۲۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۱
کد خبرنگار: 2173
کد خبر: 84147905
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

رهنمودهای جدید انگلیس برای دریافت واکسن کرونا

۲۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۱
کد خبر: 84147905
رهنمودهای جدید انگلیس برای دریافت واکسن کرونا

تهران- ایرنا- به دنبال ابتلای دو پرسنل «شبکه ملی بهداشت انگلیس» به واکنش‌های شدید آلرژیک در پی تزریق واکسن کووید-۱۹ شرکت فایزر-بایون تک، «سازمان نظارت بر دارو و محصولات مراقبت بهداشتی انگلیس» در رهنمود تازه‌ای اعلام کرد؛ افرادی که واکسن دریافت می‌کنند، دست کم ۱۵ دقیقه تحت مراقبت قرار گیرند. 

به گزارش روزنامه دیلی میل، انگلیس اولین کشور در اروپا و جهان است که از روز سه‌شنبه ۱۸ آذر (۸ دسامبر) تزریق واکسن ساخت دو شرکت «فایزر» و «بیون‌تک» را در میان سالمندان و گروه‌های آسیب‌پذیر در مقابل ویروس کرونا آغاز کرد.

«سازمان نظارت بر دارو و محصولات مراقبت بهداشتی انگلیس»، پس از اینکه دو پرسنل شبکه ملی بهداشت انگلیس در پی تزریق واکسن کووید-۱۹ فایزر - بایون تک ،به واکنش «آنافیلاکتوئید» مبتلا شدند، راهنمایی های خود را در زمینه تزریق این واکسن به روز کرد. 

واکنش «آنافیلاکتوئید»، مشابه شوک آنافیلاکسی، اما خفیف تر از آن است؛ بطوری که باعث بروز جوش، تنگی نفس، تورم صورت و زبان یا افت فشار خون می شود.

دکتر «جون رین» از سازمان نظارت بر دارو و محصولات مراقبت بهداشتی انگلیس می گوید: این دو نفر که نامی از آنها برده نشده است، در حال بهبودی هستند، اما بیمار سومی نیز مشکوک به ابتلا به یک واکنش احتمالی آلرژیک به دنبال دریافت این واکسن است. 

سازمان نظارت بر دارو و محصولات مراقبت بهداشتی انگلیس ابتدا با اعلام اینکه افراد دارای سابقه واکنش شدید آلرژیک به یک واکسن، دارو یا غذا  نباید این واکسن کووید-۱۹ را دریافت کنند، نسبت به بروز این عارضه جانبی واکسن فایزر واکنش نشان داد. 

یکی از مشاوران این گروه با «تغییری» در این توصیه، اظهار داشت: آلرژی غذایی خطری برای تزریق این واکسن کووید-۱۹ ندارد.

دکتر «رین» در مورد این راهنمایی های به روز شده به پزشکان گفت: ما یک گروه تخصصی از کمیسیون داروهای انسانی (CHM) را با حضور متخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی تشکیل دادیم تا این گزارش ها را به طور جدی بررسی کند و هر احتمال کم در زمینه ابتلا به خطر نادر آنافیلاکسی را مد نظر قرار دهد.

وی افزود: هر فردی که سابقه آنافیلاکسی به واکسن، دارو یا غذا دارد، نباید واکسن کووید-۱۹ فایزر-بایون تک را دریافت کند. همچنین هر فردی که با تزریق دوز اول این واکسن به واکنش آنافیلاکسی مبتلا می شود نباید دوز دوم را دریافت کند.

رین تاکید کرد: همچنین به همه پایگاه های واکسیناسیون گفته شده است، هر زمان که واکسن کووید-۱۹ فایزر-بایون تک را تزریق می کنند، باید پک آنافیلاکسی و EpiPen را در دسترس داشته باشند.

بروز واکنش های آلرژیک در دو پرسنل خدمات سلامت همگانی انگلیس، سازمان نظارت بر دارو و محصولات مراقبت بهداشتی انگلیس را بر آن داشت تا تزریق واکسن کووید-۱۹ شرکت فایزر- بایون تک به افرادی را که سابقه آلرژی شدید دارند، متوقف سازد.

اکنون مراکز واکسیناسیون باید اطمینان حاصل کنند که از فضای فیزیکی لازم برخوردار هستند تا بیماران بتوانند با رعایت فاصله اجتماعی برای مدت ۱۵ دقیقه در آنجا بمانند. این موضوع رویه واکسیناسیون را کندتر می کند.

همچنین سوال هایی نیز در مورد عملی شدن برنامه «مت هانکوک» وزیر بهداشت انگلیس مبنی بر واکسیناسیون یک میلیون نفر در هفته تا اوایل سال میلادی آینده مطرح شده است.

از زمان انتشار خبر تولید واکسن کرونا، به خصوص پس از تصمیم دولت انگلیس مبنی بر صدور مجوز برای واکسن شرکت فایزر-بایون تک و توزیع آن برای واکسینه کردن مردم، سوالات زیادی مطرح شده است.

از جمله مهمترین سوالات این است که آیا افرادی که از ویروس کرونا بهبود می‌یابند، نیاز به دریافت واکسن دارند یا خیر؟ یا اینکه آیا آن‌ها پس از ساخت آنتی بادی در سیستم ایمنی بدن، در برابر این بیماری ایمن خواهند بود؟

در مورد واکسن فایزر-بایون تک، محققان مشخص نکرده‌اند که آیا افرادی که از این ویروس بهبود می‌یابند باید واکسن را دریافت کنند یا نیازی نیست. منطق می‌گوید که سیستم ایمنی بدن آن‌ها با ویروس مبارزه کرده و این به معنی آن است که نیازی به واکسیناسیون ندارند.

این ایده در مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه آمریکایی «راکفلر» انجام شد، مورد تایید قرار گرفت. براساس نتایج این مطالعه کسانی که از کرونا بهبود می‌یابند، در صورت مواجهه مجدد با این بیماری، دفاع سریع و مؤثری دارند.

با این حال، سخنگوی وزارت بهداشت انگلیس به وب سایت «هافینگتن پست» گفته است که این وزارتخانه افرادی را که از کرونا بهبود یافته اند،نیز به دریافت واکسن تشویق می‌کند.

آزمایش های واکسن کرونا بر روی افرادی که قبلاً در معرض ویروس قرار نگرفته اند تمرکز دارد، بنابراین هنوز مشخص نیست فردی که از بیماری بهبود می‌یابد در مقابل واکسن چه واکنشی دارد.

به نظر نمی‌رسد کارشناسان نگران این موضوع باشند. سارا فورچون، رییس بخش ایمنی شناسی و بیماری‌های عفونی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد می‌گوید: هیچ شواهدی وجود ندارد که این واکسن برای افرادی که از کرونا بهبود می‌یابند ایمن نیست. با این حال، این کارشناس دانشگاهی تأکید کرد که تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

«النور رایلی» استاد ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی در دانشگاه «ادینبرگ» اسکاتلند گفت: افرادی که از کرونا بهبود می‌یابند، دارای سطح متفاوتی از آنتی بادی و فعالیت خنثی سازی (از بین بردن آثار عفونت از سلول ها) هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha