به گزارش خبرنگار ایرنا، این دستاوردها شامل الکل تولید شده از پسماند کارخانجات صنایع غذایی و نیز محلول ضدعفونی و حذف کننده باقیمانده سموم در میوه ها و سبزی هاست.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی روز سه شنبه در حاشیه رونمایی از این محصولات گفت: با شیوع گسترده ویروس کرونا و در نتیجه افزایش تقاضا برای الکل به عنوان ضد عفونی کننده موثر در کنترل زنجیره انتقال این بیماری، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با شناسایی ظرفیت های موجود این محصول را از پسماند کارخانجات صنایع غذایی تولید کرد.
دکتر قدیر رجبزاده درباره محلول ضدعفونی سبزیجات نیز افزود: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با شناخت چالش های پیش روی سلامت جامعه در نتیجه مصرف بی رویه سموم در تولیدات کشاورزی و آلاینده های شیمیایی، محلول ضد عفونی و حذف کننده باقیمانده سموم و آلاینده های شیمیایی را تولید کرده است.
وی ادامه داد:این شوینده میوه و سبزی که بر پایه مواد طبیعی فرموله شده است ضمن حذف بیش از ۹۰ درصد باقیمانده سموم و آلاینده های شیمیایی قابلیت ضدعفونی میوه و سبزی را در برابر میکروب، ویروس، مخمر و کپک ها دارد.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی و مجری طرح تولید الکل نیز گفت: با توجه به خلوص بالای الکل طبی تولید شده و ویژگی های مواد اولیه به کار رفته در آن، محصول به دست آمده از ارزش افزوده بسیار بالایی برای تولید در مقیاس صنعتی برخوردار است.
دکتر ابوالفضل پهلوانلو با بیان اینکه استفاده از فناوری های نوین همواره در تولید محصولات مختلف مزیت رقابتی ایجاد کرده است ادامه داد: بر این اساس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بهره گیری از فناوری نوین به دانش فنی تولید اتانول با قیمتی بسیار پایین تر از قیمت تولید کارخانههای در حال فعالیت در ایران دست یافته است.
پهلوانلو افزود: پساب ناشی از تولید الکل به این روش در غذای دام کاربرد دارد.
به گفته معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی این مجموعه آمادگی کامل دارد همه دستاوردهایش در خصوص خط تولید و همچنین فرآیندهای کنترل کیفیت محصول نهایی را به واحدهای تولیدی کشور واگذار کند.
در ادامه مجری طرح تولید محلول ضدعفونی میوه ها و سبزیجات نیز گفت: بر خلاف محلول های شوینده موجود در بازار، در تولید این ترکیب هیچگونه رنگ مصنوعی، سفید کننده، صابون، الکل یا مواد نگهدارنده استفاده نشده و به گونه ای فرموله شده است که هیچ تاثیری در طعم و بوی میوه و سبزی ایجاد نمی کند.
دکتر ابراهین فولادی ادامه داد: بر اساس تحقیقات و مشاهدات انجام شده استفاده از این محلول برای شستشوی میوه و سبزی، ضمن حفظ آنتی اکسیدان و مواد طبیعی موجب تازه ماندن این محصولات به مدت طولانی تر می شود.
وی در مورد اهمیت نتایج به دست آمده در اجرای این طرح پژوهشی اضافه کرد: سطح سبزیجات و میوه های تازه می تواند به آفت کش ها، کودها، مواد نگهدارنده و میکروارگانیسم ها و سایر آلاینده های محیطی آلوده شود که این مواد با شستشوی معمولی حذف نمی شود.
مدیر گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه متولیان ایمنی و کنترل کیفیت محصولات کشاورزی در دنیا استفاده از شوینده طبیعی را پیشنهاد می کنند افزود:
پس از تحقیقات و بررسی های علمی، آزمایش های شیمیایی و میکروبی و با در نظر گرفتن معایب شوینده های موجود در بازار، این شوینده طبیعی تولید و برای حفاظت از سلامت جامعه و ایمنی محصولات کشاورزی به بازار معرفی شده است.
نظر شما