به گزارش ایرنا، «هاتف الرکابی» مشاور کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در گفت وگو با پایگاه خبری «المعلومه» عراق تصریح کرد: امروز (دوشنبه) شکایتی قضایی را در دادگاههای سوئد و آلمان علیه آمریکا به خاطر جنایتهای بزرگش در عراق از جمله استفاده از اورانیوم ضعیف شده، مطرح خواهد کرد.
وی افزود: اقامه شکایت قضایی در دادگاههای سوئیس یا آلمان بازخواست بینالمللی آمریکا و عدم تعلل و تاخیر در پرونده را تضمین خواهد کرد.
الرکابی گفت: صدها مورد ابتلا به سرطان در تنها یک ماه گواه روشنی از میزان خسارتها و آسیبهایی است که نیروهای اشغالگر آمریکایی به ملت عراق وارد کردهاند.
برپایه این گزارش، وی از وزارت بهداشت عراق نیز خواست تا جزئیات این امر و جزئیات موارد ابتلا به سرطان در میان مردم این کشور ناشی از بمباران آمریکا را فاش کند.
با گذشت بیش از ۱۶ سال از جنگ آمریکا علیه عراق، هر از گاهی گوشههایی از آثار و پیامدهای مخرب ناشی از این جنگ و کشتار خاموش و تدریجی شهروندان عراقی توسط نظامیان آمریکایی نمایان میشود.
چندی پیش بود که منابع پزشکی عراق باردیگر از مرگ و میر کودکان این کشور به دلیل بکارگیری سلاحهای ممنوعه در طول جنگ آمریکا علیه کشورشان خبر دادند.
«احمد مخلف حماد» مدیر اطلاع رسانی بیمارستان شهر «فلوجه» مرکز استان الانبار در غرب عراق گفت که با وجود گذشت ۱۶ سال از جنگ، هرساله بیش از یکهزار کودک عراقی در شهر فلوجه - به خاطر استفاده آمریکا از سلاحهای ممنوعه در سطح جهان در این جنگ - ناقص و با معلولیت به دنیا میآیند.
وی افزود که «فسفر سفید» و دیگر سلاحهای کشندهای که ارتش آمریکا در جنگ علیه عراق بکار برد، همچنان آثار و پیامدهای مخرب خود را بر مردم ما برجای میگذارند.
حماد تصریح کرد که ناهنجاریهای مادرزادی و ژنتیکی در سطح بالا، ۵ سال پس از جنگ در شهر فلوجه نمایان شد و هر سال دستکم هزار کودک عراقی به خاطر استفاده از اورانیوم ضعیف شده و فسفر سفید در جریان جنگ آمریکا علیه این شهر در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی، ناقص و با معلولیت به دنیا میآیند.
موسسهای موسوم به "شبکه اطلاعات فراگیر منطقهای" مستقر در نایروبی مرکز کنیا، آن زمان اسناد جدیدی از تخلفات آمریکا از قوانین بینالمللی به دست آورد که قبلاً منتشر نشده بود.
این اسناد حاصل گزارشها و تجزیه و تحلیل نمونههایی بود که در اختیار دانشگاه «جورج واشنگتن» در سال ۲۰۰۳ قرار داشت، اما نتایج آن محرمانه مانده بود.
در این اسناد ذکر شده که ارتش آمریکا در جنگ با استفاده از جنگندههای نوع « A-۱۰ » دستکم ۱۱۶ بار اهداف آسان نظامی، مانند مقرها، خودروها و کامیونها را با تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده، هدف قرار داده بود. این درحالی است که گزارشهای نهادهای غیردولتی و پزشکی داخلی و بینالمللی از موارد ابتلا به سرطان نیز در برخی استانهای عراق ناشی از استفاده آمریکا از سلاحهای ممنوعه در جنگ علیه عراق سخن گفتهاند.
نظر شما