به گزارش روز سه شنبه ایرنا، آنتونیو گوترش در این پیام خاطرنشان کرد: میوه ها و سبزیجات سنگ بنای رژیم غذایی سالم و متنوع هستند. آن ها مواد مغذی فراوانی را برای بدن انسان فراهم می کنند، سیستم ایمنی بدن را تقویت و به کاهش خطرات برای تعدادی از بیماری ها کمک می کنند. با این حال، با وجود این مزایای فوق العاده، ما به اندازه کافی از آن ها استفاده نمی کنیم.
به گفته دبیر کل سازمان ملل متحد، با اعلام ۲۰۲۱ به عنوان سال میوه و سبزیجات به این بخش بسیار مهم نگاه دقیق تری می اندازیم و خواستار اتخاذ رویکرد جامع تری به تولید و مصرف هستیم که به نفع سلامت انسان و محیط زیست باشد.
گوترش افزود: «اجلاس نظام های غذایی» لحظه ای مهمی در سال بین المللی میوه و سبزیجات خواهد بود که در آن از همه ذینفعان می خواهیم تلاش های خود را برای ایجاد نظام های غذایی فراگیرتر، تاب آورتر و پایدارتر افزایش دهند.
وی تصریح کرد: دستور کار ۲۰۳۰ در خصوص توسعه پایدار تاکید دارد بر نقشی که نظام های غذایی در مبارزه با گرسنگی، پایان دادن به فقر و محافظت از کره زمین بازی می کنند. با این وجود، امروزه، افزایش جمعیت، افزایش شهرنشینی، کمبود روزافزون منابع طبیعی، آلودگی های کشاورزی و تغییر کاربری زمین، مقادیر بالای اتلاف و اصراف مواد غذایی و تاثیرات تغییرات اقلیمی، همه شکننده بودن نظام های غذایی ما را برجسته کرده اند.
گوترش افزود: از آنجا که همه گیری کووید-۱۹ همچنان بر سلامت و معیشت مردم در سرتاسر جهان تاثیر می گذارد، باید با یکدیگر متحد شویم و اطمینان حاصل کنیم که مواد غذایی از جمله میوه ها وسبزیجات به دست آسیب پذیرترین افراد نیز برسد و کسی از مصرف آن ها محروم نماند.
دبیر کل سازمان ملل متحد تصریح کرد: اجازه دهید از این سال بین المللی برای تجدید نظر در رابطه خود با نحوه تولید و مصرف غذا استفاده کنیم. بیایید نظام های غذایی خود را مجددا مورد بررسی قرار دهیم و به جهانی سالم تر، تاب آورتر و پایدارتر متعهد شویم که در آن هر کسی استطاعت مالی برای تهیه مواد مغذی متنوع مورد نیاز خود را داشته باشد.
نظر شما