً در ارتباط لاچین و قره‌باغ میدانسته و به همین دلیل آن را در مراسم باکو خوانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha