ابراهیم میری مقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال تاکنون ۶۷۷ واحد پلاسما توسط بهبود یافتگان کرونا در استان اهدا شد که ۵۲۲ واحد به روش فرزیس و ۱۵۵ واحد به صورت پلاسمای ریکاور بوده است.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت ۲۴ واحد پلاسما از مشهد و ۶ واحد نیز از زاهدان در بیمارستانهای خراسان جنوبی دریافت شده است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل سرما از بهبودیافتگان کرونایی درخواست داریم برای اهدای پلاسما به مرکز انتقال خون استان مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: افراد نگران اینکه با اهدای پلاسما تیتر آنتی بادی آنها مشکل پیدا کند نباشند چون چنین موضوعی اصلا واقعیت ندارد و بدن به مرور آنتی بادی تولید میکند.
میری مقدم تصریح کرد: سازمان انتقال خون مرکز درمانی نیست و تمام افرادی که به این مرکز مراجعه میکنند سالم هستند لذا شهروندان نباید هیچگونه دغدغهای در خصوص انتقال بیماری کرونا داشته باشند از طرفی تمام پروتکلهای بهداشتی در مرکز رعایت میشود.
وی یادآور شد: بهبودیافتگان کرونا با داشتن شرایطی از جمله دارا بودن سن ۱۸ تا ۶۰ سال، نداشتن سابقه بارداری بانوان، داشتن مدارک دال بر کووید ۱۹ از جمله سی تی اسکن، گزارش پزشک، بستری و یا جواب آزمایش مثبت میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: با توجه به نتایج خوبی که از بیمارستانها و پزشکانی که تجویز پلاسما کردهاند امیدواریم افرادی که شرایط را دارند قدر این مهم را دانسته و در این امر خداپسندانه شرکت کنند.
وی افزود: ۱۰۰ درصد نیازهای بیمارستانی استان را پاسخگو هستیم اما به دنبال ذخیره پلاسما در استان بوده چون در فصل زمستان شدت و پیک جدید کرونا نامشخص است.
میری مقدم در ارتباط با اهدای خون نیز اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸ هزار و ۵۴۷ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که ۱۵ هزار و ۴۲ نفر موفق به اهدا شدند.
وی ادامه داد: میزان مراجعه کنندگان مراکز خون استان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کاهش اما میزان اهدا ۲.۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه میزان اهدای خون توسط بانوان امسال ۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است تصریح کرد: ۸.۱ درصد مجموع اهداکنندگان خون استان را بانوان تشکیل میدهند.
نظر شما