به گزارش ایرنا؛ سید سعید شاهرخی شامگاه سه شنبه در جشنواره ویدئو کنفرانسی تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر اظهار داشت: ۴۵ شرکت دانش بنیان در این استان فعال است که این تعداد یک هزار و ۴۵۵ فرصت شغلی خلق کرده همچنین سهم ۲۷۳ واحد فناور فعال در همدان ایجاد یک هزار و ۳۷۷ شغل بوده است.
وی تاکید کرد: افرادی که دنبال بررسی آمار اشتغال استان هستند به نقش شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور همدان در ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان توجه داشته باشند.
استاندار همدان بیان کرد: میزان درآمد ریالی شرکت های دانش بنیان در سال گذشته به ۳۵۱ میلیارد تومان و درآمد ارزی به ۸۶۶ هزار دلار رسیده همچنین درآمد ریالی واحدهای فناور به ۱۰۹ میلیارد تومان و درآمد ارزی ۹۱۰ هزار دلار است.
شاهرخی گفت: ۶۷ هزار دانشجو در دانشگاه های این استان به کسب علم می پردازند که مشغول به تحصیل بودن ۱۴ هزار نفر از آنها در تحصیلات تکمیلی نشان از وجود منبع سرشار و قابل استفاده علمی در استان است.
بالاترین مقام اجرایی استان همدان افزود: وجود یک هزار و ۸۵۰ عضو هیات علمی تمام وقت در همدان نیز یک منبع علمی بی پایان برای استان و کشور محسوب می شود همچنین هشت تن از این افراد در لیست یک درصد دانشمندان پُر استناد جهان هستند.
شاهرخی پیوند صنایع، بخش کشاورزی و صنعت با دانشگاه را راهی برای جهش در این حوزه ها برشمرد و گفت: حدود ۲،۴ درصد تولیدات و یافته های علمی سال گذشته توسط اساتید این استان تولید شده این در حالی است که همدان ۲ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: همدان مهد علم و دانش است و این استان دارای مراکز علمی و دانشگاهی فعال و پویا و اندیشمندان و پژوهشگرانی بنام و مشهور در سطح ملی و بین المللی و تاثیر گذار است.
استاندار همدان اظهار داشت: این استان مهد و خاستگاه علم، دانش، معرفت، شعر، ادب، تحقیق و پژوهش و همه حرفه ها است و همدان زادگاه عرفای نامی نظیر بوعلی سینا، باباطاهر، میر سیدعلی همدانی، آیت الله بهاری و شهدایی نظیر آیت الله مفتح است.
شاهرخی با قدردانی از اعضای ستاد هفته پژوهش همدان گفت: هر چند در این آیین بنده را به عنوان استاندار حامی پژوهش معرفی کردند اما اینجانب به شما تبریک عرض کرده چرا که این توفیق حاصل تلاش شما پژوهشگران در بخشهای مختلف است.
وی اظهار داشت: برای همه متولیان علوم و دانش کشور این موضوع مشخص و آشکار است که توسعه و پیشرفت کشور در گرو توجه ویژه به امر پژوهش و دانش است و عملی کردن یافته های پژوهشی می تواند ارتقای سطح زندگی مردم را به همراه داشته باشد بنابراین بهره گیری موثر از ظرفیت پژوهشگران و فناوران امری مهم و غیر قابل انکار است.
۱۵ تا ۲۱ آذر به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا برنامه های این هفته امسال به صورت مجازی برگزار شد.
نظر شما