۸۰ محوطه باستان شناسی در حوزه سد سردشت شناسایی شد

مهاباد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: با مطالعات باستان‌شناسی در حوزه سد سردشت، ۸۰ مورد از محوطه‌های مهم با ارزش باستانی توسط متخصصان شناسایی شد.

جلیل جباری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حوزه مطالعات باستان‌شناسی و موضوع حفاظت از آثار و محوطه‌های باستان‌شناسی از وظایف مهم و ذاتی میراث فرهنگی است به خصوص این امر در محدوده‌های مهم اجرای طرح‌های عمرانی همچون طرح‌های سدسازی و اجرای شبکه‌های زهکشی به طور مستمر انجام می‌گیرد.

وی افزود: در حوزه تعیین حرایم و شناسایی محوطه‌های واجد ارزش در سال ۱۳۹۹ باید محوطه‌های واجد ارزش در فهرست آثار ملی به ثبت برسد.

وی اضافه کرد: به همین منظور کار مطالعاتی خیلی مهمی در محدوده سد سردشت با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور آغاز شده است که همچنان تداوم دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی بیان کرد: در این راستا مطالعات ۱۵ هزار هکتار از اراضی محدوده سد سردشت با مشارکت هیات‌های باستان‌شناسی آغاز شده که در این محدوده بر اساس بررسی‌های اولیه نزدیک به ۸۰ مورد از محوطه‌های مهم با ارزش باستان شناسی شناسایی شده است.

وی گفت: تلاش خواهیم کرد که این محوطه های باستان شناسی را با سازوکارهای قانون حفاظت و مراقبت کنیم و از تخریب و از بین رفتن این محوطه‌ها جلوگیری کنیم.

به گزارش ایرنا، عملیات تعیین حریم ۲ محوطه باستانی در روستاهای این شهرستان نیز تابستان امسال با حضور کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی آغاز شد؛ این ۲ تپه تاریخی شامل تپه "گرد هلیشه" واقع در روستای "ساوان جدید" و تپه "گردحجم" در روستای "نیچوان" است که با هدف حفظ، صیانت و جلوگیری از تجاوز و یا تخریب آثار تاریخی آنها انجام می‌شود.

شهرستان مرزی سردشت دارای ۳۳ اثر تاریخی و ۲ اثر طبیعی ثبت شده در آثار ملی دارد؛ این شهرستان در جنوب استان آذربایجان‌غربی واقع شده که دارای ۴ شهر ، ۲ بخش، ۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.

آذربایجان‌غربی دارای بیش از هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل «قره‌کلیسای چالدران» و «تخت‌سلیمان تکاب» است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha