۲۳ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۲۳
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84145111
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ناهماهنگی بین دستگاهی در بحث توسعه سروآباد قابل قبول نیست

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: ناهماهنگی بین دستگاهی در بحث توسعه سروآباد از جمله پروژه‌های مربوط به بنیاد مسکن و تخصیص آب قابل قبول نیست و باید این ضعف‌ها رفع شود.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز یکشنبه در جلسه شورای توسعه شهرستان سروآباد با بیان اینکه پروژه‌های در دست اجرای این شهرستان نباید ایتفدر زمان‌بر باشد، اظهار داشت: اگر سروآباد به عنوان شهرستان هدف برای توسعه مشخص شده است، سهل‌انگاری در این رابطه قابل توجیه نیست.

وی بر لزوم برنامه‌ریزی اساسی برای توسعه بخش‌های کشاورزی و گردشگری سروآباد تاکید کرد و افزود: مشکلات این شهرستان باید به صورت مکرر به استانداری منعکس و دستگاه‌هایی که همکاری لازم را ندارند، مورد بازخواست قرار گیرند.

استاندار کردستان با بیان اینکه در سفر آینده رییس بنیاد مستصعفان به استان باید چند پروژه خاص برای توسعه سروآباد معرفی کنیم، اضافه کرد: سال ۹۷ در بازدید از روستای دزلی قول رفع مشکل آب شرب دادیم اما بعد از سه سال این وعده هنوز اجرایی نشده است که جای تاسف دارد.

مرادنیا با اشاره به اینکه ۸۲ درصد جمعیت شهرستان سروآباد در روستاها سکونت دارند، یادآور شد: اگر نتوانیم جمعیت روستایی را حفظ کنیم باید منتظر افزایش حاشیه‌نشینی در شهرها و مشکلات و عواقب آن از جمله آسیب‌های اجتماعی باشیم.

رشد منفی جمعیت در سروآباد
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان نیز اظهار داشت: شهریور سال ۹۷ شاخص‌های وزارت کشور برای رصد شهرستان‌های کمتر توسعه یافته مشخص که سروآباد نیز یکی از این شهرستان‌ها معرفی شد و قرار است با استفاده از توان و ظرفیت‌های منطقه برای ارتقا توسعه آن اقدام شود.

سیدکمال حسینی با اشاره به رشد منفی جمعیت در سروآباد، یادآور شد: از جمعیت ۴۴ هزار نفری این شهرستان در سال ۹۰ حدود ۹.۸ درصد در سال ۹۵ کاهش یافت که باید برای رفع این مشکل و فراهم کردن شرایط منطقه اقدامات اساسی کرد.

وی بر لزوم اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای توسعه این شهرستان تاکید کرد و گفت: محورهای توسعه شناسایی شده برای توسعه سروآباد، کشاورزی، صنایع دستی و بازارچه مرزی مله خورد است که در این راستا برنامه‌هایی در دستور کار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز اظهار داشت: امسال یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای ایجاد زیرساخت‌های بخش کشاورزی و ۳۵۰ میلیون تومان برای توسعه باغات در شهرستان سروآباد پیش‌بینی شده است.

محمدفرید سپری به در دست اجرا بودن ۸۴ پروژه آب و خاک در سروآباد اشاره و اضافه کرد: ۲۴ طرح اشتعالزایی با ۲۷۰ میلیارد تومان در حوزه‌های ایجاد سردخانه، توسعه باغات و شیلات در دست اجرا است که تاکنون ۶۰ میلیارد تومان در همین راستا پرداخت شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان هم با بیان اینکه ایجاد ۲۰۰ واحد مسکن محرومان در سروآباد در نظر گرفته شده است، افزود: این تعداد به دلیل استقبال کم متقاضیان به ۱۴۴ مورد با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار کاهش یافته است.

رضا قادری با اشاره به در دست اجرا بودن ۳۰ واحد مسکن محرومان در سروآباد، اضافه کرد: مطالعات اجرای طرح هادی در تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت این شهرستان انجام شده و هم اکنون هشت روستا در دست اجرا و ۱۵ روستای دیگر در دست مطالعه است.

فرماندار سروآباد نیز با بیان اینکه ۲۲ صندوق خُرد محلی در روستاهای این شهرستان با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پس انداز ایجاد شده است، افزود: در قالب همین طرح تاکنون ۳۱۸ فقره تسهیلات با ۸۴۰ میلیون تومان به متقاضیان برای ایجاد اشتغال پرداخت شده است.

یوسف باشی به در دست اجرا بودن ایجاد صندوق خُرد محلی در ۶۵ روستای دیگر سروآباد اشاره کرد و یادآور شد: بحث واگذاری پنل خورشیدی به ۱۵۰ خانوار در منطقه هورامان شناسایی شده که زمینه‌ای برای فروش انرژی و درآمدزایی برای اهالی خواهد شد.

وی تامین برق منطقه دهکانان را از جمله مشکلات این شهرستان عنوان کرد و اظهار داشت: با تامین برق، زمینه توسعه باغات ۲ هزار هکتار از اراضی مستعد منطقه فراهم می‌شود، ضمن اینکه هر بهره‌بردار باید ۲۵ میلیون تومان برای آبی کردن باغات هزینه کند که به دلیل ضعف مالی از این طرح استقبال نکرده‌اند، هرچند مقرر شده دولت ۲۵ درصد آن را پرداخت کند.

فرماندار سروآباد با اشاره به وجود ۶۵ کیلومتر رودخانه پرآب در این شهرستان، اضافه کرد: ۹۰ درصد سد داریان در شهرستان سروآباد قرار دارد اما تاکنون سودی برای مردم منطقه نداشته است، در حالیکه با تخصیص آب می‌توان شیلات شهرستان را توسعه داد.

باشی یکی دیگر از مشکلات سروآباد را کمبود آب در ۱۵ روستای این شهرستان و بازفروش بودن برق ۳۶ روستا اعلام کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات عمده این شهرستان، نامناسب بودن گردنه نی‌آباد است که امسال باعث واژگونی ۲۱ تانکر با ۱۵۴ هزار دلار خسارت و وارد شدن ۶۷۲ هزار لیتر سوخت به محیط زیست وارد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha