رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان و مدیرکل حفاظت محیط زیست این استان عصر امروز یکشنبه در همایش مجازی گرامیداشت هفته پژوهش (۲۲ تا ۲۸ آذر) به میزبانی دانشگاه گنبدکاووس توجه به تحقیقات پژوهشی و علمی را لازمه افزایش بهرهوری و تولیدات بخش کشاورزی و نیر رفع مشکلات زیست محیطی دانسته و آمادگی خود را برای همکاری متقابل با دانشگاهها اعلام کردند.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: افزایش تولید و بهرهوری در بخش زراعت، باغبانی، دامپروری و آب و خاک استان مستلزم استفاده از تحقیقات پژوهشی کاربردی است زیرا بدون توجه به راهکارهای علمی، رونق تولید و ارتقای اقتصاد و معیشت بهرهبرداران این بخش محقق نخواهد شد.
مختار مهاجر افزود: هزاران هکتار اراضی کم بازده و شور مناطق شمالی گلستان و گنبدکاووس نیاز به فعالیتهای پژوهشی، تحقیقات گره گشا و ارائه الگوی مناسب کشت دارد که دانشگاهیان استان میتوانند در این بخش ورود کنند.
وی اضافه کرد: برای افزایش تولید در بخش زراعت و باغبانی گلستان، اصلاح نژاد دامهای سبک و سنگین برای تولید بیشتر و بررسی علل کاهش مواد آلی خاک و جایگزین کردن مواد مغذی با قیمت مناسب و مدیریت بهینه منابع آب و خاک نیز به پژوهش و تحقیقات علمی نیاز داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان نیز دراین همایش با مهم دانستن تحقیق و پژوهش در توسعه جوامع گفت که حوزه محیط زیست و منابع طبیعی استان موضوعات متنوعی برای تحقیق دارد که باید مورد توجه دانشگاهیان قرار گیرد.
محمدرضا کنعانی افزود: ارائه راهکار علمی برای اقتصاد و معیشت جوامع محلی حاشیه عرصههای جنگلی، تالابها و دریا به منظور حفظ پایدار محیط زیست ضروری است و نمیتوان این موضوع و وابستگی جوامع به این منابع خدادادی را نادیده گرفت.
وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی گلستان برای توسعه و جهش تولید نیازمند راهکارهای علمی برای رفع مشکل زیست محیطی خود هستند و برای آن هزینه پرداخت میکنند، اضافه کرد: دانشگاهها باید برای حل معضلات زیست محیطی این واحدها کار تحقیقاتی انجام دهند.
رییس دانشگاه گنبدکاووس نیز در این مراسم با تبریک هفته پژوهش، ارتباط متقابل دانشگاه و دستگاههای اجرایی برای رفع مسائل و مشکلات مبتلابه جامعه ضروری دانست و گفت: حرکت دانشگاهها باید از آموزش محوری به سمت کارآفرینی و ثروت آفرینی تغییر کند.
ابوالفضل طهماسبی افزود: مرکز رشد واحدهای فناور شرق گلستان در دانشگاه گنبدکاووس راهاندازی شده است که ظرفیت خوبی برای استفاده استادان و دانشجویان جهت انجام فعالیتهای تحقیقاتی مورد نیاز واحدهای تولیدی و دستگاههای اجرایی استان دارد.
در پایان این مراسم از چهار استاد و پنج دانشجوی برتر دانشگاه گنبدکاووس در حوزه پژوهش و تحقیق تجلیل شد.
هم اکنون دانشگاه دولتی گنبدکاووس با سه دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، علوم کشاورزی و منابع طبیعی و علوم انسانی و علوم ورزشی و ۲ واحد زیر مجموعه در شهرهای مینودشت و آزادشهر، در مجموع ۷۰ رشته تحصیلی از کاردانی تا دکترا و افزون بر سه هزار و ۲۰۰ دانشجو دارد.
نظر شما