«محمدرضا بختیاری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تصفیه خانه از سال ۹۶ در چهار مدول و تونل انتقال فاضلاب از سال ۹۳ به طول ۱۲ کیلومتربه قطر ۳ متر به روش مکانیزه و با تلفیق بتن و پوشش و با مدرنتیرین دستگاه حفاری TBM که از سی متری جی شروع و به سمت بلوار معلم، بزرگراه آزادگان و در نهایت به اراضی روستای فیروز بهرام به تصفیه خانه میرسد.
وی افزود: بانک توسعه اسلامی برای اجرای تصفیه خانه و تونل انتقال فاضلاب مبلغ ۱۷۴ میلیون یورو تسهیلات به دولت اعطاء کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران بیان داشت: تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران شامل ۶ واحد است که در حال حاضر چهار واحد در حال ساخت و واحدهای ۵ و ۶ در آینده و مطابق با برنامه ریزیهای انجام شده ساخته خواهدشد.
وی گفت: در موافقتنامه دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی دولت متعهد به اجرای هزار و ۶۷۰ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی جمع آوری فاضلاب در سطح شهر تهران شده بود که از که از این مقدار حدود یک هزار و ۴۵۰ کیلومتر شامل شبکه اصلی و فرعی توسط شرکت فاضلاب تهران اجرا شده است.
بختیاری ادامه داد: با بهره برداری این طرح بخشهایی از مناطق ۱، ۲، ۳، ۵، ۶، ۱۰، ۱۱، ۱۷، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ و کل منطقه ۹ را تحت پوشش قرار میدهد.
وی با بیان اینکه پساب تولیدی این تصفیه خانه در اختیار بخش صنعتی و کشاورزی قرار میگیرد گفت: با بهره برداری دو طرح تصفیه خانه و تونل انتقال فاضلاب روزانه ۵۲۰ هزار متر مکعب و سالانه حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب پساب تولیدی به چرخه طبعیت بازچرخانی میشود و پساب تولیدی در اختیار بخش صنعتی و کشاورزی خواهد قرارگرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطر نشان کرد: با شیوع ویروس کرونا برنامه زمانبندی این طرح تا حدودی به خاطر مشکلات تحریم و واردات تجهیزات به تعویق افتاد ولی امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه دولت دغدغه مند در مسایل عدالت آبی است گفت: روستاها از اول انقلاب با کم آبی روبرو بودهاند که آب و فاضلاب روستایی و شهری از بهمن ماه سال گذشته ادغام شدند و این امر باعث افزایش کیفیت آب روستاها و توسعه شبکه آبرسانی شد.
بختیاری افزود: در هفته سیویکم پویش هر هفته الف-ب-ایران ۱۳ طرح عمرانی آبرسانی روستایی در استان تهران با حضور وزیر نیرو به صورت ویدئوکنفرانس در روز سهشنبه ۱۸ آذرماه ۹۹ افتتاح شد که برای اجرای این طرحها که در قالب تکمیل آبرسانی به ۴۳ روستا بود، اعتباری افزون بر ۲۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات صندوق توسعه ملی هزینه شد که با بهره برداری این طرحها نزدیک به ۶۰ هزار نفر دیگر از جمعیت روستایی استان تهران از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شدند.
به گفته وی، این طرحها شامل حفر و تجهیز شش حلقه چاه، احداث ۲ هزار و ۵۵۰ مترمکعب مخازن زمینی و هوایی، ایجاد ایستگاه پمپاژ، اجرای بیش از ۲۰ کیلومتر خط انتقال در اقطار مختلف، تامین برق، حصارکشی و نصب سامانههای کلرزنی مایع و نمک طعام برای گندزدایی آب شرب بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد: اکنون بیش از ۹۳. ۷ درصد جمعیت روستایی استان تهران زیر پوشش آب شرب سالم و بهداشتی هستند ضمن اینکه مشکلات آب در بسیاری از روستاها در حال پیگیری است در همین راستا مشکلات روستای مرتضی گرد به صورت کوتاه مدت حل شده ولی برای بلندمدت طرح جامعی برای آن در نظر گرفته شده است.
نظر شما