دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر شاپور بدیعی گزارش داد: با مشارکت و همراهی مردم و تمامی مسوولان استانی و شهری، در حال حاضر تعداد بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه کاهش یافته است.
وی افزود: شرط ماندگاری و ادامه روند کاهشی تعداد بیماران مبتلا به کرونا، همکاری مردم در رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، خود مراقبتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی است که موجب افزایش کیفیت خدمات در مراکز درمانی نیز میشود.
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا با بیان اینکه ایجاد محدودیتها در دو هفته اخیر نقش موثری در کاهش تعداد موارد بستری و ابتلا به کرونا داشته است، ادامه داد: امید است با همراهی و مشارکت مردم بتوانیم فصل زمستان امسال را که در دنیا به عنوان "زمستان سیاه" نامگذاری شده است با آرامش و سلامتی بگذرانیم.
وی گفت: این در حالی است که تعداد بیماران بستری شده در خراسان رضوی طی موج سوم شیوع کرونا نسبت به دورههای گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته بود و با وجود افزایش تعداد بیماران، به دلیل استفاده از ظرفیت تمامی بیمارستانها و همچنین همکاری درمانگاههای بخش خصوصی شاهد ازدحام و شلوغی مراکز درمانی خاص نبودیم و خدمات رسانی به شکل مطلوب به بیماران انجام شد.
دکتر بدیعی افزود: در موج سوم شیوع کرونا ۲۵ درصد از تختهای موجود مناطق زیرپوشش این دانشگاه اشغال شد که این رقم اکنون به ۱۳ درصد کاهش یافته است.
مرگ و میرهای کرونا در خراسان رضوی کاهش یافت
دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خبر دیگری به نقل از رییس کمیته علمی و عضو ستاد مقابله با بیماری کرونا در خراسان رضوی گزارش داد: با اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موج سوم شیوع کرونا با افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی روبرو بود اما میزان مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافت که این امر نشان دهنده مداخله خوب دانشگاه و ارائه پروتکلهای درمانی مطلوب است.
دکتر محمود شبستری افزود: ارائه مشاورههای آنلاین به استادان سایر دانشگاهها تاثیر بسزایی در بهبود روند درمان کرونا دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون اقدامات موثری در کمیته علمی مقابله با کرونا صورت گرفته است ادامه داد: در این کمیته باید به موضوع بومیسازی و توجه به شرایط استان و ارتباط با دانشگاه های دیگر به منظور تبادل اطلاعات توجه شود.
رییس کمیته علمی و عضو ستاد مقابله با بیماری کرونا در خراسان رضوی با بیان اینکه کمیته علمی در زمینه محتواسازی و توانمندسازی کادر درمان تلاش میکند، گفت: باید پروتکلهای درمانی که در مطبها و کلینیکهای خصوصی ارائه میگردد بررسی شده و علاوه بر آن به سوالات بی شمار مردم در زمینه کرونا پاسخ داده شود.
وی افزود: شاخص اصلی در اعمال محدودیتها و رنگ شهرها از نظر شیوع کرونا، تعداد بیماران بستری شده است، افزود: باید تاحد امکان در کمترین زمان ممکن نتیجه تست پی.سی.آر بیماران بستری شده مشخص شود، چون این آمار تاثیر گسترده در اعلام وضعیت شهرها دارد.
شبستری ادامه داد: بررسی نقش تستهای آنتی بادی و اثرات آنها و استفاده از توان مراجع و رسانه در زمینه کنترل و پیشگیری کرونا از جمله موضوعاتی است که کمیته تحقیقات به آن میپردازد.
۸۰ درصد جمعیت استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه جمعیت این استان در دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشود.
بر اساس آخرین آمار رسمی یک میلیون و ۱۰۸ هزار و ۲۶۹ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۴۷ نفر بر اثر بیماری کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۱۹۶ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۸۱۲ هزار و ۲۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
نظر شما