استاندار فارس، سه شنبه در شورای عالی توسعه تعاون استان گفت: هدف از رونمایی سند راهبردی توسعه تعاون فارس، بسط و گسترش تعاونیها و تقسیم ثروت بین آحاد مردم، کاهش فقر، افزایش اشتغال و توجه به تعاونیهای دانش بنیان است.
عنایتالله رحیمی ادامه داد: فارس برای پنجمین سال متوالی، به عنوان استان برتر در حوزه پژوهش و فناوری کشور انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: این استان دارای ظرفیت های فراوانی در زمینههای مختلف است و اگر با برنامهریزی مدون، مردم را به سمت این حوزه هدایت کنیم، بخش تعاون با تکیه بر این توانمندیها میتواند به شکوفایی برسد.
استاندار فارس اظهار داشت: حدود۸۰ درصد از رشتههای هنری موجود در کشور در این استان فعال است و بیش از ۲۰۰ هزار نفر هنرمند نیز در این حوزه فعال و تعداد زیادی از آنها در قالب تعاونی به فعالیت مشغول هستند.
رحیمی افزود: استان فارس با توجه به آموزههای دینی و فرهنگ تاریخی، در زمینه فعالیتهای تعاونی از گذشته دارای پیشینه طولانی بوده و به شکلهای مختلفی بروز و ظهور داشته است و در زمینه تاسیس تعاونیهای جدید تولید، توزیع و مصرف نیز این استان پیشرو بوده و تعداد قابل توجهی تعاونی در فارس شکل گرفتهاند که باید تقویت شده و ارتقا یابند.
استاندار فارس بیان کرد: توجه به بخش تعاون مورد تاکید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و موجب گسترش عدالت اجتماعی به عنوان مطلوب مورد نظر جامعه و حاکمیت و کاهش نابرابری است و افزون بر این تعاونی موجب جمعآوری سرمایههای خُرد و بهرهگیری از آنها در زمینههای مختلف میشود.
وی، افزود: باید فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی بیشتری برای گسترش تعاونی در جامعه صورت گیرد و ترجیح منافع جمعی بر منافع فردی مورد تاکید باشد.
استاندار فارس، با بیان این که شناسایی بازارهایی که منافع تعاونیها را افزایش دهد در داخل و خارج از کشور باید مورد توجه قرار گیرد، اظهارداشت: مدیریت تعاونیها نیز باید علمی و به روز باشد و شفافیت عملکرد تعاونی در همه ابعاد باید مورد تاکید باشد تا در این عرصه پایداری در فعالیتها محقق شود.
رحیمی، همچنین بر اهمیت اجرای سند راهبردی توسعه بخش تعاونی تاکید و بیان کرد: اجرای این سند اهدافی همچون افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور، اقدام موثر دولت برای گسترش تعاونیها در بخش اشتغال مولد، گسترش عدالت اجتماعی و مبارزه با تبعیض و فقر را به دنبال خواهد داشت.
استاندار فارس با تاکید بر تقویت تعاونیهای دانش بنیان و مدیریت سرمایه برای هدایت به سمت تولید و تقویت رقابت پذیری تعاونیها، افزود: این اهداف با اهتمام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل تحقق است و در استان فارس نیز با محور سند راهبردی توسعه بخش تعاون تلاشهایی برای حرکت شتابان و پایهگذاری برای فعالیت آیندگان صورت گرفته است.
وی، اعمال تخفیف بیمه کارفرمایان بخش تعاونی، تسریع در فرآیند دریافت تسهیلات تعاونیها، افزایش سهم تعاونیها به ویژه در بخش دانش بنیان و افزایش اختیارات صندوق ضمانت تعاون فارس را از جمله راهکارهای مهم تقویت تعاونی در استان فارس برشمرد.
استاندار فارس با بیان این که بانک تعاون در این استان باید میزان اعتبارات را افزایش دهد، اظهار داشت: فعالان تعاونیهای گردشگری نیازمند دریافت سرمایه ثابت برای فعالیتهای گستردهتر هستند که باید مورد حمایت بانک تعاون قرار گیرند.
رحیمی، خواستار افزایش سهم تسهیلات ثابت از ۴۰ به ۷۰ درصد شد و گفت: ارزیابی مجدد وثیقههای رهنی تعاونیها نزد بانک تعاون میتواند در زمینه دریافت تسهیلات آنان راهگشا باشد.
وی، با تاکید بر مشارکت بانک توسعه تعاون در تامین مالی طرحهای شرکت توسعه و عمران فارس، گفت: میکوشیم با تقویت شرکتهای عمران و توسعه شهرستانها، سود فعالیتهای عمرانی و اقتصادی نصیب همه مردم شود و این شرکتها میتوانند جایگزین مناسبی برای برخی شرکتهای خصولتی باشند که فعالیتهای بعضی از آنها مبهم است.
استاندار فارس، همچنین خواستار مشارکت بانک توسعه تعاون در تکمیل طرحهای قابل افتتاح دولت به منظور بهرهبرداری سریعتر از طرحها و بهرهمندی مردم شد و بیان داشت: افتتاح شعب بانک تعاون در شهرستانهای فاقد بانک تعاون و توجه ویژه به تعاونیهای بخش کشاورزی و حمایت از زنجیرههای تولید از دیگر اقداماتی است که بانک تعاون باید در استان فارس مورد توجه قرار دهد.
رحیمی، همچنین در مورد تفاهم نامهای که در این نشست امضاء شد، گفت: این تفاهم نامه با هدف توسعه و تسهیل در فعالیت تعاونیهای این استان بین استانداری فارس، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت تعاون منعقد شد.
نظر شما